Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Z ostatniej godziny
-
Dołączył do społeczności: jahua
-
Kiwi
-
Dołączył do społeczności: AndrzejF79
- Dzisiaj
-
KucharzMaciej ma swój szamochdód w Krakowie https://maps.app.goo.gl/8k1eJJQj3STnB5MR6 tak więc nie jest osobą ,,witualną"Może w wolnym czasie wybiorę się do Krakowa na sławetne zapiekanki z ul.Siennej.https://share.google/6bzdIKzPgSVtvgFkn ,pieroga szwedzkiego na ul.Długiej. ,https://share.google/zfqhN6pv7WGbBhAyUPizzy z ul.Szewskiej https://share.google/TG8ktsWNRk9v5lU0D,(pamiętam te smaki z dawnych lat 80-90)kiełbaski z niebieskiej Nyski na hali targowej przy ul.Grzegurzeckiej https://share.google/jV1JnAEjc8aXQzXFf i szamochodu KucharzaMacieja na Plac Izaaka ul.Ciemna.Sib-y z Krakowa i okolic zapewne znają te miejsca na mapie Krakowa.
-
Otrzymałem właśnie wiadomość z drukarni, iż w tym roku kalendarz trójdzielny LUX z wypukłą główką, w liczbie 130szt - kosztuje 14,76zł/szt brutto + 38 gr przesyłka (2 paczki po 25 zł).
-
Peklowanie ile czasu może leżeć mięso zapeklowane na kiełbasę - dziczyzna 1,2,3 klasa
arkadiusz odpowiedział(a) na sidel temat w Peklowanie
Teoretycznie 48-72 h, w temp.4-6 C ale zależy to od jego rozdrobnienia i warunków chłodniczych. Czym grubsze kawałki i niższa temperatura to dłużej. Jeśli było świeże peklowane to możesz zamrozić i jak będziesz miał robić kiełbasę odmrozić w temp.4-6 C , zrobić kiełbasę i poddać obróbce termicznej czyli sparzyć lub podpiec do uzyskania w środku 68 C -
Dołączył do społeczności: shira
-
Peklowanie ile czasu może leżeć mięso zapeklowane na kiełbasę - dziczyzna 1,2,3 klasa
sidel opublikował(a) temat w Peklowanie
Peklowanie ile czasu może leżeć mięso zapeklowane na kiełbasę - dziczyzna 1,2,3 klasa -
Dzięki. Zamykam listę chętnych na kalendarze.
-
Dołączył do społeczności: dawidtrusk
-
Dołączył do społeczności: maciejxdxd
-
Dołączył do społeczności: Leon24_36
-
Dołączył do społeczności: Jaho54
-
Dołączył do społeczności: Mau
-
Dołączył do społeczności: tomasfan111
-
Nie, ale od czasu do czasu sobie zerknę na różnego rodzaju twórczość radosną...np. taką
-
Robię identyczne, jak Azizi. Używam dwóch termometrów. Jeden „pilnuje” temperatury wody, a drugi, wbity w boczek pokazuje temperaturę w środku. To temperatura, a nie czas parzenia jest istotna
-
Ja przypraw do wody nie dodaję
-
Naprawdę oglądacie takie filmiki? Nie neguję ponieważ zapewne kilku z nich robi w miarę dobrze, ale reszta to chęć zaistnienia w necie i zdobycie lajków :-(
-
Witam serdecznie. Proszę mnie źle nie zrozumieć, ale mieszałka zmienia strukturę kiełbasy! do domowych wyrobów jej nie polecam. Najlepsza kiełbasa wychodzi wtedy, gdy mięso jest mieszane ręcznie. Jeśli jednak przygotowujecie większe ilości, to polecam mieszałkę uchylną jest znacznie wygodniejsza w praktyce. Warto też pamiętać, że prędkość mieszadeł nie powinna przekraczać 42 obrotów na minutę. Pozdrawiam.
-
Boczek parzymy w wodzie o temperaturze 80 stopni do czasu aż osiągnie około 74 stopnie w środku.
-
Adamjj obserwuje zawartość Parzenie boczku
- Wczoraj
-
Mam pytanie dotyczące czasu parzenia boczku wędzonego. Chciałbym aby był miękki nie ciągnący. Czy są jakieś ramy czasowe czy parzymy po prostu badając jego miękkość. Czy dodawać do wody podczas parzenia soli lub przypraw.
-
Dobry zawodnik, oglądałem... teraz jest na topie Pan Babcia następny zawodowiec...
-
Szron: Szerokość 310 mm Głębokość 470 mm Wysokość 380 mm Pojemność 30 l
-
Wymiary masz zawsze podane przez producenta, natomiast w zależności od stopnia rozdrobnienia mięsiwa ilość wsadu do mieszałki jest różna, do 20L nie włożysz 20kg tylko jakieś 15kg max a min coś kole 8kg żeby miało sens.
-
Co nie co o krojeniu
-
-
Rabaty dla Wędzarniczej Braci
Muski odpowiedział(a) na Muski temat w Zakup - oferta i dane techniczne
Nie mam upoważnienia , bo mógłbym Mirkowi pomóc w negocjacjach. Jakieś skromne doświadczenia mam 🙃 -
-
Czy dam to się okaże. A ciekawy też jestem 😁😂
-
Rabaty dla Wędzarniczej Braci
bernii odpowiedział(a) na Muski temat w Zakup - oferta i dane techniczne
Wiem, wiem ale przed świętami fajnie by było coś wiedzieć 😉
