paweljack Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) Nie mam zbyt dużo czasu na gotowanie, ale w wolnych chwilach jak coś upichcę to tu wrzucę. Na początek GRAVAD LAX Robię go już któryś raz z rzędu. Świetna przekąska.Przepis ze strony głównej, wersja z koniakiem i koniecznie z sosem. Zalecam oryginalne musztardy. Nie wędzę. http://wedlinydomowe.pl/wedzonki/wedzonki-rybne/979-grav-lax-czyli-losos-podwedzany-na-surowo-specjalnie-dla-naszej-stronki Edytowane 30 Października 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Grudnia 2013 (edytowane) PASZTET MIESZANY Z DZICZYZNY Pasztet za każdym razem robię trochę inaczej, ze względu na dostępność mięs, bazą jest przepis : http://www.kuchnia.agnet.pl/myslis.html#prz20 W tym roku użyłem (surowe mięso): łopatka z dzika - 1 kgkarkówka z jelenia - 1 kggulasz z dzika - 0,5 kgskoki - 0,8 kgwątróbki z królika - 0,5 kgkarkówka wp -1 kgboczek wp - 0,5 kgwieprzowa II - 80/20 - 1 kg Edytowane 30 Października 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) Prezentowane w innych tematach:UDZIEC Z SARNYKACZKA PO PEKIŃSKUTUŃCZYK Z JARZYNAMIŻUR STAROPOLSKI PRZEGRZEBKI PO PROWANSALSKU - szczególnie polecane osobom, które chciałyby spróbować owoców morza a nie mają odwagi i nie wiedza od czego zacząć.Na patelnię lejemy oliwęNa niezbyt mocno rozgrzaną oliwę wrzucamy 3-4 ząbki czosnku, posiekaną pietruszkę,I tu ustawiamy odliczanie na 3 min.Wkładamy przegrzebkiminuta z jednej, minuta z drugiejdolewamy białego wytrawnego winapo pół minuty z każdej stronyi voilà Edytowane 23 Lipca 2016 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Stycznia 2014 gdzie kupujesz przegrzebki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Stycznia 2014 gdzie kupujesz przegrzebki ?? W Makro. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Pomidor z mozzarellą. Pokrojony pomidor, sól ziołowa. Skrapiamy oliwą cytrynową, układamy bazyllię, Kroimy mozzarellę w plastry i całość polewamy kremem z octu balsamicznego. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Masz już na forum sporo tematów, może więc czas na założenie własnego kącika kuchennego? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 27 Stycznia 2014 całość polewamy kremem z octu balsamicznego. Jak robisz ten krem?Podobają mi się Twoje kuchenno/wędliniarskie dokonania. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 27 Stycznia 2014 całość polewamy kremem z octu balsamicznego.Jak robisz ten krem?Podobają mi się Twoje kuchenno/wędliniarskie dokonania. Dziękuję. A z tym kremem to mnie przeceniasz. Kupuję.Masz już na forum sporo tematów, może więc czas na założenie własnego kącika kuchennego? Chyba za wcześnie, co ludzie powiedzą. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Chyba za wcześnie, co ludzie powiedzą. Pochwalą Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 27 Stycznia 2014 i z przepisów skorzystają Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Skrapiamy oliwą cytrynową, kremem z octu balsamicznego. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazi Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Krem z octu balsamicznego robi się poprzez jego redukcję i dodatek brązowego cukru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Krem z octu balsamicznego robi się poprzez jego redukcję i dodatek brązowego cukru.Patrząc na skład, to raczej sama redukcja i cukier nie wystarczy. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazi Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Krem z octu balsamicznego robi się poprzez jego redukcję i dodatek brązowego cukru.Patrząc na skład, to raczej sama redukcja i cukier nie wystarczy. A powinno ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Krem z octu balsamicznego robi się poprzez jego redukcję i dodatek brązowego cukru.Patrząc na skład, to raczej sama redukcja i cukier nie wystarczy. A powinno ... Nie upieram się, nie jestem znawcą. Może są różne wersje takiego kremu. Tu w składzie jest ocet balsamiczny, moszcz winogronowy, syrop kukurydziany oraz substancja dodatkowa: karmel siarczynowy. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 28 Stycznia 2014 w składzie jest ocet balsamiczny, moszcz winogronowy, syrop kukurydziany oraz substancja dodatkowa: karmel siarczynowy. Czyli jest to zredukowana mieszanina moszczu winogronowego i octu balsamicznego, posłodzona syropem kukurydzianym i zabarwiona karmelem siarczynowym.Dziękuję za podanie składu. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zapomniałem o śledziu ŚLEDŹ PO DUŃSKU Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 8 Lutego 2014 Znalazła się jeszcze gęś PIECZONA GĘŚ Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 8 Lutego 2014 Przegrzebki na muszli.jpgTakie muszle mam przywiezione w 1962 r z Syrii, a później z lat 1996/2000 r z Chorwacji. Podajemy w nich zapiekane przegrzebki, móżdżek i inne specjały. Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 22 Lutego 2014 Na zakończenie dnia: tada!pierwsze własnoręczne pierogi Lepienie - praca zbiorowa, dwa rzędy po prawej moje. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 23 Lutego 2014 no nie ...zeby mnie tak ktos w kuchni wyreczal! Ty lepiej lepisz niz ja Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 23 Lutego 2014 Super Ci to wyszło Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 23 Lutego 2014 no nie ...zeby mnie tak ktos w kuchni wyreczal! Ty lepiej lepisz niz ja Nie przesadzaj, fakt trochę uzdolniony plastycznie jestem ale żeby od razu lepiej?Super Ci to wyszło Dzięki Anulko. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 23 Lutego 2014 Lepienie - praca zbiorowa, dwa rzędy po prawej moje. No Paweł .. chylę czoła przed Tobą jeśli te pierogi sam lepiłeś ... wielki szacun Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.