betti Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Mój pierwszy chleb w życiu. Wygląda wspaniale jak widać na zamieszczonych zdjęciach i smakuje doskonale. Upieczony według przepisu "Małgosi z Wernyhory" i na orginalnym zakwasie otrzymanym od niej. Cytuj Betti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 26 Stycznia 2012 I widzisz jakie to proste.Teraz kombinuj z modyfikacjami.I Mirek zapewne zadowolony. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Poproszę kromeczkę :grin: Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 26 Stycznia 2012 I Mirek zapewne zadowolony. oj, widzę że pamiętasz jak lubię takie wypieki. Pozdrawiam, Mirek Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
betti Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Specjalna kromka chleba dla Dziadka Maćka i bonusik z białej kiełbasy od Mirka. Pozdrawiam Betti. Cytuj Betti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Dziękuję, późna pora mnie nie zniechęci do takich rarytasów podjadania, przecież to tylko degustacja :wink: Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Mój pierwszy chleb w życiu. I chyba nie ostatni Beatko... :clap: :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
betti Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Na pewno nie ostatni, zakwas czeka. Być może następny chlebek będzie pieczony już w niedzielę.Pozdrawiam Betti Cytuj Betti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro699 Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 17 Lutego 2012 Jesli dobrze zdjecie oddaje wyglad tego chlebka to musze ci powiedziec ze ja robie bez zakwasu i wychodzi taki sam Maka 450 drozdze sol cukier i woda Cytuj http://xt24.eu/sklep/volvoforum/ www.facebook.com/OdziezVolvo?ref=hl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 17 Lutego 2012 W wolny wieczór, naszła mnie chęć na kotlety rybne i tak sobie zrobiłem 20 sztuk. Zrobiłem z tego co widać: Leszcze - 4 szt. Podgardle - połowa tego co widać Cebula – 7 sztuk Jajka - 3 sztuki Kajzerki – dałem dwie Natka z pietruszki - mrożona Przyprawa którą podał kiedyś Zbój Madej Pieprz Sól Bułka tarta Leszcze wyfiletowałem i zdjąłem skórę, w międzyczasie zeszkliłem cebulę średnio pokrojoną, rybę zmieliłem trzy razy. Po pierwszym umyłem maszynkę i wyrzuciłem z jej środka pozostałości. Następnie mielona była natka pietruszki, zeszklona cebula i podgardle. Wymieszałem wszystko z jajkami i namoczonymi kajzerkami. Przyprawiłem tym co napisałem i usmażyliśmy TESTa. Wyszedł Ok. więc bez poprawek w przyprawach usmażone zostały kotleciki z całej porcji. Robiłem drugi raz i tak naprawdę to nie wiem kiedy kotlet jest usmażony więc kapkę przetrzymałem pierwszą patelnię i wyszły troszkę bardziej podsmażone. Piszę w tym temacie bo przecież wiadomo czyja jest kuchnia Mirek Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 18 Lutego 2012 Hmmm, a ości? Nie ma ryzyka? A leszcze rozumiem podlodowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 18 Lutego 2012 Hmmm, a ości? Nie ma problemu , po trzech razach w maszynce , musiały "pęknąć" Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 18 Lutego 2012 Hmmm, a ości? Nie ma ryzyka? Wywołany do tablicy deklaruję: Próbkę wezmę ze sobą na dzisiejszy wieczór. Sam sprawdzisz Mirek Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
betti Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 A oto kilka wyrobów z naszej kuchni przygotowanych na te swięta, wędlinki robiliśmy my a jajeczka pełzaczki robiła nasza córka Adunia. I oczywiście nasza Święconka. Cytuj Betti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 a jajeczka pełzaczki robiła nasza córka Adunia. Beatko nawet wiem po kim ma takie zdolności :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
betti Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Adusia potrafi robić dużo fajnych i dobrych :thumbsup: smakołyków ale rzadko jej się chce.betti Cytuj Betti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 :thumbsup: same pyszności :thumbsup: :clap: Cytuj Wątroba bez wsparcia nie da rady.... :-)http://www.facebook.com/WorynyKartyWspomnien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 a Mirek pewnie , tylko pilnowałSzanowny Pawełku, wiesz, żę jak napisze prawdę to i tak świat nie uwierzy Mirek Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 naszła mnie chęć na kotlety rybne Jadłam Wasze kotleciki rybne i pasztet rybny u TeBe :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
betti Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Halusia upiekła drożdżowe, Jojo upiekł kiełbaski, Kostek 61 ugotował ozorki, TeBe zebrał swoje pierwsze pieczarki wszystko smakowite, a ja upiekłam na podwieczorek gofry. Cytuj Betti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Betti fajnie wgladają a i zapewnie smakują :thumbsup: :clap: .Pozdra Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Mmmm...Gofry w najprostszej postaci są najlepsze :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Wątroba bez wsparcia nie da rady.... :-)http://www.facebook.com/WorynyKartyWspomnien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatum Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Mmmm...Gofry w najprostszej postaci są najlepsze :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Przepisów na gofry jest całe mnóstwo, ale naprawdę trudno w domowych warunkach upiec takie naprawdę "gofrowe". Najczęściej wychodzą jakieś gumiaste. Nie pomaga stawianie na sztorc po upieczeniu, czy ciasto na wodzie bez mleka. Kombinacja z termostatem nieco poprawia kruchość gofrów, bo temperatura wypieku wzrasta do 250 st. C., ale trzeba uważać, aby ich nie spalić. Chyba cały problem tkwi w zbyt niskiej mocy grzałek w domowych urządzeniach i delikatnej konstrukcji, która nie magazynuje ciepła. Po nalaniu ciasta następuje znaczne obniżenie temperatury i ponowne rozgrzewanie zamiast pieczenia. To moja teoria, albo gofrowa nieudolność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 naprawdę trudno w domowych warunkach upiec takie naprawdę "gofrowe"ja problemu nie mam :lol: bo...: ciasto na wodzie bez mlekamleko jest lepsze niż woda problem tkwi w zbyt niskiej mocy grzałek w domowych urządzeniach i delikatnej konstrukcji, która nie magazynuje ciepła. Po nalaniu ciasta następuje znaczne obniżenie temperatury i ponowne rozgrzewanie zamiast pieczenia.i używam starej dobrej i mocnej gofrownicy Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Przepisów na gofry jest całe mnóstwo, ale naprawdę trudno w domowych warunkach upiec takie naprawdę "gofrowe".Ale tylko jeden jest dobry https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=90858&highlight=#90858 :grin: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.