Witaj na forum Wędzarniczej Braci

Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!
Wędliny dojrzewające
Podpięty
[Polecam] Mięso zwierząt łownych jako potencjalne źródło surowca do produkcji surowych wędzonek dojrzewającychNapisany przez Maxell, 09 lut 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Pleśnie (mold) a wędliny fermentowane i dojrzewająceNapisany przez StefanS, 15 paź 2017 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Ciekawe][Rok 1932] Patent: Sposób wyrobu trwałych kiełbasNapisany przez Maxell, 25 wrz 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Hiszpańskie ChorizoNapisany przez szejker1988, 30 gru 2014 ![]() |
|
![]()
|
|
Podpięty
Pomiary pH surowców mięsnychNapisany przez Bagno, 25 lut 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Ocena ilościowego i jakościowego składu mikroflory surowych wędlin dojrzewających za pomocą nowoczesnych metod diagnostycznychNapisany przez Maxell, 01 mar 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Przeżywalność bakterii o właściwościach probiotycznych w kiełbasach surowo dojrzewających w czasie chłodniczego przechowywaniaNapisany przez Maxell, 01 mar 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Probiotyki i prebiotyki w produkcji wędlin surowychNapisany przez Maxell, 29 lut 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Grzyby pleśniowe w produkcji kiełbas surowychNapisany przez Maxell, 29 lut 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Wędliny dojrzewające - podstawyNapisany przez Maxell, 25 gru 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Zmiany w mięsie w czasie dojrzewania wędlin cało-mieśniowychNapisany przez StefanS, 09 lut 2018 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Technologiczna przydatność preparatów prozdrowotnych w produkcji fermentowanych kiełbas surowychNapisany przez Maxell, 21 lis 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Kultury starterowe - postęp w technologii przetwarzania żywnościNapisany przez Maxell, 02 paź 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Wino w wedlinach dojrzewajacychNapisany przez StefanS, 07 wrz 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Jeszcze kilka słów o wędlinach surowychNapisany przez Maxell, 10 wrz 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Wędliny surowe] Podstawy technologii produkcji fermentowanych wędlin surowych. Technologia płotków.Napisany przez Maxell, 05 sie 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Salami - Wędliny fermentowane - wiadomości wybraneNapisany przez StefanS, 09 sty 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Moje uwagi do wyrobów a`la parmeńskichNapisany przez Bagno, 07 lut 2015 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Wędliny surowe. Część INapisany przez Maxell, 27 sty 2015 |
|
![]()
|
|
Salami z wariacjamiNapisany przez StefanS, 22 sty 2018 |
|
![]()
|
|
Chorizo AndaluzNapisany przez redzed, 11 gru 2020 |
|
![]()
|
|
Wędliny dojrzewające - pytania różneNapisany przez krzychuzab, 15 sty 2021 |
|
![]()
|
|
Węgierska kiełbasa dojrzewającaNapisany przez Belizariusz, 10 sty 2021 |
|
![]()
|
|
Pytanie o podstawy komory dojrzewalniczejNapisany przez piotrer, 06 sty 2021 |
|
![]()
|
|
Nie tylko poledwicowy eksperyment z wariacjamiNapisany przez StefanS, 16 gru 2016 |
|
![]()
|
|
PalcówkaNapisany przez DZIADEK, 09 cze 2007 |
|
![]()
|
|
Kalabryjskie SalamiNapisany przez redzed, 06 lis 2016 ![]() |
|
![]()
|
|
Kiełbasy dojrzewające z dzikaNapisany przez aaa123, 17 gru 2020 ![]() |
|
![]()
|
|
Kultury bakterii do mięs dojrzewających Hit czy kit ?Napisany przez Adamvfr, 14 gru 2020 |
|
![]()
|
|
Wyroby dojrzewające - dobór surowcaNapisany przez qzym, 10 lis 2020 |
|
![]()
|