cyganero Opublikowano 30 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 30 Września 2013 a czy garnek przy peklowaniu zamknąć przykrywką szczelnie czy tylko docisnąć np talerzem i zostawić otwarte naczynie ?? Ma to jakiś wpływ na peklowanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 30 Września 2013 zamknąć przykrywką tak docisnąć np talerzem tak, aby mięso było przykryte solankąw miarę możliwości codziennie zdejmować przykrycie i obracać kawałki mięsa. Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganero Opublikowano 30 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 30 Września 2013 oczywiście przewracam mięsko codziennie wieczorem a jak z tym stężeniem soli ?? dałem takie samo jak na początku 100g na litr wody i sie zastanawiam czy nie powininem coś zmniejszyć bo 2 dni już ciągnęło sól z poprzedniej solanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 30 Września 2013 Peklowałem mięso w garnku z Biedyronki i w miejscu nitowania ucha robiła się "piana" . Pewnie nit jakiś trofiejny i zaniechałem tego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganero Opublikowano 30 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 30 Września 2013 takie coś mi się pojawia wymieniłem solanke umyłem mięso ale nadal się pojawia Zapach solanki i mięsa jak najbardziej ok może coś jest w tym garnku nie tak bo reszte mięsa mam w innym i nic się nie dzieje a ta sama solanka była lana garnek umyłem dobrze i wysuszyłem grom wie co to jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 30 Września 2013 Moim zdaniem to wina mięsa. Gdzie kupujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganero Opublikowano 30 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 30 Września 2013 kolego kupuje w zaprzyjaźnionym sklepie mięsnym na rynku gdzie prowadze swój sklep więc znam babeczki i lipy mi nie dają z reszta zawsze u nich kupowałem i nigdy nie miałem problemówDodano: 30 wrzesień 2013 - 20:58mi tam te "chmurki" nie przeszakadzają pytanie tylko czy mięso mi sie nie zmarnuje....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 30 Września 2013 takiej głupoty aby przyprawy uwypuklały smak i aromat mięsa to dawno nie słyszałem.... - one go zabijają jak muchozol owady To według mnie stanowczo przesadzona uwaga.Czyli wszystkie podawane przepisy z przyprawami są o kant du.... rozbić ?Tak to mam rozumieć ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 30 Września 2013 (edytowane) Ja tego nie napisałem, zacytowałem Maxella Ja to wiem, napisałem - nie czytać bzdur. Czyli wszystkie podawane przepisy z przyprawami są o kant du.... rozbić ? Zrób na próbę raz bez żadnych przypraw i poczuj różnicę.... Edytowane 30 Września 2013 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 30 Września 2013 Ja tego nie napisałem, zacytowałem Maxella Ja to wiem, napisałem - nie czytać bzdur. Czyli wszystkie podawane przepisy z przyprawami są o kant du.... rozbić ? Zrób na próbę raz bez żadnych przypraw i poczuj różnicę.... No przepraszam, skoro Maxell na stronie głównej pisze bzdury i jeszcze tam one są to jak można mieć zaufanie do wiedzy pozostałych użytkowników, np do Twojej?A jeśli chodzi o przyprawy to ja używam też cynamonu, wiesz po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 30 Września 2013 Zrób na próbę raz bez żadnych przypraw i poczuj różnicę.... Nie siada mi takie mięso .... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 30 Września 2013 skoro Maxell na stronie głównej pisze bzdury i jeszcze tam one są to jak można mieć zaufanie do wiedzy pozostałych użytkowników, np do Twojej? Toż Maxell tego nie wymyślił, tylko artysta. ja używam też cynamonu Nie cierpię cynamonu, LP uwielbia. Nie siada mi takie mięso .... życie... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 30 Września 2013 No przepraszam, skoro Maxell na stronie głównej pisze bzdury i jeszcze tam one są to jak można mieć zaufanie do wiedzy pozostałych użytkowników, a Ty umiesz czytać ze zrozumieniem czy już ta fobia całkiem oczy zalała??? - maxel nie jest autorem tego przepisu, On tylko wkleił artykuł z jakiegoś poradnikanota bene nie znam na tym forum większego orędownika "czystego", bezprzyprawowego peklowania niż Maxell... @miro, szczerze powiedz...: czy choć raz robiłeś lub jadłeś takie wyroby - jeśli tak i wolisz przyprawowe to już jest tylko i wyłącznie Twój gust a z tym się nie dyskutuje.... natomiast jeśli nie to raczej nie powinno się wtedy głosu zabierać To według mnie stanowczo przesadzona uwaga. ja tak nie uważam.... przyprawy ten smak zmienią czy tego chcesz czy nie - jedni powiedza że "zabiją" ten miesny, a inni że wzbogacą.... to już wszystko kwestia gustu a przepisy? dla tych którzy lubią tak przyprawione, będą dobre.... i myślę że to wyczerpuje temat psja kiedyś przyprawiałem - teraz robię to tylko do pieczystych Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 30 Września 2013 ja tak nie uważam.... przyprawy ten smak zmienią czy tego chcesz czy nie - jedni powiedza że "zabiją" ten miesny, a inni