Witaj na forum Wędzarniczej Braci

Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!
Technologia dla zaawansowanych
Podpięty
Dym wędzarniczy w płynie - czy to chemia?Napisany przez Maxell, 21 gru 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Rok [2007] Technologia przetwórstwa mięsaNapisany przez Maxell, 25 maj 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Cześć II] Zmiany poubojowe surowców rzeźnych. Mięso. Autoliza. Stężenie poubojoweNapisany przez Maxell, 16 lut 2017 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Ekologiczne metody przetwórstwa mięsa i wyrobu produktów mięsnych bez stosowania dodatków azotanów i azotynów z uwzględnieniem...Napisany przez Maxell, 23 gru 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Enzymy część IV] Enzymy w przemyśle mięsnymNapisany przez Maxell, 19 lis 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Enzymy część III] Enzymy w przetwórstwie rybNapisany przez Maxell, 19 lis 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Enzymy część II] Zastosowanie enzymów w produkcji wyrobów mleczarskichNapisany przez Maxell, 18 lis 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Enzymy część I] Podstawowe wiadomości o enzymachNapisany przez Maxell, 18 lis 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Dym wędzarniczy w płynie - czy to chemia?Napisany przez Maxell, 02 paź 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Część 2][Technologia produkcji wędlin] Wędzonki parzoneNapisany przez Maxell, 09 gru 2018 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Część 1][Technologia produkcji wędlin] Kiełbasy parzone kutrowaneNapisany przez Maxell, 09 gru 2018 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Rola azotanów (III) i azotanów (V) w przetwórstwie mięsa, oraz metody obniżania wielkości dodatków tych związków do produktów m...Napisany przez Maxell, 04 cze 2017 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Cześć I] Zmiany poubojowe surowców rzeźnych. Spis treści i wstęp.Napisany przez Maxell, 16 lut 2017 |
|
![]()
|
|
Zagadka technologicznaNapisany przez Maxell, 28 gru 2020 |
|
![]()
|
|
Metody zabezpieczania i utrwalania surowców oraz produktów żywnościowychNapisany przez Maxell, 29 cze 2020 |
|
![]()
|
|
[Ciekawe][Część I i II] Substytuty mięsa firmy Quorn na polskim rynkuNapisany przez Maxell, 12 maj 2019 |
|
![]()
|
|
Atlas wybranych drobnoustrojów ważnych w technologii żywnościNapisany przez Maxell, 07 kwi 2019 |
|
![]()
|
|
[Ciekawostka] Peklowanie - "high level"Napisany przez voytek.lewy, 21 sty 2017 |
|
![]()
|
|
Chemia w kuchni - historia, konieczność i zagrożeniaNapisany przez Maxell, 05 sty 2019 |
|
![]()
|
|
Wpływ technik pakowania próżniowego na jakość sensoryczną i mikrobiologiczną wybranych produktów przemysłu mięsnegoNapisany przez Maxell, 05 sty 2019 |
|
![]()
|
|
Zmiany masy w trakcie produkcji wędzonek metodami tradycyjnymiNapisany przez Maxell, 05 sty 2019 |
|
![]()
|
|
Ocena skuteczności procesu cieplnej sterylizacji konserw rybnych na podstawie testów penetracji ciepłaNapisany przez Maxell, 26 gru 2018 |
|
![]()
|
|
Porównanie jakości kiełbas drobno rozdrobnionych peklowanych tradycyjnie i z wykorzystaniem preparatu warzywnego jako źródła az...Napisany przez Maxell, 25 cze 2017 |
|
![]()
|
|
Jak obliczyć wartość odżywczą swoich produktów.Napisany przez roszej, 25 maj 2017 |
|
![]()
|
|
Analiza tendencjiNapisany przez haccp, 24 sty 2017 ![]() |
|
![]()
|
|
Artykuły warte przeczytaniaNapisany przez DZIADEK, 01 lip 2007 |
|
![]()
|
|
Film. Prezentacja uboju i rozbioruNapisany przez Maxell, 12 gru 2012 |
|
![]()
|
|
licencja na zabijanie zwierząt rzeźnychNapisany przez spec202, 17 kwi 2013 |
|
![]()
|
|
Warto zwrócić na to uwagęNapisany przez Maxell, 17 lip 2016 |
|
![]()
|
|
Praca inżynierska wędliny surowe / dojrzewająceNapisany przez zemat, 19 sty 2010 |
|
![]()
|