Witaj na forum Wędzarniczej Braci

Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!
Mięso
Subfora
![]() |
Wieprzowina |
|
![]()
|
![]() |
Wołowina |
|
![]()
|
![]() |
Cielęcina |
|
![]()
|
![]() |
Baranina |
|
![]()
|
![]() |
Konina |
|
![]()
|
![]() |
Mikrobiologia mięsa i jego przetworów |
|
![]()
|
![]() |
Rozbiór zwierząt rzeźnych |
|
![]()
|
Podpięty
Mięso królika - wartość odżywcza i zastosowanieNapisany przez Maxell, 10 kwi 2022 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Mięso kaczki piżmowej - walory kulinarne i wykorzystanieNapisany przez Maxell, 07 kwi 2022 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Mięso alpaki - pozyskiwanie i wykorzystanieNapisany przez Maxell, 07 kwi 2022 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Mięso strusia podlaskiego - ocena przydatności kulinarnejNapisany przez Maxell, 07 kwi 2022 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Mięso bizona - pozyskiwanie i charakterystyka jakościNapisany przez Maxell, 07 kwi 2022 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Mięso wielbłąda - wartość odżywcza i zastosowanieNapisany przez Maxell, 06 kwi 2022 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Mięso kangura - wartość odżywcza i zastosowanieNapisany przez Maxell, 06 kwi 2022 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Mięso krokodyla - wartość odżywcza i zastosowanieNapisany przez Maxell, 05 kwi 2022 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Mięso bobra europejskiego - wartość odżywcza i zastosowanieNapisany przez Maxell, 05 kwi 2022 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Mięso nutrii - wartość odżywcza i zastosowanieNapisany przez Maxell, 05 kwi 2022 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Nieco o mięsie z kanguraNapisany przez Maxell, 26 mar 2022 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Jakość mięsa szybko rosnących brojlerów.Napisany przez Maxell, 09 lut 2022 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Zmiany poubojowe zachodzące w mięsie zwierząt rzeźnych.Napisany przez Maxell, 27 gru 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Ciekawe] Mięso i krew jako tabu pokarmowe.Napisany przez Maxell, 25 gru 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Barwa mięsa - czynniki ją kształtujące i metody pomiaru.Napisany przez Maxell, 25 gru 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Spożywanie mięsa w różnych religiach.Napisany przez Maxell, 28 lis 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Mięso zwierząt egzotycznych na polskim stole.Napisany przez Maxell, 16 lis 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Przydatność przerobowa mięsa drobiowego.Napisany przez Maxell, 08 lis 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Rodzaje i zasady utrwalania mięsa zwierząt rzeźnychNapisany przez Maxell, 29 cze 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Mięso. Elementy przygotowane do obrotu krajowegoNapisany przez Maxell, 04 maj 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Jak pozyskujemy mięso - prezentacjaNapisany przez Maxell, 20 gru 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Właściwości mięsa - prezentacjaNapisany przez Maxell, 06 gru 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Jakość i bezpieczeństwo mięsa i przetworów mięsnychNapisany przez Maxell, 01 gru 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Tom III][Atlas Anatomii Topograficznej] Miednica i kończynyNapisany przez Maxell, 23 lis 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Tom II][Atlas Anatomii Topograficznej] TułówNapisany przez Maxell, 23 lis 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Tom I][Atlas Anatomii Topograficznej] Głowa i szyjaNapisany przez Maxell, 22 lis 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Informacja w sprawie publikacji Atlasu Anatomii Topograficznej PopeskoNapisany przez Maxell, 21 lis 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Rozmrażamy mięso. Rodzaje rozmrażaniaNapisany przez Maxell, 28 wrz 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Technologiczne kształtowanie kruchości mięsaNapisany przez Maxell, 28 wrz 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1987] Surowce zwierzęce. Elementy anatomii i fizjologii zwierząt użytkowychNapisany przez Maxell, 01 paź 2018 |
|
![]()
|