że wzbogacą.... to już wszystko kwestia gustu I tak powinieneś napisać od samego początku. @miro, szczerze powiedz...: czy choć raz robiłeś lub jadłeś takie wyroby Czy Ty też masz mnie za barana który pierwsze wędzonki robi !!! .... zaraza jakaś czy jak ? Peklowałem, pekluję i będę peklował z wywarem z przypraw .... i niech tak pozostanie, że durniem jestem. A ten przepis który kiedyś podałem na forum nota bene w 2005 roku, też skasuj ! http://wedlinydomowe.pl/peklowanie/mokre/343-moj-sposob-na-peklowanie Wszak taka opinia stwierdza, że jest o kant du .... rozbić. Wspaniałe. Cieszę się że trałem na tą stronę. Nawet najstarsi amatorzy domowych wędzonek, zachwycają się smakiem. Dziękuję CI Miro. Plus reszta zachwyconych baranów peklowania. Zgadzam sie w pełni z Michałem. Bardzo dobry uniwersalny przepis na zalewę. Wszystkie wędliny wyszły wspaniale , takie jakie powinny być. Dzięki peklowałem uwedziłe a teraz od sasiadow sie nie umie opedzic dzieki za wskazowki wyszło super,szynka boczek karczek no i kurczaki zalewa do peklowania bardzo dobra szyneczki wyszły wspaniale przy takim doborze składników po peklowaniu mięsa nie trzeba moczyć dzięki i pozdrawiam Wiesz co Ci napisze ..... czułem się dumny z siebie że tylu ludziom dzięki tak prostemu przepisowi dałem radość. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 30 Września 2013 (edytowane) @miro, ja nie mam i nie miałem nic przeciwko tym co peklują z przyprawami....uważam że Twoje wypowiedzi sa celowo manipulowane i nastawione przeciw moim..... natomiast stanowczo będę przeciwstawiał się takim głupotom jakie wypisywał tu Bandolini i tylko o to w moich wypowiedziach chodziłoszczególnie irytuje mnie gdy ktoś czegoś nie jadł/nie próbował/nie robił a juz z góry wie że niedobre - i tu zaznaczam wyraźnie że chodzi mi o cały zakres a nie o ten konkretny przypadek czy osoby w wypowiedziach należy dać "nowym" wybór:... "zrób sobie raz tak a drugi raz inaczej i wybierz co Ci lepiej smakuje" Edytowane 30 Września 2013 przez abratek Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 30 Września 2013 (edytowane) Miro.. chyba przeginasz !!!! Plus reszta zachwyconych baranów peklowania Edytowane 30 Września 2013 przez Małgoś Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 30 Września 2013 No jasne znowu ja przeginam. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 30 Września 2013 Wydaje mi się ,że ostatnio Twoje posty są naznaczone nutką ...ujmę to delikatnie "przekory"... Myślę,że jutro będzie lepszy dzionek I spojrzysz na pewne sprawy z dystansu.. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 30 Września 2013 uważam że Twoje wypowiedzi sa celowo manipulowane i nastawione przeciw moim..... Abratku nigdy nic do Ciebie nie miałem i nie zamierzam mieć ! Tylko ważmy słowa na forum a nie róbmy z ludzi idiotów.Jest sporo postów z peklowaniem z przyprawami i nagle okazuje się cytuję : "takiej głupoty aby przyprawy uwypuklały smak i aromat mięsa to dawno nie słyszałem.... - one go zabijają jak muchozol owady" To kto tu przegina ? Nagle okazuje się że peklowanie z przyprawami jest BE ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 30 Września 2013 Miro.. ale wydaje mi się,że wyciągnąłeś ten "muchozol" z kontekstu całej wypowiedzi abratka w tym temacie. Czyżbyś ten wpis przeoczył? wiele osób odrzuciło przyprawy aby poczuć smak mięsa i Ty tego przez tyle lat nie zauważyłeś? Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 30 Września 2013 (edytowane) @miro, przeczytaj jeszcze raz na spokojnie ten cytat i zrozum go właściwie....każda dodana przyprawa zmieni smak i z pewnością nie będzie to już smak czystego mięsa a już na pewno np dodany czosnek nie nasili smaku mięsa - to będzie już mięso z czosnkiem Edytowane 30 Września 2013 przez abratek Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 30 Września 2013 Kochani, ale ja uwielbiam smak peklowanego mięsa z przyprawami !To rzecz gustu i tyle.To jak gotować mięso na rosół w samej wodzie. I kończmy ten temat.Pozostawmy ocenę smaku mięsa tym którzy będą go konsumowali. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 30 Września 2013 To rzecz gustu i tyle. toż ja to cały czas powtarzam.... tylko nie narzucajmy swojej woli innym a szczególnie "nowym"...niech mają wybór To jak gotować mięso na rosół w samej wodzie. tu akurat słaby wybrałeś przykład Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 30 Września 2013 każda dodana przyprawa zmieni smak i z pewnością nie będzie to już smak czystego mięsa Zaiste, nie będzie. Życzę smacznego, nieprzyprawionego tatara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 30 Września 2013 Zaiste, nie będzie. Życzę smacznego, nieprzyprawionego tatara człowieku.... zmień dietę bo coś z pojmowaniem rzeczywistości szwankuje....co ma tatar do wędzonki jak widać niektórzy za wszelką cenę nie dopuszczają tego że ktoś może mieć odmienny smak.... ja kończę tę beznadziejną dyskusję... bo mam wrażenie że do betonu gadam Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.