Skocz do zawartości

Wędzenie u paweljacka


paweljack

Rekomendowane odpowiedzi

Szynkowa, polędwica, baleron, boczek, wojskowa, kabanosy, parówki z sarniny. Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 334
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

No właśnie, nie weszło. I nie ma jak dodać. Niezbyt to jasne.



Dodano: 06 listopad 2013 - 12:07

Nie można dodać zdjęcia z kompa, to bez sensu, trzeba zakładać profil na kolejnym portalu. Trudno nie będę się chwalił. Można to wykasować.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

trzeba zakładać profil na kolejnym portalu

 

nic nie trzeba zakładać !! zdjęcia dodaje się bezpośrednio przez stonę WB

wejdź w "pełny edytor" odpowiedzi albo na dole po prawej masz "więcej opcji" i masz tam "dodaj pliki" wskazujesz forkę i klikasz "załącz ten plik" i tyle !! :)

pozdrawiam

Edytowane przez osid
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

trzeba zakładać profil na kolejnym portalu

 

nic nie trzeba zakładać !! zdjęcia dodaje się bezpośrednio przez stonę WB

wejdź w "pełny edytor" odpowiedzi albo na dole po prawej masz "więcej opcji" i masz tam "dodaj pliki" wskazujesz forkę i klikasz "załącz ten plik" i tyle !! :)

pozdrawiam

 

Dzięki.

 

 

 

Dodano: 06 listopad 2013 - 15:54

 

Szynkowa, polędwica, baleron, boczek, wojskowa, kabanosy, parówki z sarniny.

post-55133-0-63433100-1383749839.jpg

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze raz.



Dodano: 06 listopad 2013 - 18:21

Ładne wyroby,myślę że będziesz się dzielił przepisami :)

Dziękuję, nie wiem czy mogę się dzielić bo to nie moje przepisy ale większość jest tu: http://wyrobydomowe.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?596007 i tu parówki: http://www.dailymotion.com/user/hunterkichen/1

post-55133-0-07648200-1383757076_thumb.jpg

post-55133-0-52067900-1383757086_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Boczek i polędwica.

 

 

post-55133-0-27116600-1384420266_thumb.jpg

 

 

 

 

Dębowiecka i szynkowa.

 

 

post-55133-0-99718400-1384420321_thumb.jpg

 

 

Polędwica i polędwiczki

 

 

post-55133-0-13790100-1384420487_thumb.jpg

 

 

Parówki z sarniny

 

post-55133-0-88128800-1384420548_thumb.jpg

 

 

Pstrągi i łosoś 

 

post-55133-0-89792700-1384420665_thumb.jpg

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Chyba przekolorowujesz te zdjęcia bo wędliny są za bardzo czerwone. 

Poza tym gratulacje i życzę dalszych sukcesów.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Chyba przekolorowujesz te zdjęcia bo wędliny są za bardzo czerwone. 

Poza tym gratulacje i życzę dalszych sukcesów.

Kwestia światła.

 

Dodano: 14 listopad 2013 - 10:28

 

Chyba przekolorowujesz te zdjęcia bo wędliny są za bardzo czerwone. 

Poza tym gratulacje i życzę dalszych sukcesów.

Kwestia światła.

 

Albo ustawień monitora.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Chyba przekolorowujesz te zdjęcia bo wędliny są za bardzo czerwone.
Oj to zobacz wyroby Mr.Beiota:))))

Dodano: 15 listopad 2013 - 18:26

Wyroby super :clap:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wojskowa i dębowiecka. Wojskowa w wersji bez słoniny, zamiast tego dołożyłem wp II.

 

post-55133-0-11620200-1384717941_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Oprócz śląskiej w weekend, jeszcze parę innych dobroci wyszło.

 

post-55133-0-44696300-1385389825_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Węgorze dzięki Damianowi, solenie również - zacytuję Biotita - "solenie z ręki (bogato na zew, lekko w środku)" - jak dla mnie idealne

 

suszenie na powietrzu 0,5 h

 

post-55133-0-35722000-1388138232_thumb.jpg

 

Osuszanie w wędzarni około godziny w temp. 50 st.

 

 

Wędzenie 2h w temp. 50-55 st. dodatkowo 30 min w temp 85-90 st. ( ale jak się dowiedziałem od kolegów, 90 to już za dużo, bo trochę tłuszcz wyciekał.

 

post-55133-0-33326100-1388138234_thumb.jpg

 

Natomiast 1 z 5 wędzonych przeze mnie węgorzy i tu zagadka: gumowaty!

 

Reszta miękka, łatwo odchodząca od kręgosłupa, tak jak powinno być.

 

post-55133-0-05624000-1388138233_thumb.jpgpost-55133-0-76198300-1388138233_thumb.jpg

 

 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ładnie wyszły te  węgorze :)  po trzech dniach od wędzenia jak jadłem to były wysmienite :)  Musze troche powędzić dziczyznę, bo smaki musza byc fantastyczne.

Dzięki, łaski nie robiły,  :D  natomiast zastanawiam się nad tym jednym, masz jakiś pomysł?

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wedziles wegorze nie w calosci? :cry:

Fakt , pierwszy raz coś takiego widzę.Nic dziwnego ,że tłuszcz się wytapiał.Węgorze zawsze należy wędzić w całości.Ale się nie zrażaj bo to chyba najlepsza rybka do wędzenia.Tylko sielawa może dorównać węgorzowi.

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.