Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 208 tematów
  • 7336 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy,
  2. Pierwsze pytania,
  3. Powinieneś wiedzieć,
  4. Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 799 tematów
  • 19119 odpowiedzi
Wędzenie gęsi - ostatni post przez Iwi

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni,
  3. Przedwojenne receptury masarskie,
  4. Tradycyjny chów zwierząt domowych,
  5. Prasowy kącik retro

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 242 tematów
  • 2972 odpowiedzi
[Polecam][Rok 1901] Produkc... - ostatni post przez krzysio59

Mięso


  1. Wieprzowina,
  2. Wołowina,
  3. Cielęcina,
  4. Baranina,
  5. Konina,
  6. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  7. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 184 tematów
  • 2220 odpowiedzi
Właściwości mięsa - prezent... - ostatni post przez Maxell

Jelita i Dodatki

  • 183 tematów
  • 3934 odpowiedzi
Moczenie osłonek białkowych - ostatni post przez arkadiusz

Sprzęt


  1. Dymogeneratory,
  2. Kociołki,
  3. Krajalnice,
  4. Maszynki do mięsa,
  5. Mieszarki do farszu,
  6. Nadziewarki,
  7. Napędy do nadziewarek/mieszarek,
  8. Noże,
  9. Pakowarki próżniowe,
  10. Rożna,
  11. Szynkowary,
  12. Termometry,
  13. Wagi

  • 817 tematów
  • 36783 odpowiedzi
Kto posiada Dymbox'a? - ostatni post przez quadro555

Podstawy technologii


  1. Peklowanie,
  2. Obróbka cieplna,
  3. Przechowywanie wędzonek,
  4. Branżowe receptury masarskie,
  5. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 715 tematów
  • 16729 odpowiedzi
Peklowanie na sucho w worec... - ostatni post przez EAnna

Technologia dla zaawansowanych

  • 64 tematów
  • 1012 odpowiedzi
[Enzymy część IV] Enzymy w... - ostatni post przez Maxell

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Moja wędzarnia. Prezentacje i relacje z budowy,
  2. Wszystko o drewnie do wędzenia,
  3. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 1719 tematów
  • 55004 odpowiedzi
Wędzarnia Sonica - ostatni post przez sonicsquad

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 804 tematów
  • 21747 odpowiedzi
Bulion zamiast wody - ostatni post przez EAnna

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 359 tematów
  • 9240 odpowiedzi
Polędwica łososiowa wg @sol... - ostatni post przez soliera

Wędliny dojrzewające

  • 125 tematów
  • 7732 odpowiedzi
Zbój Madej - wyroby dojrzew... - ostatni post przez Zbój Madej

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 200 tematów
  • 6022 odpowiedzi
Pasztetowa wieprzowo-drobio... - ostatni post przez jacekw21

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 267 tematów
  • 7023 odpowiedzi
Szynka prasowana -parzona S... - ostatni post przez beatag

Konserwy


  1. Domowe puszkowanie konserw

  • 191 tematów
  • 5949 odpowiedzi
Proces sterylizacji konserw... - ostatni post przez tompi

Wyroby garmażeryjne


  1. Stołówki, bary, kasyna, kolonie i obozy

  • 454 tematów
  • 9208 odpowiedzi
Co się jadało w PRL, czyli... - ostatni post przez Gregtom

Drób

  • 150 tematów
  • 3189 odpowiedzi
Pomocne techniki kulinarne... - ostatni post przez Maxell

Ryby


  1. Technologia przetwórstwa ryb

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 291 tematów
  • 6333 odpowiedzi
Śledzie po kaszubsku wg. Henia - ostatni post przez ANNAM

Dziczyzna


  1. Dzik,
  2. Łoś,
  3. Sarna,
  4. Jeleń i daniel,
  5. Zając,
  6. Ptactwo łowne

  • 197 tematów
  • 2419 odpowiedzi
Serdelki z dziczyzny - ostatni post przez Romii

Grill

  • 71 tematów
  • 1433 odpowiedzi
Prosię z rożna - ostatni post przez Kaskader8888

Z chlebowego pieca...


