Wędliny Domowe
Drukuj

Składniki:

1. 8 wieprzowych kotletów (duże z kością i polędwiczką, grube na 2 i 1/2 cm)
2. 1 litrowy słój pomidorów
3. 1 szklanka poszatkowanej papryki jalapeno bez pestek - może być ewentualnie inna ostra papryczka
4. 2 średnie drobno posiekane cebule
5. 6 ząbków zgniecionego czosnku
6. 3 łyżeczki suszonego oregano
7. 1/2 szklanki mąki
8. 2 łyżki stołowe oliwy
9. 1 łyżka stołowa masła
10. sól i pieprz do smaku (pieprz ZAWSZE świeżo mielony)

Przygotowanie:

Kotletów nie rozbijać - oprószyć solą, pieprzem, mąką i zrumienić na złoty kolor na patelni na oleju zmieszanym z masłem.
Pomidorki wyjąć z zalewy pokrajać w plastry (bez skórki).
Zrumienione kotlety położyć na folii aluminiowej i posypać posiekaną cebulą, czosnkiem i papryką, obłożyć wszystko pomidorami i oprószyć oregano.
Szczelnie zawinąć i grillować 30 minut na gorącym węglu przekładając po 15 minutach na drugą stronę.
(dobrze smakuje do tego tequila z solą i limonką)

Smacznego

Autor: ChefPaul

Dodaj komentarz

Uwaga!
Administracja nie posiada żadnych dodatkowy zdjęć/planów/projektów dotyczących
prezentowanych na stronie wędzarni!

Kod antyspamowy
Odśwież