Wędliny Domowe
Drukuj

Cynamonówka Łysego.


Składniki:

  • 20g kory cynamonu
  • 10 szt goździków
  • szklanka wody
  • szklanka cukru
  • 2 litry spirytusu 50%

Sposób przygotowania:

Cynamon i goździki lekko rozgniatamy...


i zalewamy spirytusem 50%.


Zostawiamy na 2 tygodnie, raz po raz mieszając.


Po tym czasie rozpuszczamy cukier w gorącej przegotowanej wodzie i po ostudzeniu, dolewamy do nastawu, zostawiając na kolejne 2 tygodnie. Nie zapominamy o częstym mieszaniu.


Filtrujemy rozlewamy do butelek i zapominamy na przynajmniej 2-3 miesiące, a najlepiej na pół roku.
Ps. Ilość cukru, cynamonu i goździków można zmieniać w zależności od upodobań smakowych.

Pozdrawiam Łysy

Dodaj komentarz

Uwaga!
Administracja nie posiada żadnych dodatkowy zdjęć/planów/projektów dotyczących
prezentowanych na stronie wędzarni!

Kod antyspamowy
Odśwież