Witaj na forum Wędzarniczej Braci

Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!
Mięso
Subfora
![]() |
Wieprzowina |
|
![]()
|
![]() |
Wołowina |
|
![]()
|
![]() |
Cielęcina |
|
![]()
|
![]() |
Baranina |
|
![]()
|
![]() |
Konina |
|
![]()
|
![]() |
Mikrobiologia mięsa i jego przetworów |
|
![]()
|
![]() |
Rozbiór zwierząt rzeźnych |
|
![]()
|
Podpięty
Rodzaje i zasady utrwalania mięsa zwierząt rzeźnychNapisany przez Maxell, 29 cze 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Mięso. Elementy przygotowane do obrotu krajowegoNapisany przez Maxell, 04 maj 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Jak pozyskujemy mięso - prezentacjaNapisany przez Maxell, 20 gru 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Właściwości mięsa - prezentacjaNapisany przez Maxell, 06 gru 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Jakość i bezpieczeństwo mięsa i przetworów mięsnychNapisany przez Maxell, 01 gru 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Tom III][Atlas Anatomii Topograficznej] Miednica i kończynyNapisany przez Maxell, 23 lis 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Tom II][Atlas Anatomii Topograficznej] TułówNapisany przez Maxell, 23 lis 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Tom I][Atlas Anatomii Topograficznej] Głowa i szyjaNapisany przez Maxell, 22 lis 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Informacja w sprawie publikacji Atlasu Anatomii Topograficznej PopeskoNapisany przez Maxell, 21 lis 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Rozmrażamy mięso. Rodzaje rozmrażaniaNapisany przez Maxell, 28 wrz 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Technologiczne kształtowanie kruchości mięsaNapisany przez Maxell, 28 wrz 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1987] Surowce zwierzęce. Elementy anatomii i fizjologii zwierząt użytkowychNapisany przez Maxell, 01 paź 2018 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Jakość mięsa i wyrobów mięsnych produkowanych metodami ekologicznymiNapisany przez Maxell, 05 cze 2017 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1966] Nauka o mięsie i produktach mięsnychNapisany przez Maxell, 17 maj 2017 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1959] Ubój zwierząt rzeźnych i badanie mięsaNapisany przez Maxell, 13 lut 2017 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Ocena jakości mięsa] Ocena surowców pochodzenia zwierzęcegoNapisany przez Maxell, 03 lut 2017 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Zasady nadzoru i badania sanitarno-weterynaryjnego zwierząt rzeźnych i mięsaNapisany przez Maxell, 03 lut 2017 |
|
![]()
|
|
Mięso vs Market - gdzie kupować?Napisany przez kaktus79, 24 sie 2020 ![]() |
|
![]()
|
|
Infekcja wlosniem - jak to wlasciwie jest?Napisany przez adekk, 03 lut 2015 |
|
![]()
|
|
Jakie miesoNapisany przez Falek56, 20 maj 2020 |
|
![]()
|
|
Świeża wątróbka drobiowa ile trzymać w lodówce?Napisany przez impresjonizm, 22 mar 2020 |
|
![]()
|
|
Jeszcze trochę o wadach mięsaNapisany przez Maxell, 01 mar 2020 |
|
![]()
|
|
Myjecie mięso kurczaka przed obróbką?Napisany przez Romii, 21 lis 2019 ![]() |
|
![]()
|
|
Ubój zwierząt gospodarskich poza rzeźniąNapisany przez Maxell, 03 paź 2019 |
|
![]()
|
|
Jak przechowywać mięso po zakupie?Napisany przez boggi, 12 wrz 2010 |
|
![]()
|
|
[CDR Brwinów] Garść informacji o mięsieNapisany przez Maxell, 21 mar 2019 |
|
![]()
|
|
Klasy mięsaNapisany przez Konrad1989, 17 lut 2019 |
|
![]()
|
|
[Artykuł] Mięso zwierząt egzotycznych - nietypowe źródło białkaNapisany przez Maxell, 01 lut 2018 |
|
![]()
|
|
Surowce niejadalne i nieprzeznaczone do spożyciaNapisany przez Maxell, 01 mar 2013 |
|
![]()
|
|
Użytkowość rzeźna oraz cechy jakościowe mięsa nutrii oraz zbiór receptur na wyrobyNapisany przez Maxell, 05 cze 2017 |
|
![]()
|