Anulka Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 22 Lutego 2014 No i tak na zakończenie dnia Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 22 Lutego 2014 Anulka narobilas mi smaku i wyprzedzilas mnie z tymi paczkami, ja mam zamiar jutro je zrobic, dzisiaj mialam wnusia caly dzien ,to juz mi sie nie chcialo piec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 22 Lutego 2014 Mama mnie namówiła na te pączki,samej by mi się nie chciało,byłam z synem na basenie,mąż pojechał na dorsze do Łeby,wracam do domku a tu mama u drzwi i Ciasto już zacyniłam-przyjdziesz Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 23 Lutego 2014 No i tak na zakończenie dnia Nie wspomnę o kaloriach ale kto wtedy myśli o kaloriach http://emoty.blox.pl/resource/th_girl_haha.gifAnulka ... super pączki Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 23 Lutego 2014 Jak widzę pączki, to zapominam o kaloriach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 23 Lutego 2014 (edytowane) Jak widzę pączki, to zapominam o kaloriach. Oj jest nas chyba więcej osób a wskaźnik na wadze zamiast na dół to Edytowane 23 Lutego 2014 przez Anulka Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 23 Lutego 2014 Proponuję ważyć się raz na kwartał. (Tylko 4 dni bez humoru w roku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 23 Lutego 2014 na kwartal ? ja wage tylko w kuchni uzywam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 23 Lutego 2014 na kwartal ? ja wage tylko w kuchni uzywam Masz rację, to jest chyba najlepsza metoda. Zero stresu! :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 23 Lutego 2014 na kwartal ? ja wage tylko w kuchni uzywam Masz rację, to jest chyba najlepsza metoda. Zero stresu! :laugh: Mi w kuchni to tylko gdy robię habaninę a tak to na oko i dobrze jest :laugh: Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 23 Lutego 2014 Anulka, extra pączusie Ja tyle nie posypuję cukrem, zawsze mniej kalorii. Robie pączuchy bez sypania cukrem i już, zawsze znikają, jak wszystko co słodkie zresztą Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 24 Lutego 2014 Ja tyle nie posypuję cukrem U mnie lubią słodko i ta bardzo Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 27 Lutego 2014 U mnie pączki już były dla odmiany oponki 1/2 kg mąki1/2kg zmielonego twarogu4jajka (2 całe i 2 żółtka)1/2szkl kwaśnej śmietanyłyżeczka sodyłyżka octuZ podanych składników zagnieść ciasto,rozwałkować na grubszy placek.Wycinać szklanką kółka i małym kieliszkiem kółeczko w środku.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron (u mnie olej +smalec pół na pół)Gdy ostygną posypać cukrem pudrem. Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 27 Lutego 2014 @Anulka, Wyglądają smakowicie i jak Ci teraz powiedzą, że na 3 z dwoma to pogoń ich za psem albo strzel focha i daj się potem dłłłłłłłuuuuugo przepraszać. Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 27 Lutego 2014 @Anulka, Wyglądają smakowicie i jak Ci teraz powiedzą, że na 3 z dwoma to pogoń ich za psem albo strzel focha i daj się potem dłłłłłłłuuuuugo przepraszać. Mają to zapewnione jak w banku Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 28 Lutego 2014 Anulka za duzo dogadzasz tym twoim chlopakom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 28 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 28 Lutego 2014 Anulka za duzo dogadzasz tym twoim chlopakom Elu dla seniora słodkości się już skończyły,a juniorowi coś upichcę Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 28 Lutego 2014 Anulka, jak ja dawno nie jadłam oponek. Że też trafiłam na ten temat Aż mnie korci, ale pochwalę Cię za te Oponeczki :clap: Zdecydowanie nie robię, wczoraj były pączki Abratka więc już nie przesadzam Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 1 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 1 Marca 2014 Anulka, jak ja dawno nie jadłam oponek. Że też trafiłam na ten temat Aż mnie korci, ale pochwalę Cię za te Oponeczki :clap: Zdecydowanie nie robię, wczoraj były pączki Abratka więc już nie przesadzam Pozdrawiam serdecznieDziękuję,smak paczków minie to zrobisz Oponeczki Pozdrawiam serdecznie Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Dziś tak na szybko rolada Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Anulka .. nie wiem jak Ty to robisz, że wychodzi taka ładna. Nie mam umiejętności w pieczeniu ciasta na rolady, zawsze mi popęka, albo się ciężko zwija, bo chyba za długo ją piekę A możesz pokazać w przekroju to ciasto ? czy muszę poczekać do jutra? Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 czy muszę poczekać do jutra? Anuś jutro bo się chłodzi gorące ciasto zdejmuję z blaszki na wilgotną ścierkę i zwijam,czekam aż wystygnie rozwijam i nakładam masę zwija się bez problemu,ciasto jest bardzo miękkie,delikatne.Mój przepis na biszkopt do rolady:3jajka1/2 szkl cukru3 czubate łyżki mąki tortowej3 łyżki letniej wodyłyżeczka proszku do pieczenia Żółtka oddzielamy od białek,białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę,dodajemy resztę składników delikatnie mieszamy drewnianą łyżką i wylewamy równomiernie na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Piekarnik nagrzewamy do 180st i pieczemy biszkopt 10-15minut. Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Anuś jutro bo się chłodzi To poczekam Anulka spróbuję zrobić tą roladę na święta .. ale jak się nie uda to złożę reklamację Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Ja tez jeszcze nigdy nie robilam rolady, chyba trzeba bedzie sprobowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Anuś jutro bo się chłodziTo poczekam Anulka spróbuję zrobić tą roladę na święta .. ale jak się nie uda to złożę reklamację Anuś tak wygląda po przekrojeniu Ja tez jeszcze nigdy nie robilam rolady, chyba trzeba bedzie sprobowac Czas spróbować,strach ma wielkie oczy a nasze rączki wszystko zrobią Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.