Witaj na forum Wędzarniczej Braci

Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!
Mikrobiologia mięsa i jego przetworów
Podpięty
[Ciekawe] Zmiany zachodzące w czasie przechowywania mięsaNapisany przez Maxell, 12 kwi 2022 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Włośnica ciągle groźna.Napisany przez Maxell, 28 mar 2022 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Zanieczyszczenia mikrobiologiczne mięsa surowego.Napisany przez Maxell, 14 gru 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Niebezpieczne mięso drobioweNapisany przez Maxell, 11 gru 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Bezpieczeństwo przechowywania wyrobów mięsnychNapisany przez Maxell, 10 gru 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Zanieczyszczenia mikrobiologiczne wędzonek w zależności od sposobu przechowywania.Napisany przez Maxell, 10 lis 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Bezpieczeństwo zdrowotne wyrobów mięsnych.Napisany przez Maxell, 10 lis 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Mięso mielone - dlaczego psuje się szybciej?Napisany przez Maxell, 10 lis 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Jakość mikrobiologiczna mięsa mrożonego.Napisany przez Maxell, 09 lis 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Bakterie Escherichia coliNapisany przez Maxell, 06 lis 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Mikroorganizmy rozwijające się w warunkach chłodniczych.Napisany przez Maxell, 06 lis 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
O mikrobiologii żywności pochodzenia zwierzęcegoNapisany przez Maxell, 29 wrz 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Azotynowa sól peklująca (peklosól), a zdrowieNapisany przez Maxell, 07 cze 2017 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Obróbka mrożeniem w kontekście badania mięsa świń domowych na obecność włośniNapisany przez Maxell, 04 sie 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Azotan i azotyn, a nitrozoaminy.Napisany przez Maxell, 27 maj 2009 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1955] Mikrobiologia mięsaNapisany przez Maxell, 03 maj 2017 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Część II. PeklowanieNapisany przez Maxell, 13 mar 2009 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Część I. Wprowadzenie i spis treści.Napisany przez Maxell, 02 sty 2009 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Część IV. Wędzonki, mięsa inne, krew, osłonkiNapisany przez Maxell, 13 mar 2009 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Część III. KiełbasyNapisany przez Maxell, 13 mar 2009 |
|
![]()
|
|
Mięso i przetwory mięsne - wybrane aspekty toksykologiczneNapisany przez Maxell, 28 lis 2021 |
|
![]()
|
|
Jakość mikrobiologiczna tusz zwierząt rzeźnych oraz mięsa mielonegoNapisany przez Maxell, 23 cze 2021 |
|
![]()
|
|
Produkcja żywności, a zagrożeniaNapisany przez Maxell, 03 mar 2013 |
|
![]()
|
|
[Rok 1908] Z kazuistyki tak zwanych otruć mięsemNapisany przez Maxell, 08 lip 2017 |
|
![]()
|
|
Włośnica (trychinoza)Napisany przez Maxell, 02 mar 2015 |
|
![]()
|
|
Kultury StarteroweNapisany przez Makrasz, 28 lis 2011 |
|
![]()
|
|
Bąbelki powietrza w wędzonkach.. Ozonowanie.. ??Napisany przez Gregtom, 18 paź 2012 |
|
![]()
|
|
Termometr bezpieczeństwaNapisany przez Maxell, 16 lut 2009 |
|
![]()
|
|
solenie mięsaNapisany przez cedro, 11 lut 2010 |
|
![]()
|
|
móżdżekNapisany przez andy, 25 lut 2012 |
|
![]()
|