Skocz do zawartości

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Dzisiaj
  2. Reniu, a mi sie Twoje wzory na kubeczkach podobaja
  3. Wczoraj
  4. MariuszB

    Noże japońskie.

    Pięknie dziękujemy za reklamę mieczy Katana, jak zdobędziemy tytuły samurajskie to chętnie zakupimy 😉
  5. martozeuski

    Noże japońskie.

    Si vous aimez les couteaux de cuisine japonais, je vous recommande d'acheter un petit tanto. Ils ne sont pas faciles à trouver, mais pour la cuisine de tous les jours, c'est le couteau parfait pour moi. J'ai trouvé le mien sur katanaempire et je n'ai pas été déçu.
  6. Ostatni tydzień
  7. A dziś schab z szynkowara peklowany 5 dni , w przyprawach z Browinu wg przepisu z broszury p.Nowickiego
  8. Ślę serdeczne życzenia urodzinowe dla Alinki i Janusza.💯🍾🥮
  9. Alinka Smorodina Sto lat w dobrym zdrowiu.
  10. Tak. W dawnych czasach białko sojowe było w postaci grysu i służyło jako wypełniacz masy. Obecnie posiada bardziej technologiczne właściwości.
  11. Ja na lenia. W folie alu z cebulą lub z kapustą kiszoną. Ale skórka zostaje na folii 😕
  12. Zawsze parzę ok 50-60 min , i grill / wiem taka kombinacja, ale są mięciutkie/
  13. Ja na tackach, też trochę obniżają temp i nie pękają, obracanie to podstawa no i czas ... Bez pośpiechu wtedy lepiej smakuje 😁
  14. Kolego rurka jast odpowiednia nie ma potrzeby poprawiania w tym autoklawie czegokolwiek...W momencie przedłużenia tej rurki termometr będzie wskazywał najgoretszy punkt autoklawu!! Różnica moze wynieść nawet 8st miedzy punktem tuż pod lustrem wody a niższymi partiami autoklawu..
  15. Źle przeprowadzony proces obróbki. Boczek z zasady jest "twardzielem", każdy kto robi wędliny wie co mam na myśli. Wielokrotnie grillowałem cienki plasterki, które przed włożeniem do marynaty rozbijałem. Takie plasterki wkładamy na bardzo mocno rozgrzaną płytę, cały proces podobny jest do smażenia "lewa, prawa" zrumieniony zdejmujemy i mamy na chrupko. Jeśli chcemy mieć soczysty pakujemy w niezdrową folię przygotowany wcześniej duży kawałek i grillujemy dość długo w niższej temp.. Pod koniec wyjmujemy z folii kładziemy na mocno rozgrzanego grilla celem zrumienienia wierzchu. Po obróbce mięso zanim podzielimy na porcje musi kilka minut "odpocząć", palce lizać.
  16. Tak jak powiadasz. Cierpliwość jest cnotą. Powoli do celu. Dobrze jest jak kiszka jest tłusta. Smaruję ją wytapiającym się tłuszczem. Kicha gorąca a skórka chrupiąca. Wtedy pies 🐕 nie dostanie flaka.😁 Oczywiście trzeba obracać kaszanki.
  17. Za cienki, mało tłusty,za wysoka temperatura. Powoli na mniejszym ogniu. Takie moje spostrzeżenia.
  18. Alinka 100 lat w uśmiechu 🌻

    1. Alinka

      Alinka

      Dziękuję bardzo🥰

  19. Alinka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.
  20. Wielokrotnie byłem częstowany grillowanym boczkiem , zwykle przypalony i twardy.
  21. Kaszanka na grillu w wysokiej temperaturze lubi pękać , ćwiczyłem w niższej temperaturze dłużej na siatce nad blaszką nie pęka .
  22. Wymieniamy się technikami grillowania kaszanki.
  23. Sto lat dla dzisiejszych solenizantów
  24. Olu, wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin
  25. Wszystkiego naj, naj, 100 lat, dla Wszystkich którym jeszcze nie składałem życzeń!!!
  26. Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.