Wędliny Domowe
Drukuj

Witan serdecznie

Chciałbym przedstawić wyniki mojej ostatniej, dość sporej produkcji:

Półtusza część przednia


Półtusza część tylna


Mięsko na kaszaneczkę, salceson i pasztet się gotuje, a kasza się parzy


Ozorki do salcesonu już ugotowane i pokrojone. Wątroba do kaszaneczki sparzona i pokrojona.
Cebulka do pasztetu i kaszaneczki usmażona


Mięsko na kiełbaskę pokrojone i zasolone


Mięsko na wędzonki pokrojone i czeka na zalewę


Jelita namoczone


Maszynka nr 22 z napędem ręcznym w pogotowiu


Pasztet pierwszy raz w cienkich jelitach


Kaszaneczka z niespodziankami


Salcesonik


Mięsko przed mieleniem na kiełbaski


Mięsko już zmielone. Sitka nr 3, 7 i 10


Mięsko już wymieszane z przyprawami i czeka na nadziewanie


Nadziewarka i jelita już czekają


Troszkę kiełbaski w jelitach 32


Troszkę w jelitach baranich


Osuszanie przed wędzeniem


Słoiczki od naszego kolegi z forum wykorzystałem tym razem do smalcu i skwarek


Mięso już zalane zalewą i przebywa na balkonie w idealnych wręcz warunkach . Tem około plus 6 stopni C.


Kielbaska już uwędzona

Dodaj komentarz

Uwaga!
Administracja nie posiada żadnych dodatkowy zdjęć/planów/projektów dotyczących
prezentowanych na stronie wędzarni!

Kod antyspamowy
Odśwież