Wędliny Domowe
Drukuj

Żurawinówka A. Dziducha

Jest to przepis na około 3 litry nalewki.

1 kg żurawiny zmiksować i zalać litrem wódki, wrzucić 4 goździki i odstawić na dwa tygodnie.
Następnie wszystko odcisnąć przez gazę i zlać do garnka.
Dodać dwie szklanki cukru, jeden cukier waniliowy i kilka goździków (2-4 szt).
Wszystko podgrzać do momentu, aż cukier się rozpuści i odstawić do ostygnięcia.
Gdy nalewka wystygnie dodać pół litra spirytusu i przelać do butelek (przez gazę). Odstawić na około tydzień i można już spożywać, delektując się jej wspaniałym smakiem.

Pozdrawiam i na zdrowie - A. Dziduch

Dodaj komentarz

Uwaga!
Administracja nie posiada żadnych dodatkowy zdjęć/planów/projektów dotyczących
prezentowanych na stronie wędzarni!

Kod antyspamowy
Odśwież