Wędliny Domowe
Drukuj

Rolada wekowa:



  • mięso typu karkówka szynka itp. ok. 4 kg
  • sól peklowa
  • ziele angielskie,
  • liść laurowy
  • czosnek (według uznania)

Mięso peklowane 3-4 dni w wodzie z dodatkami ziela i liścia laurowego oraz czosnku, następnie gotowane w wodzie z dodatkiem ziela i czosnku do 3 godzin. Po ugotowaniu rozdrobnione na mniejsze kawałki i wkładane do osłonki białkowej 55 mm. Do pozostałego wywaru (ok 1,5 l) dodałem jakieś 1.5 paczki żelatyny, którą zalałem mięso w osłonkach.



Tutaj z kiełbasą grubą jałowcową

Autor: Tier

Dodaj komentarz

Uwaga!
Administracja nie posiada żadnych dodatkowy zdjęć/planów/projektów dotyczących
prezentowanych na stronie wędzarni!

Kod antyspamowy
Odśwież