Skocz do zawartości

Wyroby z półtusz wieprzowych


andrzej k

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Jestem po kolacji , ale mam ochotę wsiąść do auta i do Ciebie zajechać :tongue: :tongue: :tongue: Wygląda to pięknie.Gratulacje :grin:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Co to za maszyna, na samym dole obok stoików?

Ależ się napracowałeś! Efekty pewno wynagrodziły wysiłek. Gratuluję!

 W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

                           M.Twain

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

Papcio . Na fotkach są dwie maszyny :

 

Pierwsza to maszynka do mielenia o napędzie ręcznym rozmiar 22

Druga to nadziewarka pionowa 9L którą zresztą cały czas zachwalam . Np przy tej ilości wyrobów a było trochę tego rozmiarowo była w sam raz oczywiście można by to zrobić nadziewarką 2,5L

 

kiełbaski 20kg

kaszanki14,5kg

salceson 9,1kg

pasztet6,3kg

 

kempes Już coś takiego robiłem w jednym dniu czyli wstawiałem mięsko na ogień i w czasie jego gotowania robiłem kiełbaskę gdzie wędziłem oczywiście na drugi dzień po dobrym osuszeniu a po kiełbasce resztę wyrobów . Zajmowało to cały dzień plus wędzenie

 

Pierwszy raz robiłem opisy zdjęć na samych zdjęciach jak się zdjęcie powiększy to jest opis . wydaje mnie się jednak że chyba zrobiłem napisy za małą czcionką która była rozmiarem 20 . Proszę doświadczonych jakim rozmiarem czcionki powinienem robić takie opisy .

 

Serdecznie pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

Kempes .Tak zgadza się . W tym dniu co kupiłem wszystko rozebrałem posortowałem, na kiełbaski rozdrobniłem i zasoliłem , to co miało iść do zamrażarki to poszło . Na noc namoczyłem to co miało iść do gotowania . Na drugi dzień zrobiłem ze spokojem wędliny podrobowe , a w trzecim dniu kiełbaski .

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Andrzeju, nie podnoś mi ciśnienia z tym śniadaniem. jak widzisz rano jestem przy kompie, a więc oznacza to, że mam wolne, jestem w domu i przed śniadaniem. Mam tez samochód i nie zawaham się go użyć i przyjechać :grin:

 

PIĘKNA ROBOTA, PIĘKNA!!!

Wino, kobiety i śpiew.
Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 11 miesięcy temu...

Witam

 

 

Dzisiaj dokonałem zakupu półtuszy w ubojni . Cena 6,60 /kg . Ważyła 41kg . Dokupiłem jeszcze w sklepie trochę ozorków , serc , nerek wieprzowych . Jutro robię trochę wędlin podrobowych , a pojutrze troszkę kiełbaski .

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

 

Dzisiaj dokonałem zakupu półtuszy w ubojni . Cena 6,60 /kg . Ważyła 41kg . Dokupiłem jeszcze w sklepie trochę ozorków , serc , nerek wieprzowych . Jutro robię trochę wędlin podrobowych , a pojutrze troszkę kiełbaski .

 

 

Pozdrawiam

Obrazek

Jakiej klasy jest(byla ) swinka?

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 11 miesięcy temu...

:thumbsup: :clap:

AndrzejuK podroby jakieś będą :question:

 

Tak zamówiła moja córka i tak ma :grin:

 

Do siebie będę robił z podrobami .

 

Do białej dodałeś wołowiny? czy z samej wieprzowiny?

Nie dodaję wołowiny

 

Aleś narobił z jednej półtuszy w jednym rodzaju i smaku to wszystko? :shock:

Jak pisałem , tak miało być :smile:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.