Wędliny Domowe
Drukuj

NALEWKA Z TARNINY

Skład:

  • 1kg. owoców tarniny
  • 0,5kg. cukru
  • 1l. wódki 40%

Wykonanie:

Zebrać owoce tarniny po pierwszych przymrozkach, można nieco wcześniej i włożyć na dobę do zamrażalnika. Po rozmrożeniu umyć, włożyć do słoja, dodać cukier i zalać wódką.
Słój szczelnie zamknąć i pozostawić w cieplym miejscu na dwa miesiące. Wstrząsać co dwa dni. Po tym czasie wódkę zlać i po przecedzeniu rozlać do butelek i zostawić na przynajmniej 3 miesiące w chłodnym miejscu.
Im dłużej postoi tym robi się smaczniejsza.
Smacznego.

Autor: MirekB

Dodaj komentarz

Uwaga!
Administracja nie posiada żadnych dodatkowy zdjęć/planów/projektów dotyczących
prezentowanych na stronie wędzarni!

Kod antyspamowy
Odśwież