Wędliny Domowe
Drukuj

Witam serdecznie po raz drugi.

Przedstawiam drugą część fotek z rozbioru mojej I świnki.
Wcześniej była kaszanka, a tym razem robiliśmy kiełbasę i wędzonki.
Kiełbasa to zbiór kilku przepisów ze strony, ale nie ukrywam, że inspirację czerpaliśmy głównie z AKADEMII DZIADKA.
Kiełbasa po zrobieniu została sparzona i zamrożona. Nie mroziliśmy surowej, ponieważ mięso na kiełbasę było już wcześniej zamrożone przez 2 tygodnie.
Tym sposobem nasza I świnka została przerobiona i myślę, że cała praca nie poszła na marne. Bawiła się przy tym cała rodzina, a wyroby chwalili zarówno sąsiedzi jak i znajomi.
Mam na dzieję, że na jesień zamówimy kolejną, świnkę, bo jak wiemy trening czyni mistrza ;)
Naturalnie poza zdjęciami nakręciliśmy mały filmik ;)

http://pl.youtube.com/watch?v=FhZzH1lQ4aA

Pozdrawiam serdecznie
Raulo



















Dodaj komentarz

Uwaga!
Administracja nie posiada żadnych dodatkowy zdjęć/planów/projektów dotyczących
prezentowanych na stronie wędzarni!

Kod antyspamowy
Odśwież