Andyandy Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 9 Marca 2014 Wstaw nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 11 Marca 2014 (edytowane) Ostatnie wersje kalkulatora z poprawkami dotyczącymi peklowania 14-to dniowego: jedna bez autorów tabel peklowania, druga z wpisanymi autorami: wersje.zip Edytowane 11 Marca 2014 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 11 Marca 2014 Wyłapałem tak na szybko jeden błąd: w peklowaniu na sucho podane są niepotrzebnie dwa dodatkowe składniki: pieprz i ziele angielskie. Nie można ich dodawać do peklowania mięsa na wędliny, gdyż może to być niezgodne ze składem przypraw kiełbasy jaką chcemy wykonać.Moja propozycja: usunąć z peklowania suchego pieprz i ziele angielskie. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 11 Marca 2014 Czy aby na pewno mniej słone to Szczepana Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar50 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 11 Marca 2014 a jak by miało być ?sam chciał bym wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 11 Marca 2014 Skalar, po prostu usuń z kalkulatora te dwie przyprawy. Ma zostać sama peklosól. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar50 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 11 Marca 2014 oka sugestia że opcjonalnie nie może być...nie upieram się z przyjemnością dostosuję sie do autorów tabel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 12 Marca 2014 Maxell ale to jest opisane jako wersja własna .Więc tylko można dodać po myślniku "opcja" i tyle . Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar50 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 12 Marca 2014 troszkę chcę pozbierać w całość sugestie autorów tabel...peklowanie na mokro myślę że można wykasować słona i mnie słona zostawić wersja według Dziadka i wersja według Szczepana...peklowanie na sucho...wykasować pieprz i ziele angielskie w części wersja oficjalna według Maxella, ale zostawić w części wersja własna z dopiskiem opcjonalnie (dla siebie zostawię tak jak jest bo jest mi to przydatne). Lub całkiem usunąć te przyprawy... I tutaj zrodził mi się w głowie pomysł napisania książki kucharskiej jako zakładka do kalkulatora, w krórej wpisywało by się składniki wedlin z przyprawami jakie mają być w danym produkcie i wpisując ilość mięsa otrzymywali byśmy ilość poszczególnych składników. solenie ryb...i tutaj pytanie do Andyandy'ego w Twojej tabeli są puste miejsca, myślę o lewym górnym i prawym dolnym narożniku .np. czas solenia 24 godziny, temp wody 17 stopni, solanka 2,7% jest prawidłowa , czy pewnie pola jakoś zablokowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 12 Marca 2014 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1797-peklowanie-sposobem-szczepana/?hl=%2Bpeklowanie+%2Bszczepana Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar50 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 12 Marca 2014 hm...widze że DZIADEK zasugerował że w moim programie nie ma wersji SZCZEPANA...jest wersja mniej słona ale tak naprawdę nie wiem kogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 12 Marca 2014 Skalar, koresponduj wyłącznie z Dziadkiem. On Ci wszystko wytłumaczy. Wtedy mamy szanse na to, że wszystko będzie grało i niebawem gotowy kalkulator zagości na stałe na naszym forum i stronie.Mógłbyś umieścić gdzieś ładnie logo WB i logo SDM, no i oczywiście podpis wykonawcy. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar50 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 12 Marca 2014 ok postaram się może zmniejszyć kalendarz i gdzieś obok z prawej strony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 12 Marca 2014 I tutaj zrodził mi się w głowie pomysł napisania książki kucharskiej jako zakładka do kalkulatora, w krórej wpisywało by się składniki wedlin z przyprawami jakie mają być w danym produkcie i wpisując ilość mięsa otrzymywali byśmy ilość poszczególnych składników. Bardzo fajna myśl i dodatkowo możliwość uzupełniania swoimi "wariacjami" to byłby juz taki wypasiony kalkulator z notatnikiem Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar50 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 12 Marca 2014 właśnie siedzę nad tym...ale to może być nie za prędko dopiero się uczę czegoś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 12 Marca 2014 chłopie i tak zrobiłeś kawał dobrej roboty . Resztę można wprowadzać sukcesywnie Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar50 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 12 Marca 2014 taki mam zamiar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viva Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 15 Marca 2014 Witam wszystkich.Nie mogę otworzyć tego kalkulatora.Mam informację,że wystąpił problem z aplikacją WinRAR .Czy ktoś może mi pomóc.Pozdrawiam słonecznie ,bo za oknem jest jak jest.viva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) no to wgraj winrara raz jeszcze może ci się rozjechał program . Potem rozpakuj plik i wiohttp://www.win-rar.com/predownload.html?&f=wrar501pl.exe&spV=true&L=0 Edytowane 15 Marca 2014 przez Zico Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viva Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 15 Marca 2014 Dzięki Zico.Kalkulator działa.A co się blondynka nakombinowała?????????.Pozdrawiam.viva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viva Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Witam.Korzystając z kalkulatora zauważyłam,że przy np.peklowaniu 8,9 i 10-cio dniowym, przy podanej wadze 3 kg i 5 kg /takie spisywałam/ nie zmieniają się wartości peklosoli,cukru i nastrzyku.Proszę o sprawdzenie.A może ma tak być?Pozdrawiam.viva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Witam.Korzystając z kalkulatora zauważyłam,że przy np.peklowaniu 8,9 i 10-cio dniowym, przy podanej wadze 3 kg i 5 kg /takie spisywałam/ nie zmieniają się wartości peklosoli,cukru i nastrzyku.Proszę o sprawdzenie.A może ma tak być?Pozdrawiam.viva.Od 8-10 dni są te same ilości. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viva Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Dzięki bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf325 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 4 Maja 2014 Cos to mi nie pasuje wpisuje 10 kg mięsa na jeden dzien peklowania i mam 760-800 gr peklosoli < 4 litry wody ,4 nastrzyki po 60 ml na kg w sumie 2400ml,masaż po nastrzyku tak. I teraz to samo 10 kg mięsa na 14 dni i mam to samo 4 litry wody 760-800 peklosoli 4 nastrzyki i masaż . O co kaman? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9538 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar50 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 4 Maja 2014 Masz jedną z pierwszych wersji...ściągnij ostatnią lub z tej strony http://chomikuj.pl/skalar_46/Dokumenty/Kalkulator+peklowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.