Skocz do zawartości

Tlusty czwartek u Electry


electra

Rekomendowane odpowiedzi

 Powiedział Bartek, że dziś tłusty czwartek, a Electra uwierzyła, dobrych pączków nasmażyła :facepalm: 

 

Dobre to sa napewno bo od samego mistrza Abratka przepis  a wygladem ..hmmm 

oo takie 

 

post-58387-0-89723100-1393503525_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Szczerze mówiąc...wyglądają jak pączki  :)  :clap:

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pawel to najwazniejsze ..ze mozna poznac co to jest :tongue:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wyglądają fantastico !!!!!!! Żółciutkie takie, z paseczkiem. Zazdroszczem i gratulujem. :clap:  :thumbsup:

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Żółciutkie takie

No właśnie, co tam dodałaś, barwnik jakiś? http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja myślę, że skandynawskie kury inaczej rozumieją różnice między białkiem i żółtkiem w jajku.   :thumbsup:

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

jajka byly takie normalne sklepowe ,ale jak nigdy to zoltka rzeczywiscie zolte byly ,i nie proszkowe !ale nie dawalam nic zadnych dodatkow w postaci kurkumy czy innych barwnikow .

Moze byc ze swiatlo tez troche przeklamuje bo fotki to tak na szybko robione

Edytowane przez electra
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Jajka były w proszku

 

 

Skąd taka pewność w tym temacie Anulka ?

Edytowane przez Małgoś
ort.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

spoks :)

tam gdzie ja pracowalam to byl gotowy mix na paczki  i woda :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z resztą chyba wg polskich przepisów, do ciast nie można dodawać  świeżych jaj, oczywiście do produkcji masowej, nie domowej. Jak się mylę, to proszę poprawić. 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a tego to nie wiem ,nie mialam nigdy okazji w PL pracowac :)

tutaj w piekarniach i cukierniach normalnie mozna dawac jajka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z resztą chyba wg polskich przepisów, do ciast nie można dodawać  świeżych jaj, oczywiście do produkcji masowej, nie domowej. Jak się mylę, to proszę poprawić.

 

 

Pawele nie wiem czy muszą... ale wiem z wiarogodnego zródła od właścicieli Piekarnio- Ciastkarni że oni własnie dodają jaja w proszku... a dlaczego, po prostu są bezpieczni  ze względu sanitarno epidemiologicznych. 

Piekarnia swego czasu dostarczała nam ciasto ... stąd była moja ciekawość.  :)

Electra... Twoje pączki wyglądają rewelacyjnie  :rolleyes:

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

zaraz zjedzie degustator to sie okaze  :D

czesc juz zapakowalam zeby bylo z czym do rodzicow moich jechac :)

dziekuje Halusia ...Twoim tez niczego nie brakuje i jezcze jaka pomocnice mialas :)  :thumbsup:

Edytowane przez electra
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Kolejny tlusty czwartek zaliczony..tym razem paczki z mojego dawnego przepisu  :)

post-58387-0-81489400-1454597155_thumb.jpgpost-58387-0-47767000-1454597173_thumb.jpg

a to brakujace miejsce ..hmm zjadlam celem sprawdzenia czy az tak dobre sa :tongue:

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Piękne, cudowne, radosne!!!!!


Ale jednego już brakuje!!!!!!!

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@dyzio,no bo musialam sprobowac  :)

a jeszcze takich usmazylam , mialy byc tylko mini ..ale zabraklo cierpliwosci :facepalm:  

post-58387-0-67321900-1454598762_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Fajne te ponczusie tylko po co ta robota :facepalm:  :D .Ja zadzwoniłem do Prezesa, zamówiłem 10 szt, odebrałem i nawet były gratis. :laugh:

 

post-41296-0-40087700-1454603570_thumb.jpg

 

 

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Z resztą chyba wg polskich przepisów, do ciast nie można dodawać świeżych jaj, oczywiście do produkcji masowej,

 

wiem z wiarogodnego zródła od właścicieli Piekarnio- Ciastkarni że oni własnie dodają jaja w proszku... a dlaczego, po prostu są bezpieczni ze względu sanitarno epidemiologicznych.

Pierwszy powód wymieniła Halinka.  Następne to: posiadanie oddzielnego pomieszczenia na magazyn jaj, konieczność sterylizacji, co zrobić z białkiem  i utylizacja  odpadów.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.