Witaj na forum Wędzarniczej Braci

Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!
Rozbiór zwierząt rzeźnych
Podpięty
Przypominamy zasady procedur rozbioru zasadniczego i rozbioru uzupełniającego.Napisany przez Maxell, 13 lis 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Technologiczne aspekty przetwarzania niejadalnych ubocznych surowców rzeźnych.Napisany przez Maxell, 11 lis 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Standardy mięsa wołowego - opis tusz i elementów.Napisany przez Maxell, 10 lis 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
III.1. Cielęcina. Rozbiór i wykrawanie tusz cielęcychNapisany przez Maxell, 10 gru 2012 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Jakościowanie surowca tłuszczowego trzody chlewnejNapisany przez Maxell, 03 paź 2016 |
|
![]()
|
|
Podpięty
IV.1. Baranina. Rozbiór i wykrawanie tusz baranichNapisany przez Maxell, 11 gru 2012 |
|
![]()
|
|
Podpięty
II.4. Wołowina. Wykrawanie wołowych elementówNapisany przez Maxell, 09 gru 2012 |
|
![]()
|
|
Podpięty
II.3. Wołowina. Rozbiór uzupełniającyNapisany przez Maxell, 09 gru 2012 |
|
![]()
|
|
Podpięty
I.5. Wieprzowina. Materiały pomocnicze i poglądoweNapisany przez Maxell, 08 gru 2012 |
|
![]()
|
|
Podpięty
II.2. Wołowina. Podział półtusz wołowych na elementy zasadniNapisany przez Maxell, 09 gru 2012 |
|
![]()
|
|
Podpięty
II.1. Wołowina. Podział półtusz i ćwierćtusz wołowychNapisany przez Maxell, 08 gru 2012 |
|
![]()
|
|
Podpięty
I.2. Wieprzowina. Rozbiór i wykrawanie półtusz wieprzowychNapisany przez Maxell, 07 gru 2012 |
|
![]()
|
|
Podpięty
I.4. Wieprzowina. Wykrawanie wieprzowych części zasadniczychNapisany przez Maxell, 07 gru 2012 |
|
![]()
|
|
Podpięty
I.3. Wieprzowina. Rozbiór uzupełniającyNapisany przez Maxell, 07 gru 2012 |
|
![]()
|
|
Podpięty
I.1 Wieprzowina. Rozbiór. Wstęp.Napisany przez Maxell, 07 gru 2012 |
|
![]()
|
|
Ubój domowy - mięso PSE?Napisany przez marcin_lis, 10 paź 2016 ![]() |
|
![]()
|
|
Wydajność rozbiorowa tusz zwierząt rzeźnychNapisany przez Maxell, 03 paź 2016 |
|
![]()
|
|
Ciekawy materiał dot. budowy i rozbioru półtuszNapisany przez Maxell, 10 wrz 2016 |
|
![]()
|
|
Jak nazywa sie TEN kawalek swinki kolo schabu...Napisany przez Jakub Jewuła, 03 lip 2016 ![]() |
|
![]()
|
|
Rozbiór tuszy wołowej w różnych krajachNapisany przez Maxell, 26 kwi 2013 |
|
![]()
|
|
Ubojnie woj. dolnośląskieNapisany przez batman21, 01 paź 2015 ![]() |
|
![]()
|
|
Ubój usługowyNapisany przez karol8919, 01 lut 2015 |
|
![]()
|
|
kursNapisany przez karol8919, 01 sty 2015 |
|
![]()
|
|
Plakat rozbioruNapisany przez asnek, 09 mar 2014 |
|
![]()
|
|
świńskie pchłyNapisany przez technolożka, 03 lut 2014 |
|
![]()
|
|
Ubój i sprawianie zwierząt gospodarskichNapisany przez Maxell, 18 mar 2006 |
|
![]()
|
|
jak sie obchodzic z aparatem Radical ??????Napisany przez Romeo, 06 sie 2007 |
|
![]()
|
|
[KANADA] - Rozbiór wieprzowiny w KanadzieNapisany przez Maxell, 15 mar 2013 |
|
![]()
|
|
[KANADA] - Rozbiór wołowiny w KanadzieNapisany przez Maxell, 14 mar 2013 |
|
![]()
|
|
Pokaz rozbioru ćwierćtuszy wołowej tylnej - filmNapisany przez Maxell, 02 mar 2013 |
|
![]()
|