ANNAM Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Kostek to juz bedzie twoj staly produkt na swieta Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Piękne, też muszę zrobić. Do kotletów jagnięcych z grilla i szaszłyków używam oregano i rozmarynu, ciekaw jestem czy do wędzenia też można ich użyć? Oczywiście chodziło mi o peklowanie, natomiast widzę, że nikt nie używał. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Kolendrę mielisz czy w całości? Ziele i liść gotujesz w zalewie czy dodajesz do zagotowanej? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Kolendrę mielisz czy w całości?Wszystkie przyprawy w całości gotuję w małej ilości wody,po przestudzeniu wywar bez przypraw dodaję do zalewy peklującej. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Wszystkie przyprawy w całości gotuję w małej ilości wody,po przestudzeniu wywar bez przypraw dodaję do zalewy peklującej.Dziękuję, w najbliższą sobotę zaczynam. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Dziękuję, w najbliższą sobotę zaczynam.Bardzo się cieszę,tylu było chętnych do wykonania tego wyrobu a potem nastała cisza.Paweljack udanego wykonu życzę Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas_gosport Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 ,tylu było chętnych do wykonania tego wyrobu a potem nastała cisza. Witaj, w następnym tygodniu będę robił ów udziec w/g tego przepisu. Może lekko zmienię skład przypraw, poza tym . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8546-moja-pierwsza-wedzarnia-by-tomas-gosport/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Podepne sie do tematu wedzonego udzca , z tym ze ja mam pytanie czy wedziliscie moze serca baranie lub jagniece? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 30 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 30 Maja 2016 Kolejny udziec jagnięcy uwędzony,jeszcze parzenie. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 30 Maja 2016 Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 30 Maja 2016 Kostek, a zdazylo sie, ze cos Tobie nie wyszlo? Wspanialosci ta baraninka Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 30 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 30 Maja 2016 Kostek, a zdazylo sie, ze cos Tobie nie wyszlo? A żeby to tylko raz Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 31 Maja 2016 @kostek61, A żeby to tylko raz to ja chce zobaczyc cos takiego "nieudanego" Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 31 Maja 2016 Kolejny udziec jagnięcy uwędzony,jeszcze parzenie. Zajefajnie wygląda . Szkoda, że nie można posmakować Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 13 Lutego 2017 Postanowilem pojsc sladami @Kostka, by z zakupionym swiezym udzcem postapic zgodnie z receptura oryginalu.Jedynym odstepstwem bylo ponowne wedzenie udzca po jego zaparzeniu.Polprodukt wazyl 3300 gram. Wedzilem go poczatkowa buczyna,debina i drewnem czeresni.Zar zasypalem tradycyjnie zrebkami winorosli.Smak wyrobu zaskoczyl bardzo pozytywnie delikatnoscia i glebokoscia aromatow.Otrzymal wiec pieczec najwyzszej jakosci. Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 13 Lutego 2017 Otrzymal wiec pieczec najwyzszej jakosci Jest tego wart,wyrób świetnie wygląda. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 13 Lutego 2017 Do jakiej temperatury był parzony? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 13 Lutego 2017 Do jakiej temperatury był parzony?Trudno mi odpowiedziec na to zapytanie definitywnie, gdyz podczas pierwszego wedzenia udzca, uszkodzila sie sonda termometru i moglem sledzic innym, dostepnym mi urzadzeniem tylko temperature zewnetrzna.Do parzenia uzylem gar z "LIDL" na ktorym ustawilem 75 °C i czas 90 minut. Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 31 Marca 2017 Do jakiej temperatury był parzony?No wlasnie.. Do jakiej temp.?Moze ktos sprecyzowac.? ☺☺☺ Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 31 Marca 2017 Ten Robimhuka wygląda tak jakby nie dostał w środku więcej niż 55-60st C ale to tylko luźny wniosek oparty na strukturze mięsa Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 31 Marca 2017 Robert, to jaka temperature proponowal bys w udzcu.? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 31 Marca 2017 Grzegorz nie robiłem w ten sposób jagnięciny i do tego z kością ... Ale dociągnąłbym to do 68st C. Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 31 Marca 2017 @Gregtom, U nas proponuja zeby wedzic do temp w srodku 74 st C Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Ale dociągnąłbym to do 68st C. Ja parzę właśnie do tej temperatury co podał Roger Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek69 Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 2 Listopada 2019 2 dni temu zrobiłem zgodnie z przepisem solankę 7% , nastrzyknąłem i czekam . Jednak wciąż mnie nurtuje pytanie , czy 7% solanka i 6 dni , czy to wystarczy. Mój udziec jest mniejszy - 1,2 kg. Wystarczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.