Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 209 tematów
  • 7501 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez akwz47

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy,
  2. Pierwsze pytania,
  3. Powinieneś wiedzieć,
  4. Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 835 tematów
  • 19802 odpowiedzi
Pierwsze peklowanie, proble... - ostatni post przez Maxell

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci


  1. Wykład nr I: Rozbiór tuszy wieprzowej,
  2. Wykład nr II: Rozbiór ćwierci wołowych,
  3. Wykład nr III: Osłonki, jelita i przyprawy,
  4. Wykład nr IV: Peklowanie,
  5. Wykład nr V: Wyrób wędzonek,
  6. Wykład nr VI: Wyrób kiełbas,
  7. Wykład nr VII: Wytwarzanie wyrobów podrobowych,
  8. Wykład nr VIII: Wyroby drobiowe,
  9. Wykład nr IX: Wyrób konserw,
  10. Wykład nr X: Wyroby z praski i szynkowaru,
  11. Wykład nr XI: Wędzenie ryb

  • 88 tematów
  • 192 odpowiedzi
Odcinek 3. Salcesony: - ostatni post przez electra

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni,
  3. Przedwojenne receptury masarskie,
  4. Tradycyjny chów zwierząt domowych,
  5. Prasowy kącik retro

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 272 tematów
  • 3036 odpowiedzi
[Tom 2/4][Rok 1961] Technol... - ostatni post przez Maxell

Mięso


  1. Wieprzowina,
  2. Wołowina,
  3. Cielęcina,
  4. Baranina,
  5. Konina,
  6. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  7. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 191 tematów
  • 2259 odpowiedzi
Jakie mieso - ostatni post przez wróbel75

Jelita i Dodatki

  • 185 tematów
  • 3936 odpowiedzi
Sklepy oraz hurtownie artyk... - ostatni post przez Maxell

Sprzęt


  1. Dymogeneratory,
  2. Kociołki,
  3. Krajalnice,
  4. Maszynki do mięsa,
  5. Mieszarki do farszu,
  6. Nadziewarki,
  7. Napędy do nadziewarek/mieszarek,
  8. Noże,
  9. Pakowarki próżniowe,
  10. Rożna,
  11. Szynkowary,
  12. Termometry,
  13. Wagi

  • 847 tematów
  • 38376 odpowiedzi
Wybór nadziewarki. - ostatni post przez michal278

Podstawy technologii


  1. Peklowanie,
  2. Obróbka cieplna,
  3. Przechowywanie wędzonek,
  4. Branżowe receptury masarskie,
  5. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 719 tematów
  • 16986 odpowiedzi
Kiełbasa szynkowa - ostatni post przez jacekw21

Technologia dla zaawansowanych

  • 64 tematów
  • 1008 odpowiedzi
Rok [2007] Technologia prze... - ostatni post przez Maxell

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Moja wędzarnia. Prezentacje i relacje z budowy,
  2. Wszystko o drewnie do wędzenia,
  3. Wędzarnie regionalne,
  4. WWA

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 1787 tematów
  • 56495 odpowiedzi
Moja pierwsza wędzarnia - ostatni post przez volder1

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 819 tematów
  • 22219 odpowiedzi
[Ukraina] Domowa czarna kie... - ostatni post przez Maxell

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 370 tematów
  • 9438 odpowiedzi
Szukam przepisu - temat zbi... - ostatni post przez Maxell

Wędliny dojrzewające

  • 137 tematów
  • 8178 odpowiedzi
Zbój Madej - wyroby dojrzew... - ostatni post przez Zbój Madej

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 204 tematów
  • 6172 odpowiedzi
Salceson ozorkowy produkcji... - ostatni post przez Maxell

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 269 tematów
  • 7051 odpowiedzi
Łaciate podano... - ostatni post przez Maxell

Konserwy


  1. Domowe puszkowanie konserw

  • 210 tematów
  • 6290 odpowiedzi
Wyroby z puszki i słoika wg... - ostatni post przez @halusia@

Wyroby garmażeryjne


  1. Stołówki, bary, kasyna, kolonie i obozy

  • 463 tematów
  • 9455 odpowiedzi
Musztarda domowa - ostatni post przez sverige2

Drób

  • 155 tematów
  • 3249 odpowiedzi
[Rok 1963] Zbiór norm techn... - ostatni post przez Maxell

Ryby


  1. Technologia przetwórstwa ryb

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 305 tematów
  • 6509 odpowiedzi
Moja suszarnia (ociekacz) d... - ostatni post przez siwydymek

Dziczyzna


  1. Dzik,
  2. Łoś,
  3. Sarna,
  4. Jeleń i daniel,
  5. Zając,
  6. Ptactwo łowne

  • 203 tematów
  • 2629 odpowiedzi
Moje zmagania z dzikiem - ostatni post przez Maxell

Grill

  • 74 tematów
  • 1472 odpowiedzi
Ciekawy gadżet do grilla - ostatni post przez ANNAM

Z chlebowego pieca...


