Skocz do zawartości

Wyroby morfeusza


morfeusz300

Rekomendowane odpowiedzi

Witam pięknie,pragnę przedstawic moją pierwszą białą parzoną wyszłą całkiem przyzwoicie :)Było ciężko ale dalim rade.... ;)  post-56687-0-96339400-1383674637_thumb.jpgpost-56687-0-37230200-1383674723_thumb.jpg

Edytowane przez chudziak
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Witam pięknie,pragnę przedstawic moją pierwszą białą parzoną wyszłą całkiem przyzwoicie :)Było ciężko ale dalim rade.... ;)

 

No i super . :clap: :clap: .

 

Gorąco pozdrawiam

Edytowane przez abratek

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Hihihiiiii to nie tylko dla mnie,znajomych mnogo :D ale smakowała wszystkim...



Dodano: 05 listopad 2013 - 23:22

O rany,chyba pół Belfastu chcesz nia obdzielić  ;)

Pozdrowienia z IE .

Hihihihiiiii w sumie kamratów mnogo ;) ale smakowało wszystkim :D ....



Dodano: 05 listopad 2013 - 23:23

Do wielkiej nocy ci wystarczy :D:thumbsup:

Oj przyjacielu nie wiem nie wiem ;)



Dodano: 05 listopad 2013 - 23:50

A to efekt moich poczynań dalszych, troszkę nie wyszły ale następnym razem będzie lepiej ;)post-56687-0-38009600-1383691770_thumb.jpg i Wuszt Swojski :Dpost-56687-0-16046400-1383691991_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

niezle jak na pierwszy raz i juz w takich ilosciach :-)  :)  :clap:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Mickirl78 , zjedż'' na sam dół tej stronki...

Dzięki einshel,przegapilem :facepalm:



Dodano: 06 listopad 2013 - 09:12

Właśnie oglądałem Twoją wędzarnię i proces jej budowy i szczerze powiem,bardzo mi się podoba  .Gratuluję :clap:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wędzonki w przekroju super gratuluje. :clap:  

Dziękuje Jan30 :)

 

Dodano: 06 listopad 2013 - 10:25

Zrobiłem też metke z prażoną cebulką,powiem że wyszła całkiem inaczej jak sklepowa tzn nie takie masło!!!ale bardzo dobra :) ....

post-56687-0-38571900-1383730078_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

czas na chlebuś

Morfi Ty śpisz czasem :P

 

Hahahaaaa strzał w dychę tak się złożyło że w pracy mały wypadek miałem i teraz w domku siedzę,strasznie mnie nosi!!! że aż moja żonka już narzeka :laugh:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A żeby dopełnic tej mojej obecnej sielanki domowej to wczorej zakupiłem trochę karczku,polędwicy,boczku i juz się pięknie wszystko pekluje w solance i przyznam że pierwszy raz robiłem wszystko według tabeli Mr.Dziadka,koło wtorku będzie dymienie ;)post-56687-0-74927600-1383759179_thumb.jpgpost-56687-0-79612000-1383759300_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

przyznam że pierwszy raz robiłem wszystko według tabeli Mr.Dziadka,koło wtorku będzie dymienie

 

Ale Dziadek nie poleca przypraw :D .Po drugie wszystko będziesz miał w jednym smaku.Tymi przyprawami zabijesz smak peklowniczy mięsa.Po trzecia tabela Dziadka jest dla bardzo słonolubnych to ja Ci mówię słonolubny na tym forum. :)

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

przyznam że pierwszy raz robiłem wszystko według tabeli Mr.Dziadka,koło wtorku będzie dymienie

 

Ale Dziadek nie poleca przypraw :D .Po drugie wszystko będziesz miał w jednym smaku.Tymi przyprawami zabijesz smak peklowniczy mięsa.Po trzecia tabela Dziadka jest dla bardzo słonolubnych to ja Ci mówię słonolubny na tym forum. :)

 

Jasna mac...i co teraz?????kurde mol zawsze robiłem na język i każdemu pasowało wrrrrrr...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak dobrze liczę będzie peklowanie na 6 dni, może nie będzie za słone.

 

Ale Dziadek nie poleca przypraw

Nie poleca przy suchym peklowaniu. Ostatni i mi się dostało.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

z tą tabelą to mi głównie chodziło o sól.....Jeronie do się to jakoś jeszcze poprawic???w solance dopiero pierwszy dzionek jeden nastrzyk!!!Aaaa jesli chodzi o przyprawy nie wydaje mi się aby jakoś zle wpływały na jakośc mięsa zawsze daję czosnek,listek,i ziele,a do boczku+płatki papryki!!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jasna mac...i co teraz????

 

A jakie stężenie ma solanka i ile dni chcesz nią peklować. 

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.