  1. Budowa,
  2. Przepisy

  • 64 tematów
  • 1424 odpowiedzi
Budowa altany z piecem do c... - ostatni post przez lelek40

Wałówka

  • 9 tematów
  • 110 odpowiedzi
Zaczynamy - ostatni post przez bialymis81

Regionalne przysmaki

  • 37 tematów
  • 258 odpowiedzi
Święta Wielkanocne z wielko... - ostatni post przez Yerba

Mamo, zrób mi parówki


  1. Dzieci na diecie,
  2. Dzieci zdrowe

  • 16 tematów
  • 599 odpowiedzi
Parówki i serdelki dla wnuków - ostatni post przez Gwayi

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 155 tematów
  • 3837 odpowiedzi
Szynka parzona nie wedzona. - ostatni post przez EAnna

Przepisy z różnych stron świata

  • 107 tematów
  • 2868 odpowiedzi
[Francja] Kuchnia bretońska - ostatni post przez Gwayi

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 158 tematów
  • 7153 odpowiedzi
Budowa wędzarni z drewna. - ostatni post przez Tompor

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 94 tematów
  • 2167 odpowiedzi
Najstarsza Kuchnia Świata - ostatni post przez wróbel75

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 186 tematów
  • 6658 odpowiedzi
Przyda się do świątecznych... - ostatni post przez Maxell

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  2. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  3. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  4. Klub Miłośników Fotografii,
  5. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  6. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  7. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  8. Klub Miłośników Ogrodów,
  9. Grzyby hodowlane,
  10. Klub Miłośników Wędkarstwa,
  11. Motocykliści WB

  • 1029 tematów
  • 51740 odpowiedzi
Nalewki Zbója Madeja - ostatni post przez Zbój Madej

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad,
  2. Nigdy o Was nie zapomnimy

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 323 tematów
  • 48016 odpowiedzi
Kalendarze WB 2020 - dystry... - ostatni post przez kaszubka33

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 742 tematów
  • 85283 odpowiedzi
Halusiowa produkcja wędlin. - ostatni post przez miro

Zloty i spotkania


  1. V Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  2. IV Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem ,
  3. III Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem ,
  4. II Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  5. I Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  6. V Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  7. IV Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  8. III Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  9. II Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci,
  10. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  11. XI OLZWB,
  12. X OLZWB,
  13. IX OZWB,
  14. VIII OZWB,
  15. VII OZWB,
  16. VI OZWB,
  17. V OZWB,
  18. IV OZWB,
  19. III OZWB,
  20. II OZWB,
  21. I OZWB,
  22. Zloty Regionalne,
  23. Spotkania towarzyskie,
  24. Wycieczki,
  25. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 1001 tematów
  • 51091 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Alinka

Ogólnopolska Giełda Wyrobów Domowych


  1. Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 737 tematów
  • 13692 odpowiedzi
Sprzedam wędzarnię Borniak 150 - ostatni post przez Maciekzbrzegu

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 1132 tematów
  • 49319 odpowiedzi
Prośba ZLePa o głosik. - ostatni post przez ZLeP

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 11 tematów
  • 207 odpowiedzi
Inwentaryzacja sprzętu - ostatni post przez Maxell

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 24 tematów
  • 2640 odpowiedzi
Podziękowanie - 10 rocznica... - ostatni post przez Todek

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 184 tematów
  • 4911 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez zbig3133

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 311 tematów
  • 23061 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez karolszymczak





Produkcja białej kiełbasy w naszej Szkole Domowego Masarstwa:



Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy


POMOC DLA STRONY:


Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english







Najnowsze informacje:


certyfikat

Sklepy rekomendowane przez WB:


lorem ipsum


wyroby-domowe.pl


swojskiwyrob.pl


wedzarnie.com.pl


lorem ipsum

 
  • 636852 Napisanych postów
  • 52589 Wszystkich użytkowników
  • krzychu24 Najnowszy użytkownik
  • 27609 Najwięcej aktywnych

315 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

12 użytkowników, 303 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

Bing, tadek.k, Google, Silton, fikaz, mafro, mariusz_e, Facebook, Ptasznik989, Radek., vlodi, krolik, zp44, bojer1, bartasxx