renesi Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Spis treści Kotlet mielony nadziewany serem fetą i orzechami Edytowane 5 Grudnia 2013 przez abratek Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Kotlet mielony nadziewany serem fetą i orzechami Mięso mielonejajkabułkacebulasólpieprztymianekser fetaorzech włoskiebułka tartasmalec Kotlety mielone kto ich nie lubi ja uwielbiam Nie lubiąc nudy w kuchni ciągle szukam czegoś nowego i tak oto kiedyś wyszperałam w internecie ten przepis Długo czekał w kolejce do zrobienia a szkoda bo jest pyszny Mięso mielone jajko , cebulę , bułkę odciśniętą namoczoną w mleku sól , pieprz i odrobinę tymianku dobrze wyrabiamy Ser feta mieszamy z mielonymi orzechami Mięso mielone nadziewamy farszem obtaczamy w jajku i bułce smażymy na smalcu Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Ciekawe. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Witaj Renesi.Ciekawe kotleciki. A czy w tym przepisie brano pod uwagę inny ser? Ja akurat fety nie lubię a orzechy nie przeszkadzają Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Basiu myślę że można fetę zastąpić jakimś serkiem kremowym albo twarogiem tylko wtedy farsz będzie trzeba osolić Robiłam kiedyś kotleciki z mascarpone i pieczarkami i też były pyszne Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Dziękuję Renesi. Zawsze to jakaś nowość. U mnie ostatnio idą mielone z pieczarkami. Teraz spróbuję z tego przepisu. Zobaczę jaki ser dostanę kupić, teraz jest serowy zawrót głowy, to coś wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Basiu a pieczarki ścierasz na tarce i dodajesz do mięska czy jakoś inaczej robisz ? Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Jak robię faszerowane to na tarce, na grubym oczku. Jak mieszam z mielonym to kroję w kosteczkę dość drobną , no tak 1cm/1cm, później na patelnię, podsmażam z solą, pieprzem, cebuklą do momentu aż cały sok odparuje. Tak żeby były dość suche.Tak samo postępuję z pieczarkami scieranymi na tarce, Do tych scieranych na tarce, dodaję na koniec trochę bułki tartej aby się wiązało z pieczarkami.Dopiero takie usmażone daję do mięska, bo inaczej nie będzie smaku a i sok z pieczarek zepsuł by całą konsystencję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 3 Grudnia 2013 @Basia285,moze ser plesniowy jak np "lazur" Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Basiu dziękuję za odpowiedźElektra jak najbardziej nadają się sery pleśniowe ja polecam gorgonzolęNastępne mielone mam w planie zrobić z gorgonzolą i gruszką ciekawe co wyjdzie Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan30 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Mielone też są dobre z oscypkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Mielone też są dobre z oscypkiem.Tylko trzeba mieć znajomego Górala Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Dziewczyny ... ja postępuję inaczej z pieczarkami. Kroję na kawałki i przesmażam razem z cebulą. Jak odparują wtedy mielę na maszynce o większych oczkach. Ale uważam że każdy sposób jest dobry. Reniu... Twoje kotleciki wyglądają bardzo smacznie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan30 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Ja akurat mam od znajomego górala ze Słowacji tam nazywają się ośtiepky. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Halusia sposób dobry na pewno go wykorzystam do farszu na pierogi z pieczarkami i kapustą Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 3 Grudnia 2013 z gorgonzola tez moga byc smaczne ,ja czasem robie takie male kotleciki i do tego robie sos z gorgonzola oo a gruszka swietny pomysl ,i dobrze ze wspomnialyscie musze na swieta zrobic w occie takie z syropu. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 3 Grudnia 2013 A czy w tym przepisie brano pod uwagę inny ser? Ja akurat fety nie lubię Ja robiłam podobną wersję z serkiem topionym w środku ( tylko musi być z tych bardziej twardych) Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Olga ja często robię z serkiem topionym i są super Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 13 Marca 2014 Do mielonych wciskam kosteczki sera żółtego(twardego) a panieruję w płatkach kukurydzianych,pokruszonych wałkiem do ciasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.