Wędliny Domowe
Drukuj

Składniki:
6 piersi kurczaka (bez skóry i kości)
6 łyżek oliwy z oliwek
1 łyżeczka utartego w moździerzu czarnego pieprzu
1 łyżeczka utartego w moździerzu czerwonego pieprzu
1 łyżeczka utartego w moździerzu białego pieprzu
1 łyżeczka utartego w moździerzu zielonego pieprzu
2 łyżki świeżego posiekanego tymianku
Przygotowanie:
Skropić piersi kurczaka oliwą, oprószyć pieprzem i tymiankiem, zawinąć folią aluminiową i wstawić do lodówki przynajmniej na 6 godzin.
Wyjąć z lodówki na 1 godzinę przed grillowaniem.
Grillować po około 8 minut z każdej strony na gorącym węglu.

Smacznego

Autor: ChefPaul

Dodaj komentarz

Uwaga!
Administracja nie posiada żadnych dodatkowy zdjęć/planów/projektów dotyczących
prezentowanych na stronie wędzarni!

Kod antyspamowy
Odśwież