Wędliny Domowe
Drukuj

- PRZEPIS KONKURSOWY -

Nalewka Żurawinowa Łysego

Składniki

  • 1 kg żurawiny
  • 0,5 kg cukru
  • 1,5 litra spirytusu 60 %

Żurawinę wkładamy na kilka dni do zamrażalnika.


Następnie zamrożone owoce mielimy w maszynce.


Dodajemy 0,5 kg cukru...


...i 1,5 litra spirytusu 60 %.


Odstawiamy na miesiąc mieszając co kilka dni.


Po tym czasie przecedzamy przez pieluchę. Następnie filtrujemy i odstawiamy przynajmniej na 6 miesięcy, co nie jest proste, po skosztowaniu.


Po filtrowaniu w oczekiwaniu na III Zlot

Autor: Łysy

Dodaj komentarz

Uwaga!
Administracja nie posiada żadnych dodatkowy zdjęć/planów/projektów dotyczących
prezentowanych na stronie wędzarni!

Kod antyspamowy
Odśwież