Wędliny Domowe
Email Drukuj

Pracę zaczynamy od położenia kurczaka na szyi; ruchem okrężnym nacinamy skórę wokół kupra,



Trzymając ręką skórę, odcinamy mięso od kości na chrząstkach mostka,



Przecinamy staw kości grzbietowej i udowej i odsłaniamy dalsze kości, analogicznie postępujemy z drugą stroną kurczaka,



Odwracamy kurczaka częścią piersiową do dołu i wprowadzamy nóż pomiędzy kość grzbietową a skórę powodując odcięcie skóry,



Odsłonięte kości grzbietu,



Nacinamy ruchem okrężnym skórę wokół stawu kolanowego,



Odcinamy mięśnie piersiowe od kości mostka,



Te same czynności, co poprzednio tylko druga strona kurczaka,



Odsłonięte kości mostka i staw pomiędzy kością ramienną i obojczykową,



....ale to jeszcze nie koniec,



Wyjmujemy kość udową odcinając ścięgna i mięso od kości,



Odsłonięte kości udowa i piszczelowa - kość piszczelową przecinamy uderzając nożem, wówczas część kości piszczelowej wraz ze stawem kolanowym wyjdzie nam swobodnie, dlatego wcześniej wykonaliśmy czynność polegającą na nacięciu ruchem okrężnym skóry wokół stawu kolanowego,





Kości ze skrzydełek wyjmujemy analogicznie jak na zdjęciu, gdzie opisano wyjęcie kości udowej z nacięciem okrężnym skóry wokół stawu kolanowego,



.....ufff. koniec pracy.



Opisane czynności, nie są aż mozolne jak tutaj przedstawiono. Po prostu trening czyni mistrza.

Aha. Proszę naostrzyć nóż.
Powodzenia: Bagno.

Dodaj komentarz

Uwaga!
Administracja nie posiada żadnych dodatkowy zdjęć/planów/projektów dotyczących
prezentowanych na stronie wędzarni!

Kod antyspamowy
Odśwież