Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 207 tematów
  • 7280 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez kosownik

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy,
  2. Pierwsze pytania,
  3. Powinieneś wiedzieć,
  4. Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 798 tematów
  • 19079 odpowiedzi
Niejednolicie owędzone wędl... - ostatni post przez miro

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni,
  3. Przedwojenne receptury masarskie,
  4. Tradycyjny chów zwierząt domowych,
  5. Prasowy kącik retro

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 239 tematów
  • 2966 odpowiedzi
Sanepid kontra mały zakład... - ostatni post przez nauta

Mięso


  1. Wieprzowina,
  2. Wołowina,
  3. Cielęcina,
  4. Baranina,
  5. Konina,
  6. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  7. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 176 tematów
  • 2108 odpowiedzi
Udziec jagnięcy wędzony wg.... - ostatni post przez Muski

Jelita i Dodatki

  • 183 tematów
  • 3912 odpowiedzi
Wykorzystanie i ocena techn... - ostatni post przez Maxell

Sprzęt


  1. Dymogeneratory,
  2. Kociołki,
  3. Krajalnice,
  4. Maszynki do mięsa,
  5. Mieszarki do farszu,
  6. Nadziewarki,
  7. Napędy do nadziewarek/mieszarek,
  8. Noże,
  9. Pakowarki próżniowe,
  10. Rożna,
  11. Szynkowary,
  12. Termometry,
  13. Wagi

  • 808 tematów
  • 36402 odpowiedzi
Nadziewarki firmy Revolutio... - ostatni post przez Jacek1402

Podstawy technologii


  1. Peklowanie,
  2. Obróbka cieplna,
  3. Przechowywanie wędzonek,
  4. Branżowe receptury masarskie,
  5. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 687 tematów
  • 16526 odpowiedzi
Peklowanie na sucho w worec... - ostatni post przez gollum

Technologia dla zaawansowanych

  • 60 tematów
  • 1012 odpowiedzi
Dym wędzarniczy w płynie -... - ostatni post przez Maxell

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Moja wędzarnia. Prezentacje i relacje z budowy,
  2. Wszystko o drewnie do wędzenia,
  3. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 1707 tematów
  • 54788 odpowiedzi
Jak utrzymac temperature i... - ostatni post przez Mariusz7

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 796 tematów
  • 21635 odpowiedzi
Kiełbasa szynkowa wg.JackaW - ostatni post przez wojs40

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 352 tematów
  • 9017 odpowiedzi
Dzisiejsza polędwica - ostatni post przez gollum

Wędliny dojrzewające

  • 121 tematów
  • 7481 odpowiedzi
Pierwsza w życiu dojrzewają... - ostatni post przez gollum

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 195 tematów
  • 5968 odpowiedzi
Wyroby podrobowe wg Zbója - ostatni post przez jac007

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 267 tematów
  • 6987 odpowiedzi
Pierwsze kroki z szynkoware... - ostatni post przez jumbo

Konserwy


  1. Domowe puszkowanie konserw

  • 189 tematów
  • 5926 odpowiedzi
Konserwa- mielonka ,,Lunche... - ostatni post przez SIVON

Wyroby garmażeryjne


  1. Stołówki, bary, kasyna, kolonie i obozy

  • 447 tematów
  • 9104 odpowiedzi
Kiszenie kapusty - ostatni post przez Radek.

Drób

  • 144 tematów
  • 3161 odpowiedzi
Chicken wings (hot wings) p... - ostatni post przez sobol

Ryby


  1. Technologia przetwórstwa ryb

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 288 tematów
  • 6282 odpowiedzi
Wędzony łosoś - ostatni post przez electra

Dziczyzna


  1. Dzik,
  2. Łoś,
  3. Sarna,
  4. Jeleń i daniel,
  5. Zając,
  6. Ptactwo łowne

  • 190 tematów
  • 2370 odpowiedzi
[Rok 1926] Zabobony myśliwskie - ostatni post przez Maxell

Grill

  • 71 tematów
  • 1432 odpowiedzi
Ciekawe rozwiązanie rusztu... - ostatni post przez Jarod11

Z chlebowego pieca...


