Gonzo Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Września 2008 Mam już na oku zamrażarkę skrzyniową, z której po wymianie termostatu będzie mała chłodnia :smile: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 21 Września 2008 Mam już na oku zamrażarkę skrzyniową, z której po wymianie termostatu będzie mała chłodnia Gonzo czy mógłbyś napisać coś więcej o takiej przeróbce? Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 21 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Września 2008 Witam.Wystarczy kupić zwykły termostat od lodówki i podłączyć zamiast tego oryginalnego z zamrażarki. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 21 Września 2008 Witam Wystarczy kupić zwykły termostat od lodówki i podłączyć zamiast tego oryginalnego z zamrażarki. Dzięki . Jakie to proste tylko należy wiedzieć !!! Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 21 Września 2008 Należy też wiedzieć że konieczne jest po takiej przeróbce, umożliwienie odpływu wody z komory - zamrażarki skrzyniowe mają taki spust ale służy do mycia i podczas normalnej pracy jest zamknięty, bo i nie jest potrzebny ze względu na to że woda jest w stanie stanie stałym :lol: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 21 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 21 Września 2008 Witam.Abratku a jak zamrażarka będzie osiągała po wymianie termostatu temp. 4-8 stopni a nie -18 przed. jak przed wymianą, to skąd ta woda się weźmie.Będzie robiła za lodówkę . Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 21 Września 2008 Woda będzie się skraplać jak w każdej lodówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 21 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 21 Września 2008 Woda będzie się skraplać jak w każdej lodówce. No tak, ale przez te 14 dni peklowania nie nazbiera jej się tyle, że trzeba wylewać wiadrami. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 21 Września 2008 to skąd ta woda się weźmieZ produktów :tongue: - w warunkach mroźniczych woda zostaje natychmiast "unieruchomiona" i tylko część osadza się na ściankach komory w postaci szronu, w lodówce woda leje się strumieniem :lol: poprzez otworek, do pojemnika umieszczonego na sprężarce, a tam odparowuje do atmosfery Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 21 Września 2008 Gonzo, Jeśli w "nowej lodówce" wstawisz wentylator, to będziesz miał super lodówkę. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 21 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 21 Września 2008 to skąd ta woda się weźmieZ produktów :tongue: - w warunkach mroźniczych woda zostaje natychmiast "unieruchomiona" i tylko część osadza się na ściankach komory w postaci szronu, w lodówce woda leje się strumieniem :lol: poprzez otworek, do pojemnika umieszczonego na sprężarce, a tam odparowuje do atmosfery Abratku tak jak pisałem wcześniej ta przeróbka będzie mi służyła(żeby mnie więcej Szczepan nie "farsował" :wink: ) do peklowania na sucho(kiełbasy) lub na mokro i w czasie tego peklowanie nie będzie dłużej włączona jak 14-16 dni łącznie ze schłodzeniem sonki. Tak, że chyba przeceniasz ilość wody powstałej przez ten czas.Ostatecznie można na dole położyć ręcznik. Bagno - dobry pomysł (zastanawiałem się nad tym) pod kątem robienia wędlin dojrzewających ("suszonek") Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 21 Września 2008 (zastanawiałem się nad tym) pod kątem robienia wędlin dojrzewających ("suszonek")...a z tym jest poważny problem. Sam się borykam problemami, które muszą być spełnione przy tego rodzaju produkcji. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 21 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 21 Września 2008 (zastanawiałem się nad tym) pod kątem robienia wędlin dojrzewających ("suszonek")...a z tym jest poważny problem. Sam się borykam problemami, które muszą być spełnione przy tego rodzaju produkcji. Może kiedyś ( z Twoją wiedzą) coś wymyślimy :grin: .Najważniejsze zacząć (piszę o sobie) :rolleyes: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 21 Września 2008 Andrzeju, myślę, że juś wkrótce otrzymasz doskonałą pomoc w tego typu produkcji, gdyż mój kolega własnie ukończył bardzo dobrą książkę na temat technologii i produkcji wędlin dojrzewających (obejmuje wędliny z całego świata). Książka ukaże się także w Polsce. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 21 Września 2008 Problemem nie jest wiedza teoretyczna, tylko jej praktyczne wykorzystanie. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 21 Września 2008 Ostatecznie można na dole położyć ręcznik.Tego NIE RÓB!, lepiej niech już sobie ta woda pływa swobodnie jeśli chodzi o komorę dla dojrzewających to Lechu miał nam opisać swoje doświadczenia w zakresie przystosowania lodówki (na zlocie delikatnie mu o tym przypominałem :lol: ) Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 21 Września 2008 Andrzeju, nawet mi przez myśl nie przeszło, by podważać Twoją wiedzę i doświadczenie. :wink: Chodzi o to, iż kolega, pisząc książkę, sam robił różnego rodzaju doświadczenia i próby, oraz opierał się na takowych, wykonywanych przez innych entuzjastów tego typu wyrobów. I wyniki tych doświadczeń oraz prób, mogą przypadkiem Ci sie przydać. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 21 Września 2008 Maxell, Czekam z niecierpliwością na książkę. jeśli chodzi o komorę dla dojrzewających to Lechu miał nam opisać swoje doświadczenia w zakresie przystosowania lodówkiProsiłem kiedyś i ja https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1378&postdays=0&postorder=asc&start=30 post z Sro Wrz 26, 2007 11:36 pm Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.