Henio Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1501 Opublikowano 29 Stycznia 2011 :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1502 Opublikowano 29 Stycznia 2011 tajskie żarcie :thumbsup: :clap: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1503 Opublikowano 29 Stycznia 2011 a co to za oklaski?? Nawet foty nie zrobiłałm..bo tak byłam zajęta gotowaniem.. :grin: Ale następnym razem się poprawię Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1504 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Bo to żarełko znam i robię bo lubię :tongue: Ale żeśmy się z kolegą spikneli :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1505 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Ja też uwielbiam taką kuchnię Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1506 Opublikowano 29 Stycznia 2011 :sad: Ja to mam ''tradycjonalistę'' : ma być coś ta i mięsko i ZIEMNIAKI :lol: :grin: A dziś były pierogi z mięsem i kapustą , okraszone cebulką :devil: bo mnie się zachciało... A cooo :lol: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1507 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Małgoś spróbuj w zielonym curry z cukinia i trzema kolorami papryki ja robię i jest petarda... A dziś zrobiłem makaron penne ze szpinakiem, serem rokpol, parmezanem i piersią z kurczaka...do tego odrobina czosnku...i śmietanki...zjedliśmy wszystko i zastanawiam się czy jutro nie zrobić znowu takie dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1508 Opublikowano 29 Stycznia 2011 niedobry 78 pewnie,że spróbuję. W oryginale jest pasta curry.. Niestety nie nabyłam jeszcze takowej..ale niebawem pewnie i stanę się posiadaczką :P Ja jadłam ( wg oryginalnego przepisu z bakłażanem pieczonym ..nie z cukinią..ale wszystko to podobne.. ). Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1509 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Będąc kiedyś w Amsterdamie wstąpiłem na piwko i zobaczyłem jak się robi żarełko na "oczach " klienta i też sobie zamówiłem. Połączenie mięsa chudego , tłustego i owoce + surówki i ziemniaki smażone . Do tego majonez prosto z maszyny i nie żaden ketchup , tylko pomidorki z puszki . Jak na moje zarobki trochę to kosztowało , ale przepis mam za friko. :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1510 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Heniu ...please..wrzuć przepisik :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1511 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Będąc kiedyś w AmsterdamieJa też bywałem, nawet często w Amsterdamie i pamiętam, żę Holendrzy w Amsterdamie kochają się w jajkach sadzonych w różnych wariacjach. Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1512 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Dziś miałem zaległych postów prawie tysiak i jeszcze mam w planie odwiedzić sklep :wink: więc kochaniutkie jutro z rana i można będzie ślubnemu zabłysnąć na obiad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1513 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Przepis na obiad. Do podania trzeba mieć półmisek .Można usmażyć frytki , ale ja robię pieczone ziemniaki w kombiwarze.. Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki - zagotować z solą i odlać , pokropić oliwą i posypać suszoną papryką . Przełożyć do kombiwaru na niski ruszt i upiec , jak nie mamy tego sprzętu można w piekarniku.Następnie smażymy dosyć gruby plaster karkówki i w połowie smażenia dodajemy na patelnię plaster ananasa - najlepiej świerzy , ale może być z puszki. Na drugiej patelni smażymy cebulkę . Na trzeciej smarzymy plaster bekonu i tu pomocna będzie specjalna siatka by bekon nam się nie poskręcał. Z boku półmiska układamy ziemniaki / frytki. po środku karkówka obłożona cebulką na karkówkę kładziemy ananas i na to bekon.Z boku półmiska kładziemy liść kapusty i na liść dodajemy pokrojony pomidor , świerzy ogórek , kilka winogron i papryki. Na mniejszym listku sałaty dajemy dużą łyszkę majonezu i przecieru pomidorowego.Do popicia kompot owocowy gdzie możemy zużyć resztę ananasa z puszki .Smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roland Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1514 Opublikowano 30 Stycznia 2011 dziś na obiad kotlety mielone ziemniaczki z koperkiem i kiełki dotego maślanka :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1515 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Ja już wstawiłem rosołek ze swojskiej kury . Makaron swojski w drodze :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1516 Opublikowano 30 Stycznia 2011 U mnie tradycyjnie rosołek ze swojskiej kury a na drugie mielone z ziemniaczkami i kapustą zasmażaną POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1517 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Ja już wstawiłem rosołek ze swojskiej kury . Makaron swojski w drodze :grin: PozdrawiamI u mnie podobnie :lol: :lol: Tradycyjnie rosołek z swojskiej kury gotowany na płycie, którą właśnie rozpalam. Makaron już prawie przygotowany. Troszkę podeschnie i przekręcę przez makaronicę Ciasto na makaron 3 jajeczny wykonane w trzy minuty w tzw. "Termomixie" Drugiego nie będzie bo po pierwsze; nie chce mi się :lol: po drugie nie rozpieszczam koni, którzy mogliby przejąć pałeczkę :smile: Również pozdrawiam :smile: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1518 Opublikowano 30 Stycznia 2011 U mnie tak jak u kolegów rosół tylko że z indyka, gotowany na kuchni węglowej do tego swojski makaron z gęsiego jajka, ręcznie krojony . Na drugie łopatka wieprzowa pieczona. Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1519 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Hallo!!!! Noto ja zacofany bo wszystko robie recznie.Ale smak sie liczy.No a dzis gaska na obiad no i oczywiscie rosolek z moimi nudlami. Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1520 Opublikowano 30 Stycznia 2011 No a dzis gaska na obiadU nas na obiadek kaczusia nadziewana jabłkami w trakcie obróbki termicznej :thumbsup: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1521 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Ja już pociąłem makaron :lol: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1522 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1523 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Ja Ci dam smacznego! A co to jest za farsz? Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1524 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Hallo!!! Bylo bardzo smaczne :thumbsup: Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1525 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Ja już pociąłem makaron :lol: Ja też i rosół prawie gotowy :grin: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.