  1. Budowa,
  2. Przepisy

  • 70 tematów
  • 1496 odpowiedzi
Tandoor - budowa - ostatni post przez tom517

Wałówka

  • 9 tematów
  • 110 odpowiedzi
Zaczynamy - ostatni post przez bialymis81

Regionalne przysmaki

  • 42 tematów
  • 264 odpowiedzi
Przysmaki Borów Tucholskich - ostatni post przez Maxell

Mamo, zrób mi parówki


  1. Dzieci na diecie,
  2. Dzieci zdrowe

  • 17 tematów
  • 619 odpowiedzi
Parówki z indyka wg El Kome... - ostatni post przez El komendante

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 158 tematów
  • 3939 odpowiedzi
Moje dzisiejsze wypieki - ostatni post przez karolszymczak

Przepisy z różnych stron świata

  • 115 tematów
  • 3010 odpowiedzi
[Rosja, Ukraina] Konserwy r... - ostatni post przez sverige2

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 165 tematów
  • 7275 odpowiedzi
Domek z Huśtawką - ostatni post przez Muski

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 99 tematów
  • 2408 odpowiedzi
[Bestseller] Pierwsza książ... - ostatni post przez Pontiak

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 190 tematów
  • 6882 odpowiedzi
Policzki wołowe... i co dalej? - ostatni post przez Pedro31

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  2. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  3. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  4. Klub Miłośników Fotografii,
  5. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  6. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  7. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  8. Klub Miłośników Ogrodów,
  9. Grzyby hodowlane,
  10. Klub Miłośników Wędkarstwa,
  11. Motocykliści WB

  • 1050 tematów
  • 52499 odpowiedzi
Pszczoła miodna  - ostatni post przez EAnna

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad,
  2. Nigdy o Was nie zapomnimy

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 336 tematów
  • 49285 odpowiedzi
Przywitanie - ostatni post przez Muski

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 759 tematów
  • 88196 odpowiedzi
Wielosia co nieco - ostatni post przez SIVON

Zloty i spotkania


  1. V Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  2. IV Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem ,
  3. III Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem ,
  4. II Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  5. I Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  6. V Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  7. IV Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  8. III Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  9. II Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci,
  10. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  11. XI OLZWB,
  12. X OLZWB,
  13. IX OZWB,
  14. VIII OZWB,
  15. VII OZWB,
  16. VI OZWB,
  17. V OZWB,
  18. IV OZWB,
  19. III OZWB,
  20. II OZWB,
  21. I OZWB,
  22. Zloty Regionalne,
  23. Spotkania towarzyskie,
  24. Wycieczki,
  25. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 1023 tematów
  • 51833 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Ogólnopolska Giełda Wyrobów Domowych


  1. Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 745 tematów
  • 13292 odpowiedzi
Lejki do kabanosów i grubej... - ostatni post przez polijerry

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 1153 tematów
  • 51773 odpowiedzi
Nakrętki - gdzie takie kupić ? - ostatni post przez Ted50

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 11 tematów
  • 207 odpowiedzi
Inwentaryzacja sprzętu - ostatni post przez Maxell

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 24 tematów
  • 2640 odpowiedzi
Podziękowanie - 10 rocznica... - ostatni post przez Todek

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 187 tematów
  • 4930 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Woytas

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 323 tematów
  • 24240 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez karolszymczak





Produkcja białej kiełbasy w naszej Szkole Domowego Masarstwa:



Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy


POMOC DLA STRONY:


Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english







Najnowsze informacje:


certyfikat

Sklepy rekomendowane przez WB:


lorem ipsum


wyroby-domowe.pl


swojskiwyrob.pl


wedzarnie.com.pl


lorem ipsum

 
  • 654286 Napisanych postów
  • 55017 Wszystkich użytkowników
  • amfetaminek Najnowszy użytkownik
  • 27609 Najwięcej aktywnych

483 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

27 użytkowników, 456 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

ReniaS, Bing, michal278, dragonhd, mimic1, rromku, robs22, pawel1983blasiak, Google, gontek, MariuszB, ranczo21, j_24, Facebook, jacekw21, Maxell, Chwilka69, Robug, amfetaminek, roj61, averoy, tytan58, kosownik, maro85, jumbo, Kalinosiu, Manwe, leserek, wróbel75, ZADYMA