kostek61 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zakupiłem udziec jagnięcy z myślą o pieczeni,ale po przemyśleniu sprawy postanowiłem go uwędzić. Ze względu na kształt wybrałem metodę peklowania Szczepana,trzy litry zalewy 7% plus przyprawy:ziele angielskie.liść laurowy,kolendra i czosnek.Udziec nastrzyknięty zalewą umieściłem w worku foliowym a następnie w misce na okres sześciu dni. Siódmego dnia po całonocnym ociekaniu trafił z innymi wyrobami do wędzarni,45 minut osuszanie w temp.50-55st następnie wędzenie właściwe 240 min w temp.55-60st http: Po wędzeniu parzenie w wodzie o temp.80 st do osiągnięcia w środku 69st //images10.fotosik.pl/3819/677f39110c6397ebmed.jpg Tak wyglądał udziec po rozkrojeniu,mięso b.soczyste i smaczne,bardzo polecam wykonanie tego wyrobu. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Tak wyglądał udziec po rozkrojeniu,mięso b.soczyste i smaczne,bardzo polecam wykonanie tego wyrobu.Jakie wrażenia smakowe Jacku?? Jagnięcina wygląda bardzo apetycznie :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Jeszcze żebyś ten udziec surowy mi przysłał... Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Tak wyglądał udziec po rozkrojeniu,mięso b.soczyste i smaczne,bardzo polecam wykonanie tego wyrobu.Bardzo jasne mieso , ladnie wyglada i jak piszesz smaczne. :clap: No to ja rowniez sobie cos z tego miecha zrobie. :grin: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zakupiłem udziec jagnięcy z myślą o pieczeni,ale po przemyśleniu sprawy postanowiłem go uwędzić. Kostek dobrze że w tym kierunku przemyślałeś . :clap: Będziesz miał naśladowcę . Na drugi tydzień jadę do Poznania i jak będzie w sklepie to na pewno dokonam zakupu . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 andrzej k, to jeszcze napisz w jakim sklepie kupujesz jagnięcinę to i ja będę waszym naśladowcą. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Tez jestem zmuszony zapisać się do listy naśladowców. :lol: Zawsze u nas można kupić udziec z Australii lub Nowej Zelandii. Poczekam jak coś się trafi na promocji. Karolu, ten udziec przepiękny! :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 a czy od kości nie czuć podejrzanego smaczku :question: Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 czy od kości nie czuć podejrzanego smaczkua jakiż to podejrzany smaczek może być przy takim wspaniałym wyrobie ? :shock: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 a czy od kości nie czuć podejrzanego smaczku :question:Nie czuć nic,ani od kości czy też tłuszczyku,jak pisałem wcześniej udziec wyszedł bardzo soczysty i wyborny w smaku jak i też bez wyrażnego zapachu właściwego dla baraniny. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 zapachu właściwego dla baraniny.jagnięcina nie ma tak silnego "aromatu" jak stara i tłusta baranina.To łój barani ma ten charakterystyczny zapach. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 kostek61, dzięki a odpowiedz , bo zdarzyło mi się że peklując całą szynkę z kością przez 7-8 dni , mięsko przy kości miało inny smak - dlatego pytam dzięki Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 bez wyrażnego zapachu właściwego dla baraninyno i tego byłem ciekaw... brawo kostek za odwagę Super sprawa Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Od kilku dni peklują się dwa udźce barani i sarni,wędzenie w czwartek,sarni pierwszy raz ciekawe jak wyjdzie. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 15 Grudnia 2013 A gdzie kupiłeś sarni ? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 15 Grudnia 2013 A gdzie kupiłeś sarni ?Na zamówienie u rzeżnika koło kościoła w Portlaoise,waży 3 kg 40 E. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Byłeś tak blisko i nie zawitałeś do mnie ? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Byłeś tak blisko i nie zawitałeś do mnie ?Chciałem, ale auto musiało już jechać do domu :P Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zakupiłem udziec jagnięcy z myślą o pieczeni,ale po przemyśleniu sprawy postanowiłem go uwędzić.Ze względu na kształt wybrałem metodę peklowania Szczepana,trzy litry zalewy 7% plus przyprawy:ziele angielskie.liść laurowy,kolendra i czosnek.Udziec nastrzyknięty zalewą umieściłem w worku foliowym a następnie w misce na okres sześciu dni. Siódmego dnia po całonocnym ociekaniu trafił z innymi wyrobami do wędzarni,45 minut osuszanie w temp.50-55st następnie wędzenie właściwe 240 min w temp.55-60sthttp: Po wędzeniu parzenie w wodzie o temp.80 st do osiągnięcia w środku 69st //images10.fotosik.pl/3819/677f39110c6397ebmed.jpg Tak wyglądał udziec po rozkrojeniu,mięso b.soczyste i smaczne,bardzo polecam wykonanie tego wyrobu.Piękne, też muszę zrobić. Do kotletów jagnięcych z grilla i szaszłyków używam oregano i rozmarynu, ciekaw jestem czy do wędzenia też można ich użyć? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Jacku,kiedy będziesz wędzil udziec sarni i jagnięcy ? Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Jacku,kiedy będziesz wędzil udziec sarni i jagnięcy ?Planuję na czwartek Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Dobrze wiedzieć tam gdzie zawsze ? Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 16 Grudnia 2013 tam gdzie zawsze ?Tak w moim sekretnym miejscu. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) Ciężkie warunki wędzenia,deszcz,wiatr i zimno.Udziec jagnięcy: Edytowane 20 Grudnia 2013 przez kostek61 Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Super wygląda, trza było więcej fitek zapodać . Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.