Witaj na forum Wędzarniczej Braci

Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!
Przedwojenne receptury masarskie
Strona 1 z 1
Podpięty
Słów kilka o dawnych jednostkach miarNapisany przez Maxell, 15 maj 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Okres międzywojenny] Wędliny domoweNapisany przez Maxell, 02 mar 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1903] Razem z Panią Lucyną przerabiamy karmnikaNapisany przez Maxell, 23 lut 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Lektura obowiązkowa! [Rok 1911]Knserwy mięsne, bicie wieprza i jego przerób, receptury na wyroby mięsne, wędzenie i marynow...Napisany przez Maxell, 03 cze 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1924][MSW] Instrukcja o przechowywaniu, sprawdzaniu i wydawaniu konserw mięsnych w zakładach gospodarczych i formacjachNapisany przez Maxell, 13 kwi 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Cześć 1][Rok 1920] Mięso - ubój, rozbiórNapisany przez Maxell, 01 kwi 2015 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Część 6][Rok 1920] Receptury: kiełbasyNapisany przez Maxell, 07 kwi 2015 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1912][M.Karczewska][Część 3] Wyrób poszczególnych rodzajów wędlin i wyrobów mięsnych...Napisany przez Maxell, 10 kwi 2015 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1912][M.Karczewska][Część 2] Ogólne zasady przygotowania przerobów mięsnych...Napisany przez Maxell, 10 kwi 2015 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1912][M.Karczewska][Część 1] Wybór, ubój i rozbiór tucznikaNapisany przez Maxell, 09 kwi 2015 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Część 8][Rok 1920] Kalkulacja gotowych wędlinNapisany przez Maxell, 09 kwi 2015 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Część 7][Rok 1920] Receptury: wędzonki, rolady, pasztety, pieczenie, galarety...Napisany przez Maxell, 09 kwi 2015 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Część 7][Rok 1920] Receptury: salcesony, głowizna, kiszki...Napisany przez Maxell, 08 kwi 2015 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Część 5][Rok 1920] Receptury: kiełbasy krajane i siekaneNapisany przez Maxell, 02 kwi 2015 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Część 4][Rok 1920] Urządzenie wędzarni. Wędzenie i gotowanie wyrobówNapisany przez Maxell, 02 kwi 2015 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Część 3][Rok 1920] Marynowanie mięs, solenie słoniny i zwijanie sadłaNapisany przez Maxell, 01 kwi 2015 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Część 2][Rok 1920] Solenie mięsa, przygotowanie jelit i kiszek, nadziewanieNapisany przez Maxell, 01 kwi 2015 |
|
![]()
|
|
Będzie się działo.Napisany przez Maxell, 31 sty 2016 |
|
![]()
|
|
[Rok 1882] Tradycyjna kuchnia w dworach i dworkachNapisany przez Maxell, 15 sty 2016 |
|
![]()
|
|
[Rok 1838] Gospodarstwo domowe - przepisy, porady, receptury...Napisany przez Maxell, 29 kwi 2015 |
|
![]()
|
|
[Rok 1935] Kierunki produkcji i typy użytkowe trzody chlewnejNapisany przez Maxell, 28 mar 2015 |
|
![]()
|
|
[Rok 1935] Mięso - kilka ciekawych zdjęćNapisany przez Maxell, 27 mar 2015 |
|
![]()
|
|
[Rozdział 2] Użytkowanie poszczególnych partyj wieprzowiny i tłuszczuNapisany przez Maxell, 26 mar 2015 |
|
![]()
|
|
Ubój i sprawianie świń oraz rozbieranie mięsaNapisany przez Maxell, 17 mar 2015 |
|
![]()
|
|
Niebawem, jak pisze Marek z B. - PetardaNapisany przez Maxell, 16 mar 2015 |
|
![]()
|
|
[1932 r.] Solenie - mięso soloneNapisany przez Maxell, 11 mar 2015 |
|
![]()
|
|
[Rozdział 1] Wprowadzenie do tematu przedwojennych recepturNapisany przez Maxell, 10 mar 2015 |
|
![]()
|
Strona 1 z 1