Skocz do zawartości

Serdelki wieprzowo - cielęce produkcji Pawła


paweljack

Rekomendowane odpowiedzi

Napisz proszę coś bliżej o mięsie cielęcym w tym przepisie. :)

Kupuję to co tańsze, jeśli trafię to daję II kl., teraz wkręciłem mostek. 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nie są zbyt kiełbasiane? tak dobry wkład na serdelki? wydawało mi się że serdelki są takie parówkowate...

Bo my jesteśmy mięsoholicy,
wegetarianie są dla nas dzicy !
Szynki, kiełbasy oraz kotlety,
doprowadzają nas do podniety
!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nie są zbyt kiełbasiane? tak dobry wkład na serdelki? wydawało mi się że serdelki są takie parówkowate...

To znaczy, że mam papier toaletowy wkręcić? czy wymiona?  :D 

Zerknij do 16 - stki jak się robiło.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Zrobiłem dziś trochę serdelków dla zaprzyjaźnionych dzieci, tych młodszych i tych trochę starszych. ;)

 

Skład i przyprawy te same, no i cykl produkcyjny zapożyczony ponownie z receptury zastępczej na serdelki parzone.

 

post-55133-0-53689900-1423351743_thumb.jpg

 

post-55133-0-12387000-1423351744_thumb.jpg

 

post-55133-0-94525900-1423351742_thumb.jpg

 

 


Jutro wędzenie.


post-55133-0-21862500-1423353379_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bardzo ładne. Zapodaj prosze przekrój

Dziękuję, na razie stygną.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pawełku. 

A no co Ci tyle śnurka ....  :)

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pawełku. 

A no co Ci tyle śnurka ....  :)

Wydaje się, że zgodnie z recepturą.  :)

http://wedlinydomowe.pl/dla-poczatkujacych/1145-kilka-sposobow-odkrecania-i-wiazania-kielbas-i-serdelkow

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To nie lepiej wianki zrobić ?

A w sumie, to znowu kupisz rolkę sznurka.  :tongue:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To nie lepiej wianki zrobić ?

A w sumie, to znowu kupisz rolkę sznurka.  :tongue:

Może nawet cztery.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Dawno serdelków nie robiłem a te są szczególnie pyszne, więc należało wreszcie powtórzyć. 

 

Mielenie:

 

Karkówka i cielęcina 2 x na stku 2 mm

 

tłuszcz raz na sitku 2 mm

 

Później wymieszana całość zmielona na sitku 3 mm

 

 

post-55133-0-26261300-1484740474_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zastanawiam się czy na sobotnie ognisko by się nadały ?

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zastanawiam się czy na sobotnie ognisko by się nadały ?

Na najbliższą sobotę już nie damy rady ale może na jakąś inną chętnie ale z większym wyprzedzeniem. Tylko myślę, że lepiej zrobić grillowo-ogniskową.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Na najbliższą sobotę już nie damy rady ale może na jakąś inną chętnie ale z większym wyprzedzeniem
Przyjaciółka wymyśliła we wtorek o 22,15  :facepalm: -ognisko u siebie na działce w tą sobotę :facepalm:  i mam zrobić kiełbaski na co najmniej 24 potwierdzone osoby a zapewne ze 30  i basta ;) ​Nie mam wyjścia- bliskiej przyjaciółce się nie odmawia w tzw potrzebie

 

na jakąś inną chętnie ale z większym wyprzedzeniem
Ok zapisuję do pamięci :thumbsup: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.