Skocz do zawartości

Parówki


Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam do napisania projekt odnośnie produkcji parówek drobiowych. Zostały mi 3 punkty.
-Bilans materiałowy
-schemat technologiczny
-kosztorys materiałowy i kalkulacja.

Głównie proszę o pomoc w tych dwóch pierwszych punktach gdyż nawet nie wiem od czego zacząć...

Projekt jest potrzebny mi na uczelnie.

 

Bardzo proszę o pomoc. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam, mam do napisania projekt odnośnie produkcji parówek drobiowych. Zostały mi 3 punkty.

-Bilans materiałowy

-schemat technologiczny

-kosztorys materiałowy i kalkulacja.

 

Głównie proszę o pomoc w tych dwóch pierwszych punktach gdyż nawet nie wiem od czego zacząć...

 

Projekt jest potrzebny mi na uczelnie.

 

 

Przepraszam, to Ty studiujesz czy tylko zaliczasz kolokwia/ćwiczenia/egzaminy?

Jak chcesz nauczyć się zawodu a raczej zostać w przyszłości specjalistą, skoro nie potrafisz poradzić sobie z podstawowym, dość banalnym tematem?

Jak czytam takie "prośby" to ręce mi opadają.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Przepraszam, to Ty studiujesz czy tylko zaliczasz kolokwia/ćwiczenia/egzaminy? Jak chcesz nauczyć się zawodu a raczej zostać w przyszłości specjalistą, skoro nie potrafisz poradzić sobie z podstawowym, dość banalnym tematem? Jak czytam takie "prośby" to ręce mi opadają.

Gdybym studiował Technologie Przemysłu Spożywczego to pewnie bym się o to nie pytał. Studiuje Logistykę i nie interesuję się tematyką spożywczą dlatego proszę o pomoc...
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Witam, mam do napisania projekt odnośnie produkcji parówek drobiowych. Zostały mi 3 punkty. -Bilans materiałowy -schemat technologiczny -kosztorys materiałowy i kalkulacja. Głównie proszę o pomoc w tych dwóch pierwszych punktach gdyż nawet nie wiem od czego zacząć...

Bilans materiałowy. Prawdopodobnie będzie chodziło ilość użytych materiałów na wyprodukowanie 100 kg, 1 tony wyrobu gotowego.

Aby wyliczyć ilość potrzebnych surowców należy mieć przygotowaną recepturę z określona wydajnością.

Schemat technologiczny to, nic innego jak napisanie kolejnych postępujących po sobie czynności technologicznych wpisanych w ramkę.

Np. Ważenie surowca -w ramce strzałka, rozdrabnianie-w ramce itd. Przedstawiasz całość na stronie zaczynając od górnego marginesu aż do dolnego.

Więcej w książce Technologia przetwórstwa mięsa http://allegro.pl/technologia-przetworstwa-miesa-olszewski-wnt-i4136334850.html  str.218-221.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

http://pl.scribd.com/doc/13465565/Olszewski-Adam-Technologia-przetworstwa-misa-roz10-cz1-do220

wpisz w Google -proces produkcji parówek i będziesz wiedział

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

nigdzie nie mogę znaleźć jakie powstają produkty uboczne czy odpady przy produkcji parówek.

Tam nie ma odpadów, mielim wszystko. Nawet czapkę brygadzisty. :D  

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:D  :D  :D

 

Jagra, uśmiałem się za śmiechu jak pszczoła.  :thumbsup:

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nereusz , czy Ty mieszkasz na pustyni , w pobliżu brak jest masarni , przecież w myśl  przysłowia " koniec języka za przewodnika " idz i spytaj jakie maja odpady oprócz , osłonek , które pozostają w odcinkach na lejku , może tłuszcz , odpady z klasyfikacji mięsa , etc. My nie napiszemy pracy bo to już zostało zaakcentowane , troche własnej inwencji musisz wykazać lub szukać " czapki brygadzisty " jak ją znajdziesz to znaczy w parówce. będziesz peweny , że odpadów niema .Pozdrawiam

Edytowane przez Pacan Wojciech
Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.