Skocz do zawartości

szumowiny w solance POMOCY !


cyganero

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

post-52646-0-86100500-1380569681_thumb.jpg

 

 

takie coś mi się pojawia wymieniłem solanke umyłem mięso ale nadal się pojawia Zapach solanki i mięsa jak najbardziej ok

 

może coś jest w tym garnku nie tak bo reszte mięsa mam w innym i nic się nie dzieje a ta sama solanka była lana

 

garnek umyłem dobrze i wysuszyłem

 

grom wie co to jest....

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

kolego kupuje w zaprzyjaźnionym sklepie mięsnym na rynku gdzie prowadze swój sklep więc znam babeczki i lipy mi nie dają z reszta zawsze u nich kupowałem i nigdy nie miałem problemów



Dodano: 30 wrzesień 2013 - 20:58

mi tam te "chmurki" nie przeszakadzają pytanie tylko czy mięso mi sie nie zmarnuje.......

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

takiej głupoty aby przyprawy uwypuklały smak i aromat mięsa to dawno nie słyszałem.... - one go zabijają jak muchozol owady

 

 

To według mnie stanowczo przesadzona uwaga.

Czyli wszystkie podawane przepisy z przyprawami są o kant du.... rozbić ?

Tak to mam rozumieć ?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja tego nie napisałem, zacytowałem Maxella

 

Ja to wiem, napisałem - nie czytać bzdur. :cool:

 

 

 

Czyli wszystkie podawane przepisy z przyprawami są o kant du.... rozbić ?

 

 

Zrób na próbę raz bez żadnych przypraw i poczuj różnicę.... :cool:

Edytowane przez pis67
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Ja tego nie napisałem, zacytowałem Maxella

 

Ja to wiem, napisałem - nie czytać bzdur. :cool:

 

 

 

Czyli wszystkie podawane przepisy z przyprawami są o kant du.... rozbić ?

 

 

Zrób na próbę raz bez żadnych przypraw i poczuj różnicę.... :cool:

 

 No przepraszam, skoro Maxell na stronie głównej pisze bzdury i jeszcze tam one są to jak można mieć zaufanie do wiedzy pozostałych użytkowników, np do Twojej?

A jeśli chodzi o przyprawy to ja używam też cynamonu, wiesz po co? ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Zrób na próbę raz bez żadnych przypraw i poczuj różnicę....
 

Nie siada mi takie mięso .... 

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

skoro Maxell na stronie głównej pisze bzdury i jeszcze tam one są to jak można mieć zaufanie do wiedzy pozostałych użytkowników, np do Twojej?

 

Toż Maxell tego nie wymyślił, tylko artysta. :cool:

 

 

 

ja używam też cynamonu

 

Nie cierpię cynamonu, LP uwielbia. :cool:

 

 

 

Nie siada mi takie mięso ....

 

życie... :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

No przepraszam, skoro Maxell na stronie głównej pisze bzdury i jeszcze tam one są to jak można mieć zaufanie do wiedzy pozostałych użytkowników,
a Ty umiesz czytać ze zrozumieniem czy już ta fobia całkiem oczy zalała??? :mad: - maxel nie jest autorem tego przepisu, On tylko wkleił artykuł z jakiegoś poradnika

nota bene nie znam na tym forum większego orędownika "czystego", bezprzyprawowego peklowania niż Maxell...

 

@miro, szczerze powiedz...: czy choć raz robiłeś lub jadłeś takie wyroby - jeśli tak i wolisz przyprawowe to już jest tylko i wyłącznie Twój gust a z tym się nie dyskutuje.... natomiast jeśli nie to raczej nie powinno się wtedy głosu zabierać

 

 

 

To według mnie stanowczo przesadzona uwaga.
ja tak nie uważam.... przyprawy ten smak zmienią czy tego chcesz czy nie - jedni powiedza że "zabiją" ten miesny, a inni że wzbogacą.... to już wszystko kwestia gustu

 

a przepisy? dla tych którzy lubią tak przyprawione, będą dobre....

 

i myślę że to wyczerpuje temat

 

ps

ja kiedyś przyprawiałem - teraz robię to tylko do pieczystych

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ja tak nie uważam.... przyprawy ten smak zmienią czy tego chcesz czy nie - jedni powiedza że "zabiją" ten miesny, a inni że wzbogacą.... to już wszystko kwestia gustu

 

I tak powinieneś napisać od samego początku.

 

@miro, szczerze powiedz...: czy choć raz robiłeś lub jadłeś takie wyroby

 

Czy Ty też masz mnie za barana który pierwsze wędzonki  robi !!!  .... zaraza jakaś czy jak ?

 

Peklowałem, pekluję i będę peklował z wywarem z przypraw .... i niech tak pozostanie, że durniem jestem. 

