Wędliny Domowe
Drukuj

Kiełbaski ziołowe z grilla


Proste w przygotowaniu kiełbaski nadziewane masa cebulową, będą kulinarną atrakcja spotkania przy grillu.
Czas:
Łącznie - 50 minut
Przygotowanie - 40 minut
Grillowanie - 10 minut

Składniki dla 4 osób:

  • 4 grube kiełbaski np. grillowe
  • 20 dag cebuli
  • 1 łyżka musztardy

Masło pieprzowe:

  • 6 dag masła
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżki rozgniecionego, świeżego, zielonego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1/4 łyżeczki skórki cytrynowej
  • szczypta granulowanego czosnku


Przyrządzanie:

  1. Kiełbaski naciąć wzdłuż i każdą ułożyć na kawałku folii aluminiowej odpowiedniej wielkości.
  2. Masło pieprzowe sporządzić z miękkiego masła wymieszanego z solą, rozgniecionym zielonym i czarnym pieprzem,
    startą skórką cytrynową oraz granulowanym czosnkiem.
  3. Cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić na maśle pieprzowym. Na koniec doprawić musztardą.
  4. Masą cebulową napełnić rozcięcia w kiełbaskach, które następnie owinąć folią i piec na grillu przez 10 minut.

RADA
Kiełbaski należy układać na matowej stronie folii.

Źródło: Kolekcja Dobrej Kuchni
Nadesłał: Maxell

Dodaj komentarz

Uwaga!
Administracja nie posiada żadnych dodatkowy zdjęć/planów/projektów dotyczących
prezentowanych na stronie wędzarni!

Kod antyspamowy
Odśwież