  1. Budowa,
  2. Przepisy

  • 64 tematów
  • 1424 odpowiedzi
Budowa altany z piecem do c... - ostatni post przez lelek40

Wałówka

  • 9 tematów
  • 110 odpowiedzi
Zaczynamy - ostatni post przez bialymis81

Regionalne przysmaki

  • 37 tematów
  • 258 odpowiedzi
Święta Wielkanocne z wielko... - ostatni post przez Yerba

Mamo, zrób mi parówki


  1. Dzieci na diecie,
  2. Dzieci zdrowe

  • 16 tematów
  • 599 odpowiedzi
Parówki i serdelki dla wnuków - ostatni post przez Gwayi

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 155 tematów
  • 3832 odpowiedzi
Mucho fuego czyli na ostro - ostatni post przez Veniks

Przepisy z różnych stron świata

  • 107 tematów
  • 2868 odpowiedzi
[Francja] Kuchnia bretońska - ostatni post przez Gwayi

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 156 tematów
  • 7132 odpowiedzi
Feniksowe dłubanie - ostatni post przez januszfeniks

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 94 tematów
  • 2162 odpowiedzi
Wreszcie coś z naszego wyda... - ostatni post przez zdobo

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 183 tematów
  • 6655 odpowiedzi
Chcialbym zrobic to co mam... - ostatni post przez Bagno

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  2. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  3. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  4. Klub Miłośników Fotografii,
  5. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  6. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  7. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  8. Klub Miłośników Ogrodów,
  9. Grzyby hodowlane,
  10. Klub Miłośników Wędkarstwa,
  11. Motocykliści WB

  • 1027 tematów
  • 51653 odpowiedzi
Sezon ogródkowo-działkowy 2019 - ostatni post przez Efffa

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad,
  2. Nigdy o Was nie zapomnimy

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 319 tematów
  • 47844 odpowiedzi
Kalendarz WB 2020 - zapisy - ostatni post przez dietykon

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 735 tematów
  • 84251 odpowiedzi
Wędzenie natryskowe - ekspe... - ostatni post przez miro

Zloty i spotkania


  1. V Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  2. IV Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem ,
  3. III Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem ,
  4. II Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  5. I Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  6. V Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  7. IV Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  8. III Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  9. II Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci,
  10. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  11. XI OLZWB,
  12. X OLZWB,
  13. IX OZWB,
  14. VIII OZWB,
  15. VII OZWB,
  16. VI OZWB,
  17. V OZWB,
  18. IV OZWB,
  19. III OZWB,
  20. II OZWB,
  21. I OZWB,
  22. Zloty Regionalne,
  23. Spotkania towarzyskie,
  24. Wycieczki,
  25. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 1001 tematów
  • 51052 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez @halusia@

Ogólnopolska Giełda Wyrobów Domowych


  1. Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 735 tematów
  • 13670 odpowiedzi
Lejki do nadziewania z odpo... - ostatni post przez Atrax

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 1128 tematów
  • 48688 odpowiedzi
Bla, bla, bla - ostatni post przez ZLeP

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 11 tematów
  • 207 odpowiedzi
Inwentaryzacja sprzętu - ostatni post przez Maxell

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 24 tematów
  • 2640 odpowiedzi
Podziękowanie - 10 rocznica... - ostatni post przez Todek

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 182 tematów
  • 4876 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez januszfeniks

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 311 tematów
  • 22948 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Tomasz_65





Produkcja białej kiełbasy w naszej Szkole Domowego Masarstwa:



Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy


POMOC DLA STRONY:


Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english







Najnowsze informacje:


certyfikat

Sklepy rekomendowane przez WB:


lorem ipsum


wyroby-domowe.pl


swojskiwyrob.pl


wedzarnie.com.pl


lorem ipsum

 
  • 632554 Napisanych postów
  • 52170 Wszystkich użytkowników
  • maarass Najnowszy użytkownik
  • 27609 Najwięcej aktywnych

527 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

47 użytkowników, 480 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

marrolin, pksa, drakoo, Google, Zdzisiu, narciarz51, Blues, maarass, kosownik, kruszyna1966, mirekw1980, Grzegorz A., muniek123, eland, Bing, karolszymczak, kost, rromku, woncki, robimhuk, wróbel75, SIVON, kryniu123, miro, staszekbb, Facebook, Michal_gna, Muski, Rubi, ReniaS, Paweł09, Scaut.00, tomik1954, Jacek1301, badyl, nauta, waro58, dizel, robertn4850, ANNAM, DZIADEK, tankista34, Kalinosiu, Marek z Bielska, ryszard666, lobo, kprzeb, @halusia@, slaw7018, mcm007