 

A ten przepis który kiedyś podałem na forum nota bene w 2005 roku,  też skasuj !

 

http://wedlinydomowe.pl/peklowanie/mokre/343-moj-sposob-na-peklowanie

 

Wszak taka opinia stwierdza, że jest o kant du .... rozbić.

 

Wspaniałe. Cieszę się że trałem na tą stronę. Nawet najstarsi amatorzy domowych wędzonek, zachwycają się smakiem. Dziękuję CI Miro.

 

 

Plus reszta zachwyconych baranów peklowania.

 

Zgadzam sie w pełni z Michałem. Bardzo dobry uniwersalny przepis na zalewę. Wszystkie wędliny wyszły wspaniale , takie jakie powinny być. Dzięki

 

 

peklowałem uwedziłe a teraz od sasiadow sie nie umie opedzic dzieki za wskazowki wyszło super,szynka boczek karczek no i kurczaki

 

 

 

zalewa do peklowania bardzo dobra szyneczki wyszły wspaniale przy takim doborze składników po peklowaniu mięsa nie trzeba moczyć dzięki i pozdrawiam

 

 

Wiesz co Ci napisze ..... czułem się dumny z siebie że tylu ludziom dzięki tak prostemu przepisowi dałem radość.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@miro, ja nie mam i nie miałem nic przeciwko tym co peklują z przyprawami....

uważam że Twoje wypowiedzi sa celowo manipulowane i nastawione przeciw moim.....

 

natomiast stanowczo będę przeciwstawiał się takim głupotom jakie wypisywał tu Bandolini i tylko o to w moich wypowiedziach chodziło

szczególnie irytuje mnie gdy ktoś czegoś nie jadł/nie próbował/nie robił a juz z góry wie że niedobre - i tu zaznaczam wyraźnie że chodzi mi o cały zakres a nie o ten konkretny przypadek czy osoby

 

w wypowiedziach należy dać "nowym" wybór:... "zrób sobie raz tak a drugi raz inaczej i wybierz co Ci lepiej smakuje"

Edytowane przez abratek
Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No jasne znowu ja przeginam.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

uważam że Twoje wypowiedzi sa celowo manipulowane i nastawione przeciw moim.....

 

 

Abratku nigdy nic do Ciebie nie miałem i nie zamierzam mieć !

 

Tylko ważmy słowa na forum a nie róbmy z ludzi idiotów.

Jest sporo postów z peklowaniem z przyprawami i nagle okazuje się cytuję :

 

"takiej głupoty aby przyprawy uwypuklały smak i aromat mięsa to dawno nie słyszałem.... - one go zabijają jak muchozol owady"

 

To kto tu przegina ?

 

Nagle okazuje się że peklowanie z przyprawami jest BE ?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Miro.. ale wydaje mi się,że wyciągnąłeś ten "muchozol" z kontekstu całej wypowiedzi abratka w tym temacie. Czyżbyś  ten wpis przeoczył?

 

 

 

wiele osób odrzuciło przyprawy aby poczuć smak mięsa i Ty tego przez tyle lat nie zauważyłeś?

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@miro, przeczytaj jeszcze raz na spokojnie ten cytat i zrozum go właściwie....

każda dodana przyprawa zmieni smak i z pewnością nie będzie to już smak czystego mięsa a już na pewno np dodany czosnek nie nasili smaku mięsa - to będzie już mięso z czosnkiem

Edytowane przez abratek
Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kochani, ale ja uwielbiam smak peklowanego mięsa z przyprawami !

To rzecz gustu i tyle.

To jak gotować mięso na rosół w samej wodzie.

 

I kończmy ten temat.

Pozostawmy ocenę smaku mięsa tym którzy będą go konsumowali.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

To rzecz gustu i tyle.
toż ja to cały czas powtarzam.... tylko nie narzucajmy swojej woli innym a szczególnie "nowym"...niech mają wybór

 

 

 

To jak gotować mięso na rosół w samej wodzie.
tu akurat słaby wybrałeś przykład :tongue:
Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

każda dodana przyprawa zmieni smak i z pewnością nie będzie to już smak czystego mięsa

Zaiste, nie będzie. Życzę smacznego, nieprzyprawionego tatara :laugh:  

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Zaiste, nie będzie. Życzę smacznego, nieprzyprawionego tatara :laugh:
człowieku.... zmień dietę bo coś z pojmowaniem rzeczywistości szwankuje....

co ma tatar do wędzonki :facepalm:

 

jak widać niektórzy za wszelką cenę nie dopuszczają tego że ktoś może mieć odmienny smak....

 

ja kończę tę beznadziejną dyskusję... bo mam wrażenie że do betonu gadam

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.