nereusz Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 Maja 2014 Witam, mam do napisania projekt odnośnie produkcji parówek drobiowych. Zostały mi 3 punkty.-Bilans materiałowy-schemat technologiczny-kosztorys materiałowy i kalkulacja.Głównie proszę o pomoc w tych dwóch pierwszych punktach gdyż nawet nie wiem od czego zacząć...Projekt jest potrzebny mi na uczelnie. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Maja 2014 Witam, mam do napisania projekt odnośnie produkcji parówek drobiowych. Zostały mi 3 punkty.-Bilans materiałowy-schemat technologiczny-kosztorys materiałowy i kalkulacja. Głównie proszę o pomoc w tych dwóch pierwszych punktach gdyż nawet nie wiem od czego zacząć... Projekt jest potrzebny mi na uczelnie. Przepraszam, to Ty studiujesz czy tylko zaliczasz kolokwia/ćwiczenia/egzaminy?Jak chcesz nauczyć się zawodu a raczej zostać w przyszłości specjalistą, skoro nie potrafisz poradzić sobie z podstawowym, dość banalnym tematem?Jak czytam takie "prośby" to ręce mi opadają. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nereusz Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 7 Maja 2014 Przepraszam, to Ty studiujesz czy tylko zaliczasz kolokwia/ćwiczenia/egzaminy? Jak chcesz nauczyć się zawodu a raczej zostać w przyszłości specjalistą, skoro nie potrafisz poradzić sobie z podstawowym, dość banalnym tematem? Jak czytam takie "prośby" to ręce mi opadają. Gdybym studiował Technologie Przemysłu Spożywczego to pewnie bym się o to nie pytał. Studiuje Logistykę i nie interesuję się tematyką spożywczą dlatego proszę o pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 7 Maja 2014 Witam, mam do napisania projekt odnośnie produkcji parówek drobiowych. Zostały mi 3 punkty. -Bilans materiałowy -schemat technologiczny -kosztorys materiałowy i kalkulacja. Głównie proszę o pomoc w tych dwóch pierwszych punktach gdyż nawet nie wiem od czego zacząć... Bilans materiałowy. Prawdopodobnie będzie chodziło ilość użytych materiałów na wyprodukowanie 100 kg, 1 tony wyrobu gotowego.Aby wyliczyć ilość potrzebnych surowców należy mieć przygotowaną recepturę z określona wydajnością.Schemat technologiczny to, nic innego jak napisanie kolejnych postępujących po sobie czynności technologicznych wpisanych w ramkę.Np. Ważenie surowca -w ramce strzałka, rozdrabnianie-w ramce itd. Przedstawiasz całość na stronie zaczynając od górnego marginesu aż do dolnego.Więcej w książce Technologia przetwórstwa mięsa http://allegro.pl/technologia-przetworstwa-miesa-olszewski-wnt-i4136334850.html str.218-221. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 7 Maja 2014 http://pl.scribd.com/doc/13465565/Olszewski-Adam-Technologia-przetworstwa-misa-roz10-cz1-do220wpisz w Google -proces produkcji parówek i będziesz wiedział Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 8 Maja 2014 Otwarłęm link , ktory wskazał Dziadek , jesli skorzystasz z postów bagno i Dziadka, napiszesz napeweno , krotka tresciwa prace .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nereusz Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 8 Maja 2014 tak linki się przydały bardzo dziękuje. lecz nigdzie nie mogę znaleźć jakie powstają produkty uboczne czy odpady przy produkcji parówek. a przydałoby mi się to do bilansu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 8 Maja 2014 nigdzie nie mogę znaleźć jakie powstają produkty uboczne czy odpady przy produkcji parówek. Tam nie ma odpadów, mielim wszystko. Nawet czapkę brygadzisty. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 8 Maja 2014 Jagra, uśmiałem się za śmiechu jak pszczoła. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 8 Maja 2014 (edytowane) nereusz , czy Ty mieszkasz na pustyni , w pobliżu brak jest masarni , przecież w myśl przysłowia " koniec języka za przewodnika " idz i spytaj jakie maja odpady oprócz , osłonek , które pozostają w odcinkach na lejku , może tłuszcz , odpady z klasyfikacji mięsa , etc. My nie napiszemy pracy bo to już zostało zaakcentowane , troche własnej inwencji musisz wykazać lub szukać " czapki brygadzisty " jak ją znajdziesz to znaczy w parówce. będziesz peweny , że odpadów niema .Pozdrawiam Edytowane 8 Maja 2014 przez Pacan Wojciech Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.