Wędliny Domowe
Drukuj

Biała kiełbasa po gospodarsku

Składniki:

  1. 12 pomidorów
  2. 5 dag owczego sera
  3. kilka gałązek tymianku
  4. 2 łyżeczki oliwy
  5. 2 małe cukinie
  6. 4 krążki białej kie basy (około 20 dag każdy)

Sposób wykonania:

Naciąć na krzyż 8 pomidorów. Lekko je rozchylić , nafaszerować owczym serem i listkami tymianku, polać oliwą .
Cukinie umyć , pokroić na kawałki o długości oko o 5 cm
Każdy kawałek naciąć wzdłuż .
Warzywa zawinąć w folię, ułożyć na grilu razem z kręgami kiełbasy.
Po środku każdej kiełbasy umieścić jeden cały pomidor.
Warzywa grilować przez 12 minut, kiełbasę upiec na rumiano (po 5 minut z każdej strony).

Smacznego

Dodaj komentarz

Uwaga!
Administracja nie posiada żadnych dodatkowy zdjęć/planów/projektów dotyczących
prezentowanych na stronie wędzarni!

Kod antyspamowy
Odśwież