miro Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 1 Maja 2013 peka to jest mistrzostwo świataJak się robi pekę ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romeciarz Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 2 Maja 2013 peka to jest mistrzostwo świataJak się robi pekę ?Takie jedzonko, wykonane np http://pychotka.pl/Peka-czyli-grillowanie-inaczej Cytuj wszystkiego smacznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 2 Maja 2013 miro, peka to bardzo popularny na Bałkanach wynalazek - cały bajer polega na tym, że michę z mięsiwem wkłada się do żaru i zasypuje się ją również od góry (po to jest ten rant na pokrywce) - jak byłem w BiH to przy drogach co parę kilometrów można było kupić najczęściej jagnięcinę w ten sposób zrobioną :thumbsup: Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 2 Maja 2013 Witam, u mnie już po grillu pierwszomajowym. Trochę rozmyślałem i decyzja bez przeprowadzonych konsultacji została preze mnie jednoosobowo podjęta, zaakceptowana i przekazana do realizacji. Wybór padł na ŚLIMAKI GRILLOWE w/g przepisu Kolegi Beiota. Mi z zasady wszystko smakuje, co sobie sam pzryżądzę, ale pozostałym uczestnikom grilla też smakowało z Teściową na czele. Jedno z czym trochę przesadziłem to to, że nie było nas dwunastu. Ale to szczegół. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 2 Maja 2013 Witam, ... Wybór padł na ŚLIMAKI GRILLOWE w/g przepisu Kolegi Beiota. Gdzie znajdę ten przepis? Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 2 Maja 2013 dyzio, slimaczki " pierwyj sort" ... Hmm nie wiem czy dałbym radę takiej sztuce na talerzu Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 2 Maja 2013 piksiak to jest link do ślimaczka, ale musisz przerolować dużo w dół. http://wyrobydomowe.blox.pl/tagi_b/10191/kielbasa.html?PageNumber=7 albo tu https://www.facebook.com/wyrobydomowe Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 2 Maja 2013 Wybór padł na ŚLIMAKI GRILLOWE niezła porcja :grin: jeden i grill z głowy :grin: :thumbsup: :clap: :clap: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 2 Maja 2013 Do tego był jeszsze świeży boczek z grilla. Przynależność do Klubu Miłośników Boczku zobowiązuje. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 7 Maja 2013 Witam,Gril się odbył Była kiełbaska niestety kupna , szaszłyki swoje , karkówka , skrzydełka w curry i gwóźdź programu szynka i boczek świeżo co z wędzarni.I tak jak wszystko po trochu zostało. TO szynki i boczki do wódeczki poszły w 1 h Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 7 Maja 2013 szynki i boczki do wódeczki poszły w 1 ha mówiłem że tak będzie !! :wink: grila to każdy ma a wędzonki zawsze pierwsze się kończą na takich imprezkach, ja również w majówkę byłem na grilu rodzinnym na 14 osób + 7-mioro maluchów w wieku 1-8 lat i zawiozłem serki własnoręcznie wędzone i poszły zanim gril się dobrze rozpalił na następny raz zrób więcej wędzonek, a boczuś taki ciepły prosto z gara, parzony to jest dopiero szał !! powiem wam jeszcze że w środku miasta na działce gdzie był grilek znalazłem 3 szt smardzy, sezon na te grzybki jeszcze trwa, ale zostawiłem bo przecież pod ochroną są :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas_gosport Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 6 Października 2013 do mięska proponuje sos: trzy ogórki zielone zetrzeć na tarce jarzynowej i dobrze posolić i wmieszać .po godzinie odsączyć ( wycisnąć) przełożyć do miski dodać duży jogurt gęsty (grecki) przeciśnięte 5 ząbków czosnku i koperek ( o tej porze pewnie mrożony) wymieszać ewentualnie posolić 15 minut w lodówce . dalej proponuje posmarować tą zawiesiną kawał pieczonej karkówki lub boczku i zjeść ps. sos dobry do pieczonych ziemniaków . po gr. tzatzyki . pozdrawiam udanego grilla życzępo turecku cacik, taka mizeria tylko gestsza. też polecam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8546-moja-pierwsza-wedzarnia-by-tomas-gosport/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 7 Października 2013 A po polsku cykicaki Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.