andrzej k Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Listopada 2007 Witam Pragnę pokazać po części jak przerobiłem dwie półtusze wieprzowe . http://images29.fotosik.pl/112/e145999ea2bef35em.jpg http://images30.fotosik.pl/112/f77ea82140ab83a8m.jpg http://images31.fotosik.pl/44/06d59b885aee99c2m.jpg http://images34.fotosik.pl/43/03d5b72ade4aaa10m.jpg http://images31.fotosik.pl/44/b88d384fb5fd70cfm.jpg http://images33.fotosik.pl/43/d5c7a1a278cf3bd9m.jpg http://images34.fotosik.pl/43/76e855b40a149617m.jpg http://images24.fotosik.pl/112/3bc1d96800710940m.jpg http://images30.fotosik.pl/112/4a9b42122d9db265m.jpg http://images32.fotosik.pl/43/2216ab979b3ea695m.jpg http://images31.fotosik.pl/44/624c200c65c9d7ebm.jpg Reszta mięska która nie była brana do wyrobów trafiła do zamrażarki Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 13 Listopada 2007 Jestem po kolacji , ale mam ochotę wsiąść do auta i do Ciebie zajechać :tongue: :tongue: :tongue: Wygląda to pięknie.Gratulacje :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Listopada 2007 Witam Cały czas prosto A2 i w Kostrzynie Wlkp w prawo . Zapraszam i Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Listopada 2007 Co to za maszyna, na samym dole obok stoików?Ależ się napracowałeś! Efekty pewno wynagrodziły wysiłek. Gratuluję! Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Listopada 2007 Andrzej pięknie to wygląda taki profesjonalny domowy wyrób wędlin jestem zazdrosny powiedz ile czasu robiłeś te wędlinki dla mnie to zajęło by to ze trzy dni :lol: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Listopada 2007 Witam Papcio . Na fotkach są dwie maszyny : Pierwsza to maszynka do mielenia o napędzie ręcznym rozmiar 22Druga to nadziewarka pionowa 9L którą zresztą cały czas zachwalam . Np przy tej ilości wyrobów a było trochę tego rozmiarowo była w sam raz oczywiście można by to zrobić nadziewarką 2,5L kiełbaski 20kgkaszanki14,5kg salceson 9,1kg pasztet6,3kg kempes Już coś takiego robiłem w jednym dniu czyli wstawiałem mięsko na ogień i w czasie jego gotowania robiłem kiełbaskę gdzie wędziłem oczywiście na drugi dzień po dobrym osuszeniu a po kiełbasce resztę wyrobów . Zajmowało to cały dzień plus wędzenie Pierwszy raz robiłem opisy zdjęć na samych zdjęciach jak się zdjęcie powiększy to jest opis . wydaje mnie się jednak że chyba zrobiłem napisy za małą czcionką która była rozmiarem 20 . Proszę doświadczonych jakim rozmiarem czcionki powinienem robić takie opisy . Serdecznie pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 14 Listopada 2007 Andrzej, napisy DOSKONALE widać na pełnym rozmiarze zdjęcia (po drugim kliknięciu na zdjęcie już na fotosiku). Wyroby wyglądają imponująco. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 14 Listopada 2007 Witam BonAir To znaczy że ten rozmiar czcionki może zostać ? Pozdr Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 14 Listopada 2007 Andrzejskoro mięsko gotowałeś i robiłeś kiełbaskę to dzień wcześniej chyba rozbierałeś półtusze, klasyfikacja, rozdrabnianie na kiełbaskę , peklowaniemoże źle Ci się zapytałem Andrzejku ile robiłeś wszystko co na pięknych zdjęciach? papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 14 Listopada 2007 Witam Kempes .Tak zgadza się . W tym dniu co kupiłem wszystko rozebrałem posortowałem, na kiełbaski rozdrobniłem i zasoliłem , to co miało iść do zamrażarki to poszło . Na noc namoczyłem to co miało iść do gotowania . Na drugi dzień zrobiłem ze spokojem wędliny podrobowe , a w trzecim dniu kiełbaski . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 14 Listopada 2007 witaj Andrzejdobra robota wynadgrodzi ci w jedzeniu-gratuluje tęgo pozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prababcia Ania Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 14 Listopada 2007 andrzej k, same smakowitosci !!! Moje gratulacje :!: :!: :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Witam Głodnego nakarmić -zapraszam na dzisiejsze śniadanko . Dzisiaj zajadamy bez chlebka . Smacznego Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majchal Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Andrzeju, nie podnoś mi ciśnienia z tym śniadaniem. jak widzisz rano jestem przy kompie, a więc oznacza to, że mam wolne, jestem w domu i przed śniadaniem. Mam tez samochód i nie zawaham się go użyć i przyjechać :grin: PIĘKNA ROBOTA, PIĘKNA!!! Cytuj Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 24 Listopada 2009 Witam Dzisiaj dokonałem zakupu półtuszy w ubojni . Cena 6,60 /kg . Ważyła 41kg . Dokupiłem jeszcze w sklepie trochę ozorków , serc , nerek wieprzowych . Jutro robię trochę wędlin podrobowych , a pojutrze troszkę kiełbaski . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 24 Listopada 2009 Witam Dzisiaj dokonałem zakupu półtuszy w ubojni . Cena 6,60 /kg . Ważyła 41kg . Dokupiłem jeszcze w sklepie trochę ozorków , serc , nerek wieprzowych . Jutro robię trochę wędlin podrobowych , a pojutrze troszkę kiełbaski . Pozdrawiam Obrazek Jakiej klasy jest(byla ) swinka? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 25 Listopada 2009 Jakiej klasy jest(byla ) swinka? Klasa U . Tłuszczu może zostało 3kg . Będzie trochę smalcu i skwarek :lol: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 26 Listopada 2009 Witam Dzisiaj zrobiłem troszkę kiełbaski , gdzie część zostawiłem na białą , a to co pozostało uwędziłem . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 4 Listopada 2010 Z wczorajszej półtuszy : część na mięsko , część na białą surową . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 4 Listopada 2010 Ładnie wygląda ta biała :clap: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 4 Listopada 2010 :thumbsup: :clap: AndrzejuK podroby jakieś będą :question: :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 4 Listopada 2010 No to się napracowałeś - gtunt to rodzinka.Do białej dodałeś wołowiny? czy z samej wieprzowiny? Pozdrawiam. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 4 Listopada 2010 Z wczorajszej półtuszy Aleś narobił z jednej półtuszy w jednym rodzaju i smaku to wszystko? :shock: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 4 Listopada 2010 :thumbsup: :clap: AndrzejuK podroby jakieś będą :question: Tak zamówiła moja córka i tak ma :grin: Do siebie będę robił z podrobami . Do białej dodałeś wołowiny? czy z samej wieprzowiny? Nie dodaję wołowiny Aleś narobił z jednej półtuszy w jednym rodzaju i smaku to wszystko? :shock: Jak pisałem , tak miało być :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 4 Listopada 2010 Andrzej, z ilu kg zrobiłeś taka ilość kiełbasy? Ja jutro robię Twoją z 5kg. :wink: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.