gontek Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 21 Października 2014 Dawno ich nie robiłem, więc nadszedł czas. IMG_0088.JPG Napisz proszę coś bliżej o mięsie cielęcym w tym przepisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 21 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 21 Października 2014 Napisz proszę coś bliżej o mięsie cielęcym w tym przepisie. Kupuję to co tańsze, jeśli trafię to daję II kl., teraz wkręciłem mostek. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 21 Października 2014 Narobiłeś mi smaku tymi serdelkami. W ogóle nie robiłem, więc też nadszedł czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-krze Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 21 Października 2014 nie są zbyt kiełbasiane? tak dobry wkład na serdelki? wydawało mi się że serdelki są takie parówkowate... Cytuj Bo my jesteśmy mięsoholicy,wegetarianie są dla nas dzicy !Szynki, kiełbasy oraz kotlety,doprowadzają nas do podniety ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 21 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 21 Października 2014 nie są zbyt kiełbasiane? tak dobry wkład na serdelki? wydawało mi się że serdelki są takie parówkowate...To znaczy, że mam papier toaletowy wkręcić? czy wymiona? Zerknij do 16 - stki jak się robiło. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszP Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 6 Listopada 2014 Co to znaczy "zerknij do 16 - stki jak się robiło" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 6 Listopada 2014 Co to znaczy "zerknij do 16 - stki jak się robiło" ??https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6535-receptury-dzial-przeznaczony-na-zbiory-receptur/ Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszP Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 6 Listopada 2014 Teraz rozumiem, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zrobiłem dziś trochę serdelków dla zaprzyjaźnionych dzieci, tych młodszych i tych trochę starszych. Skład i przyprawy te same, no i cykl produkcyjny zapożyczony ponownie z receptury zastępczej na serdelki parzone. Jutro wędzenie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 8 Lutego 2015 Po robocie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 8 Lutego 2015 Bardzo ładne. Zapodaj prosze przekrój Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 8 Lutego 2015 Bardzo ładne. Zapodaj prosze przekrójDziękuję, na razie stygną. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 8 Lutego 2015 Pawełku. A no co Ci tyle śnurka .... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 8 Lutego 2015 Pawełku. A no co Ci tyle śnurka .... Wydaje się, że zgodnie z recepturą. http://wedlinydomowe.pl/dla-poczatkujacych/1145-kilka-sposobow-odkrecania-i-wiazania-kielbas-i-serdelkow Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 8 Lutego 2015 To nie lepiej wianki zrobić ?A w sumie, to znowu kupisz rolkę sznurka. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 8 Lutego 2015 To nie lepiej wianki zrobić ?A w sumie, to znowu kupisz rolkę sznurka. Może nawet cztery. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zapodaj prosze przekrójProszę. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 9 Lutego 2015 Dzięki piekne! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 9 Lutego 2015 Brawo Pawel, smaczniutko wygladaja :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Dawno serdelków nie robiłem a te są szczególnie pyszne, więc należało wreszcie powtórzyć. Mielenie: Karkówka i cielęcina 2 x na stku 2 mm tłuszcz raz na sitku 2 mm Później wymieszana całość zmielona na sitku 3 mm Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Postarałeś się z tym rozdrabnianiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zastanawiam się czy na sobotnie ognisko by się nadały ? Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 19 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zastanawiam się czy na sobotnie ognisko by się nadały ?Na najbliższą sobotę już nie damy rady ale może na jakąś inną chętnie ale z większym wyprzedzeniem. Tylko myślę, że lepiej zrobić grillowo-ogniskową. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Na najbliższą sobotę już nie damy rady ale może na jakąś inną chętnie ale z większym wyprzedzeniem Przyjaciółka wymyśliła we wtorek o 22,15 -ognisko u siebie na działce w tą sobotę i mam zrobić kiełbaski na co najmniej 24 potwierdzone osoby a zapewne ze 30 i basta Nie mam wyjścia- bliskiej przyjaciółce się nie odmawia w tzw potrzebie na jakąś inną chętnie ale z większym wyprzedzeniem Ok zapisuję do pamięci Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 19 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Jeśli jeszcze nie zrobiłeś, to może zrób taką: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12935-kie%C5%82basa-grillowo-ogniskowa-paw%C5%82a/ Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.