Wędliny Domowe
Drukuj

Porterówka Wośka

Składniki:

1. 0,5 litra spirytusu
2. 0,7 litra piwa typu PORTER
3. 1 łyżka cukru
4. laska wanilii
5. 1 goździki

Wykonanie:

Piwo wlewam do słoja.
Do piwa wlewam cienkim strumieniem spirytus cału czas mieszając aby piwo sie nie zważyło. Po tej operacji dodaję łyżkę czubatą cukru / jak ktoś woli bardziej słodkie to moż edodać 2-3/ i rozciętą wanilię oraz 1 goździk !!!! / nie przesadzać /.
Wszystko szczelnie zakręcam i trzymam minimum 3 tygodnie po tym okresie zlewam znad osadu do karafki. Na zdrowie

pozdrawiam
wosiek

Dodaj komentarz

Uwaga!
Administracja nie posiada żadnych dodatkowy zdjęć/planów/projektów dotyczących
prezentowanych na stronie wędzarni!

Kod antyspamowy
Odśwież