ANNAM Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 30 Marca 2014 Ostatnio bylo odrobine na forum, o czosnku, ktory zaczyna kielkowac. A tutaj jest informacja o wedzonym czosnku, polecam, bo widac wedzenie zanim oczywiscie zacznie kielkowac, pomaga przetrzymac dluzej czosnek i smak jest wspanialy. jedno co , to zalecenia sa aby trzymac go bardzo szczelnie zamknietym, inaczej wszystko bedzie mialo zapach wedzonego czosnku http://www.chefstip.com/pl/product.php?id=8 Na stronach australijskich znalazma informacje, ze ow czosnek wedzi sie zimnym dymem przez okolo 5 godzin najlepiej drewnem z debu lub jabloni. Jest u nas rowniez w sprzedazy, ale jak wiem w Polsce macie w sprzedazy czosnek wedzony z Francji. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 30 Marca 2014 (edytowane) Wędzę czosnek od pewnego czasu. W zimnym trzymam ok 12/15 godz, w chłodnym ok 5/7 godz w zależności od wielkości główek.Przechowuję w lodówce z słoiczku, doskonały do sałatek czy sosów. Zapach jaki wydziela przypomina 2 letnią czosnkówkę Edytowane 31 Marca 2014 przez EAnna Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 31 Marca 2014 Dziadku Maćku a te wyroby to co to za mięsko? To na BLONDYNKĘ mi nie wygląda. Swoją drogą przy okazji wędzenia też czosnek dołożę.Wyroby CACKO. Piękne. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 31 Marca 2014 Szyneczki i zwykła karkówka, przekrojona po długości i pierwszy raz włożona do siatek. Zawsze wiążemy, ale jakoś tym razem padł inny pomysł.Czosnek dokładaj, warto. Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Nawet dobry pomysł. Ja myślałam, ze to jakaś SARNINKA. lub inna dziczyzna. Dziekuje za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabasco Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 21 Maja 2014 No uwedziłem czosnek, jest niesamowity Cytuj http://chilihead.pl/index.php Zapraszamhttp://img51.imageshack.us/img51/3732/xsxx.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T800 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 21 Maja 2014 Cale glowki czosnku to zawsze na grila kladlem zabki robily sie miekkie tak ze mozna je bylo rozsmarowac na chlebie do tego kielbasa piwo juz jestem glodny a z wedzeniem czosnku dobry pomysl tez tak zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 22 Maja 2014 (edytowane) ANNAM, Dziadek Maciek....Dzięki za znakomitą inspirkę Podoba się mi , miły pomysł, pobieram.... Dziadek Maciek wędzonki Ęxtra.......aby do jesieni.... Edytowane 22 Maja 2014 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 22 Maja 2014 Cale glowki czosnku to zawsze na grila kladlem 3też tak robię z tym że ja przecinam główki w poprzek na pół, polewam oliwą i odrobinkę solę, zawijam w folię alu i na grila do chlebka pieczonego z rusztu...mmmm, moja LP potrafi 2 główki zjeść o czosnku nie pomyślałem, a teraz sezon się zaczyna na świeży czosnek ja lubię taki surowy na świeży chlebek z masełkiem, duuużo czosnku, naszego, Polskiego, ale mnie ochota naszła, jutro piątek to będzie można się objeść, takie rzeczy to tylko w weekend, bo potem zapaszek przez 3 dni a uwędzić też spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 22 Maja 2014 też tak robię z tym że ja przecinam główki w poprzek na pół, polewam oliwą i odrobinkę solę, zawijam w folię alu i na grila do chlebka pieczonego z rusztu...mmmm, moja LP potrafi 2 główki zjeść o czosnku nie pomyślałem, a teraz sezon się zaczyna na świeży czosnek ja lubię taki surowy na świeży chlebek z masełkiem, duuużo czosnku, naszego, Polskiego, ale mnie ochota naszła, jutro piątek to będzie można się objeść, takie rzeczy to tylko w weekend, bo potem zapaszek przez 3 dni a uwędzić też spróbuję Nie zawijaj w folie, tylko poloz ta przecieta strona na blache czy grill. Tez bardzo dobre. JA jesli juz zawijam to w papier do pieczenia. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 22 Maja 2014 JA jesli juz zawijam to w papier do pieczenia. a nie spali sięten papier ?? bo zdaje się że wytrzymuje temp. do 180* ?? a przynajmniej ten co ja mam, a nad żarem jest sporo więcej ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 22 Maja 2014 (edytowane) Jesli w papierze robie, to klade na plyte( mam bbq i sa 3 rozne kawalki, plyta, grill i gleboka forma ) . Mozesz jakis mietalowy ( nie aluminiowy ) podklad wymyslic na grilla. Edytowane 22 Maja 2014 przez ANNAM Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 22 Maja 2014 to zar przesun na jedna strone gryla a czosnek poloz na druga Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SUNAJ Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 24 Lutego 2017 (edytowane) Witam @ANNAM.Czy ten czosnek nie traci właściwości?.sunaj Edytowane 24 Lutego 2017 przez Bee Gees Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 24 Lutego 2017 Kiedys , gdzie czytalam czy ktos mi mowil, ze czosnek ponoc w kazdej postaci ma swoje dzialanie. Ile w tym prawdy nie wiem. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.