Skocz do zawartości

Kaszanka produkcji Pawła


paweljack

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Jak na razie dodaję tylko te przyprawy jakie podałem,ale czas na zmiany,trzeba będzie następnym razem poeksperymentować.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Dla treningu:

 

6 x 100 g kaszy jęczmiennej

2 golonki tylne 2,6 kg

skórki wp. 0,6 kg

serca wieprzowe 0,8 kg

wątroba cielęca 0,8 kg

podgardle wieprzowe 1,5 kg

wp kl. IV 0,5 kg.

 

Po sparzeniu wyszło 3 kg kaszy i 4 mięsa. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif

 

post-55133-0-40037200-1399619486_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Po sparzeniu wyszło 3 kg kaszy

 

 

 Chyba dałeś więcej rosołu    . Na 600gram kaszy powinno być około 1,2 litra rosołu :D

 

 

 Pozdrawiam

Kaszę wrzucam do rosołu i się parzy. Jak się parzy krócej, to jest 2,5 kg jak dłużej to 3 kg. Nie odmierzam ilości rosołu do parzenia. Pozdrawiam. :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak - mięsna jest, ale czegoś mi w niej brakuje.... :cool: To napisał kaszankowy maniak. 

A dokładniej?

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

I niespodzianek ... ? Typu krojona wątróbka ;)

To kwestie regionalne, u mnie się tak nie robiło.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To dość tłusta kaszanka i zastanawiałem się czy dawać te dodatkowe skórki. Wszystko jest dobrze sklejone.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zapytałem bo w składzie brak krwi . Mięso z głów wp. dodaje smaku kaszance .

Masz rację DZIADKU, nie napisałem.

6 x 100 g kaszy jęczmiennej

2 golonki tylne 2,6 kg

skórki wp. 0,6 kg

serca wieprzowe 0,8 kg

wątroba cielęca 0,8 kg

podgardle wieprzowe 1,5 kg

wp kl. IV 0,5 kg.

Suszona krew

Mięso z głów wp. dodaje smaku kaszance .

Spróbuję znaleźć i dodam następnym razem.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W sklepach "Wierzejki" można zamówić całą głowę wieprzową lub pół. Jeśli miałbyś kłopoty mogę Ci załatwić, ( odbiór w Warszawie w sobotę lub niedzielę, po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym, moja komórka 601-94-56-75 ).

Dziękuję, będę pamiętał.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.