Witaj na forum Wędzarniczej Braci

Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!
Konserwy
Subfora
![]() |
Domowe puszkowanie konserw |
|
![]()
|
![]() |
Przepisy na konserwy w szklanych słojach |
|
![]()
|
![]() |
Przepisy na konserwy w puszkach blaszanych |
|
![]()
|
![]() |
Przetwórstwo owoców i warzyw |
|
![]()
|
Podpięty
Konserwy sterylizowane klasy premiumNapisany przez Maxell, 10 kwi 2022 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Walidacja procesu produkcji konserwNapisany przez Maxell, 01 kwi 2022 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Oznaczenia konserw wojskowychNapisany przez Maxell, 26 gru 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Nadmiernie wytopiony i zestalony na powierzchni sosu tłuszczNapisany przez Maxell, 06 gru 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1950] Usuwanie powietrza z konserw.Napisany przez Maxell, 18 lis 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Tradycyjne szynki pasteryzowane.Napisany przez Maxell, 17 lis 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Podrobowe konserwy sterylizowane.Napisany przez Maxell, 15 lis 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Rozwarstwienie żelowe struktury drobno rozdrobnionych pasztetów względnie warstwa żelu na dnie słojaNapisany przez Maxell, 10 lis 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Nadmierna ilość wycieku cieplnego w postaci galarety, często łatwo rozpłynniającej się.Napisany przez Maxell, 09 lis 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Tłuszczowy wyciek cieplny w pulpetach w sosie.Napisany przez Maxell, 09 lis 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Nadmierny tłuszczowy wyciek cieplny w postaci zestalonego tłuszczu.Napisany przez Maxell, 09 lis 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Wolne przestrzenie w słojach i brak ich równomiernego wypełnienia farszem.Napisany przez Maxell, 08 lis 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Nadmierny wyciek cieplny w postaci galaretyNapisany przez Maxell, 07 lis 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rosja] Pięć przepisów na pasztety sterylizowane w autoklawie.Napisany przez Maxell, 16 cze 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rosja] Trzy proste przepisy na domowe konserwy rybne z autoklawuNapisany przez Maxell, 15 cze 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Dziadka konserwy wybraneNapisany przez Maxell, 11 gru 2016 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Konserwy mięsneNapisany przez Maxell, 16 mar 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Istota produkcji konserw pasteryzowanychNapisany przez Maxell, 08 wrz 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[QAFP] Konserwy. Wymagania produkcyjne i jakościowe.Napisany przez Maxell, 04 sty 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Podręcznik konserwowania żywnościNapisany przez Maxell, 18 gru 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Unikat][Rok 1909] Gotuj na zapas. Podręcznik sterylizacji w konserwatorze zawierający 210 przepisówNapisany przez Maxell, 22 lut 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Jak się robi konserwy – na czym polega apertyzacja. PodstawyNapisany przez Maxell, 21 sty 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Technologiczne aspekty produkcji konserw sterylizowanychNapisany przez Maxell, 23 gru 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Produkcja konserw pasteryzowanych i sterylizowanych - aspekty technologiczne i krytyczne punkty kontrolneNapisany przez Maxell, 21 lis 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Produkcja konserw - aspekty technologiczne i krytyczne punkty kontrolneNapisany przez Maxell, 04 sie 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1936] Normalizacja opakowań blaszanych dla przemysłu konserwowegoNapisany przez Maxell, 04 maj 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
HIT! [Rok 1938] Fabrykacja konserw mięsnych i warzywnych. Praktyczny podręcznikNapisany przez Maxell, 13 kwi 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Bardzo ważna pozycja] Podstawy cieplnego utrwalania żywnościNapisany przez Maxell, 01 lut 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1968] KONSERWY - Technologiczne odchylenia jakościNapisany przez Maxell, 27 sty 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1938][Ministerstwo Spraw Wojskowych] Instrukcja o wyrobie konserw mięsnych "GW"Napisany przez Maxell, 10 gru 2018 |
|
![]()
|