JASIU Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 25 Marca 2008 http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/w%EAdliny/meksyka%F1ska-kie%B3basa-chorizo.htmlmam pytanie ,czy ktoś to robił?czy może jest ciekawszy przepis na chorizo? Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 25 Marca 2008 Jasiu, ten temat już jest. Poszukaj. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 25 Marca 2008 znalazlem! Peper poruszał ale prócz Twojego posta nic Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 25 Marca 2008 Wejdź sobie na stronę Seminole, albo jakąkolwiek inna amerykańską, czy kanadyjską, to tam aż się roi od przepisów. Linki graficzne na stronie głównej.Z tego co wiem, kiełbasa ta u nas sie nie przyjmie z uwagi na specyficzny dla danego regionu skąd pochodzi, smak. Możesz także pogadać z Qqredu. On tłumaczył nasze przepisy dla Lena Poli.Jeśli będzie takie życzenie, to poproszę kogoś (Seminole, Qqredu lub Lena Poli) o podesłanie sporej liczby receptur na chorizo.Mam także książkę Rytka Kutasa (po angielsku) gdzie jest cała masa receptur z całego świata. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 25 Marca 2008 czytasz biegle po angielsku? że mi podajesz anglojęzyczne linki.Ja będę dukał aż wydukam ,ale wtedy mi ochota na zrobienie czegoś takiego przejdzie :grin: :grin: :grin: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 25 Marca 2008 JASIU, a Ty chwalisz się, tym że nie znasz języków, czy chcesz być dla Maxella niemiły? Chciał Ci pomóc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 25 Marca 2008 Moja szybkość czytania nie ma tutaj znaczenia. Chodziło Ci o oryginalne przepisy, więc je podaję. To co jest na pychotce, to także tłumaczenie i w dodatku niezbyt dokładne.Juz pisałem, że kiedy na pychotce, tematem wędlin zajmował sie Paweł Gardeła, to przyzwoicie i po "naszemu", wszystko wyglądało. Teraz jest sporo improwizacji.Poza tym sa dostepne np. na osiołku translatory języka angielskiego. o dość znośnym tłumaczeniu. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 25 Marca 2008 Andy :tongue: chwalę sie że nie czytam biegle ,gorzej , dukam slowo po slowie ,zaliczałem niemiecki i powtarzam zaliczałem , nie że umiałem :tongue: i wcale nie chciałem być niemiły :shock: NA ZGODĘale może Andy przetłumaczysz jakieś fajne chorizo? :rolleyes: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 25 Marca 2008 JASIU, dla mnie, jak i dla Ciebie, języki obce są mi obce :tongue: Jak chcę zrozumieć coś po "ichniemu" to bardziej proszę bardziej kumatych niż wymagam! Na zgodę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.