PePe Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Przy mieleniu mięsa maszynkami małymi wystarczy sklasyfikowana mięso pociąć w paski o takiej szerokości jaki jest skok ślimaka maszynki, i miażdżenie będzie minimalne. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Jak na razie dodaję tylko te przyprawy jakie podałem,ale czas na zmiany,trzeba będzie następnym razem poeksperymentować. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 9 Maja 2014 Dla treningu: 6 x 100 g kaszy jęczmiennej2 golonki tylne 2,6 kgskórki wp. 0,6 kgserca wieprzowe 0,8 kgwątroba cielęca 0,8 kgpodgardle wieprzowe 1,5 kgwp kl. IV 0,5 kg. Po sparzeniu wyszło 3 kg kaszy i 4 mięsa. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankotom Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 9 Maja 2014 przekrój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 9 Maja 2014 przekrój Po robocie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 9 Maja 2014 Po sparzeniu wyszło 3 kg kaszy Chyba dałeś więcej rosołu . Na 600gram kaszy powinno być około 1,2 litra rosołu Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 9 Maja 2014 Po sparzeniu wyszło 3 kg kaszy Chyba dałeś więcej rosołu . Na 600gram kaszy powinno być około 1,2 litra rosołu PozdrawiamKaszę wrzucam do rosołu i się parzy. Jak się parzy krócej, to jest 2,5 kg jak dłużej to 3 kg. Nie odmierzam ilości rosołu do parzenia. Pozdrawiam. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 9 Maja 2014 przekrój Proszę. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 9 Maja 2014 Tak - mięsna jest, ale czegoś mi w niej brakuje.... To napisał kaszankowy maniak. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 9 Maja 2014 Tak - mięsna jest, ale czegoś mi w niej brakuje.... To napisał kaszankowy maniak. A dokładniej? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 9 Maja 2014 Spoiwa.... mało... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 9 Maja 2014 I niespodzianek ... ? Typu krojona wątróbka Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 9 Maja 2014 I niespodzianek ... ? Typu krojona wątróbka To kwestie regionalne, u mnie się tak nie robiło. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 9 Maja 2014 No to tylko spoiwa bo "krucho" przekrój wypada Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 9 Maja 2014 No to tylko spoiwa czyli? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 9 Maja 2014 Emulsji i tłustego ... no chyba że jedziesz na wolowinie to sorry Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 9 Maja 2014 To dość tłusta kaszanka i zastanawiałem się czy dawać te dodatkowe skórki. Wszystko jest dobrze sklejone. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 9 Maja 2014 A czym ją barwisz. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 9 Maja 2014 A czym ją barwisz.Suszona krew. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 9 Maja 2014 Zapytałem bo w składzie brak krwi . Mięso z głów wp. dodaje smaku kaszance . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 9 Maja 2014 Zapytałem bo w składzie brak krwi . Mięso z głów wp. dodaje smaku kaszance .Masz rację DZIADKU, nie napisałem.6 x 100 g kaszy jęczmiennej2 golonki tylne 2,6 kgskórki wp. 0,6 kgserca wieprzowe 0,8 kgwątroba cielęca 0,8 kgpodgardle wieprzowe 1,5 kgwp kl. IV 0,5 kg.Suszona krewMięso z głów wp. dodaje smaku kaszance .Spróbuję znaleźć i dodam następnym razem. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 10 Maja 2014 W sklepach "Wierzejki" można zamówić całą głowę wieprzową lub pół. Jeśli miałbyś kłopoty mogę Ci załatwić, ( odbiór w Warszawie w sobotę lub niedzielę, po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym, moja komórka 601-94-56-75 ). Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 11 Maja 2014 W sklepach "Wierzejki" można zamówić całą głowę wieprzową lub pół. Jeśli miałbyś kłopoty mogę Ci załatwić, ( odbiór w Warszawie w sobotę lub niedzielę, po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym, moja komórka 601-94-56-75 ).Dziękuję, będę pamiętał. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 11 Maja 2014 Cała przyjemność po mojej stronie. Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 12 Maja 2014 Czy jest konieczność dodawania krwi? Czy prócz koloru ma ona jakiś cel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.