irrasos Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Października 2005 Chciałbym aby ktoś opisał rodzaje mięs a konkretnie chodzi mi o klasyfikacje. Jeśli naprzykład nie można kupić wieprzowiny klasy I to z jakiego mięsa można ją zrobić, czy jest to łopatka czy mięso szynki czy coś innego ? itd. Wiem że klasa I to mięso chude ale z jakiej części wieprzka. Najbardziej interesują mnie klasa III i klasa IV które są najtrudniej dostępne. Jakie mięsa składają się na klase III, klase IV itd. Jeśłi ktoś to będzie mógł opisać będę wdzięczny i sądze że nie tylko ja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Witaj!Masz rację mięso kl I otrzymuje się głównie z chudego miesa z szynki i łopatki.Mięso kl III otrzymuje się głównie z golonek oraz z szynki i łopatki , jest to mięso chude poprzerastane drobnymi , cienkimi ścięgnami(żyłkami).Mięso kl IV to mięso: przekrwione, z zawartością gruczołów i węzłów chłonnych otrzymane najczęściej z podgardla.Na pewno przeczytałeś art na stronie głównej wieprzowina.Pozdrawiam.Bagno. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.