Harnaś Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 17 Września 2013 W schabach od strony biodrówki,i w szynkach;często pracowałem na tzw.rozcinaniu jak nazwa wskazuje rozcinałem wytrybowane szynki na poszczególne mięśnie i zdarzało się to wielokrotnie tzn wyglądało identycznie a czy było tym samym to nie wiem.Niestety nie pamiętam w których konkretnie mięśniach to się zdarzało.W Polsce to były tylko szynki natomiast w UK nagminnie się to zdarzało w schabach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 17 Września 2013 Harnaś gdyby ktoś wcześniej z taką pewnością i praktyką jak ty masz, napisał skąd te czarne miejsca, nie byłoby szukania w innych przyczyn. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 17 Września 2013 Szkoda, że w naszych szeregach nie ma praktykujących lekarzy weterynarii.Ciekaw jestem. Jaka substancja wstrzyknięta do mięśnia jest koloru czarnego lub staje się czarna w mięśniach? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harnaś Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 17 Września 2013 Miro tu nie chodzi o pewność i praktykę tylko o ilości które przeszły przez moje ręce.Kilka lat pracy w zakładach przerabiających ok 5000 świń dziennie i sobie pooglądasz nie tylko takie kwiatki.A co do pytania kol Bagno to ja bym głowy nie dał,że to jest czarne jak jest surowe tzn te zmiany są najczęściej jakieś takie brunatnociemnozielone w surowym mięsie.Czarne to chyba się stają po obróbce termicznej.To chyba wszystko z mojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 17 Września 2013 Miro tu nie chodzi o pewność i praktykę tylko o ilości które przeszły przez moje ręce.No dokładnie o wszystkie te trzy elementu chodzi. Wskazałeś drogę i teraz jestem mądrzejszy. Mogę jedynie podziękować. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 17 Września 2013 Szkoda, że w naszych szeregach nie ma praktykujących lekarzy weterynarii. Większość lekarzy weterynarii niestety nie da nam na to odpowiedzi Ciekaw jestem. Jaka substancja wstrzyknięta do mięśnia jest koloru czarnego lub staje się czarna w mięśniach? Nie sądzę żeby ktoś czy jakiś zakład wstrzykną w mięsień koncentrat. Bez oględzin produktu możemy tylko gdybać. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 21 Września 2013 Żaba nie działała a fotosik pozwalał tylko na takie.witam bez wątpienia wewnętrzny krwiak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 22 Września 2013 bez wątpienia wewnętrzny krwiak...Dlaczego, częsciowo nieupeklowany? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 22 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 22 Września 2013 Tak czysto teoretycznie to powinno być zapeklowane dobrze. Solanka robiona była zgodnie z tabelą i nawet przetrzymana jeden dzień dłużej. Oczywiście nastrzykiwana. Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 22 Września 2013 bez wątpienia wewnętrzny krwiak...Czemu akurat wewnętrzny, po czym ? Dlaczego, częsciowo nieupeklowany?Bo zaschnął po uboju i martwa tkanka się nie zapeklowała ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 23 Września 2013 Bo zaschnął po uboju i martwa tkanka się nie zapeklowała ?Wewnętrzne krwiaki nie zasychają. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.