Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 193 tematów
  • 6577 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy,
  2. Pierwsze pytania,
  3. Powinieneś wiedzieć,
  4. Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 732 tematów
  • 16527 odpowiedzi
Pierwsze pytania - ostatni post przez Dafman

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni,
  3. Przedwojenne receptury masarskie,
  4. Tradycyjny chów zwierząt domowych

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 162 tematów
  • 2811 odpowiedzi
[Rok 1973] Domowe wyroby mi... - ostatni post przez Maxell

Mięso


  1. Wieprzowina,
  2. Wołowina,
  3. Cielęcina,
  4. Baranina,
  5. Konina,
  6. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  7. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 161 tematów
  • 1981 odpowiedzi
Wstępna obróbka i właściwoś... - ostatni post przez Maxell

Jelita i Dodatki

  • 176 tematów
  • 3671 odpowiedzi
Jelita i osłonki - pytania - ostatni post przez miro

Sprzęt


  1. Dymogeneratory,
  2. Kociołki,
  3. Krajalnice,
  4. Maszynki do mięsa,
  5. Mieszarki do farszu,
  6. Nadziewarki,
  7. Napędy do nadziewarek/mieszarek,
  8. Noże,
  9. Pakowarki próżniowe,
  10. Rożna,
  11. Szynkowary,
  12. Termometry,
  13. Wagi

  • 731 tematów
  • 31760 odpowiedzi
Napęd do nadziewarki - ostatni post przez Grzegorz1970

Podstawy technologii


  1. Peklowanie,
  2. Obróbka cieplna,
  3. Przechowywanie wędzonek,
  4. Branżowe receptury masarskie,
  5. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 657 tematów
  • 14305 odpowiedzi
Nowy kalkulator Kolegi Skal... - ostatni post przez Skalar50

Technologia dla zaawansowanych

  • 51 tematów
  • 945 odpowiedzi
Porównanie jakości kiełbas... - ostatni post przez miro

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Moja wędzarnia. Prezentacje i relacje z budowy,
  2. Wszystko o drewnie do wędzenia,
  3. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 1522 tematów
  • 48291 odpowiedzi
Wędzarnia binio1111 ukończona - ostatni post przez EAnna

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 717 tematów
  • 18644 odpowiedzi
Kiełbasa szynkowa wg. Kostka - ostatni post przez arkadiusz

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 337 tematów
  • 8070 odpowiedzi
Wędzenie sera twarogowego -... - ostatni post przez EAnna

Wędliny dojrzewające

  • 79 tematów
  • 5609 odpowiedzi
Nie tylko poledwicowy ekspe... - ostatni post przez @halusia@

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 192 tematów
  • 5488 odpowiedzi
Pasztetowa - smaczna i prosta - ostatni post przez Andrewko

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 236 tematów
  • 6432 odpowiedzi
Piekarnik i szynkowarka - ostatni post przez mikami

Konserwy

  • 147 tematów
  • 4556 odpowiedzi
Najnowszy sterylizator domo... - ostatni post przez karolszymczak

Wyroby garmażeryjne


  1. Stołówki, bary, kasyna, kolonie i obozy

  • 407 tematów
  • 8359 odpowiedzi
Zapiekanka serowo makaronowa - ostatni post przez Muski

Drób

  • 134 tematów
  • 2877 odpowiedzi
Poszukiwany przepis - ostatni post przez KLIMEK_RAVEN

Ryby


  1. Technologia przetwórstwa ryb

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 254 tematów
  • 5784 odpowiedzi
Wędzenie tuńczyka - ostatni post przez Marko

Dziczyzna


  1. Dzik,
  2. Łoś,
  3. Sarna,
  4. Jeleń i daniel,
  5. Zając,
  6. Ptactwo łowne

  • 174 tematów
  • 1946 odpowiedzi
[Dziczyzna] Smalec z dzika... - ostatni post przez arkadiusz

Grill

  • 62 tematów
  • 1340 odpowiedzi
Eksperyment roger'a - ostatni post przez Maniek96

Z chlebowego pieca...


  1. Budowa,
  2. Przepisy

  • 47 tematów
  • 848 odpowiedzi
Chleb pieczony w garnku - ostatni post przez beatag

Wałówka

  • 9 tematów
  • 110 odpowiedzi
Jedzenie do pracy - ostatni post przez Violka

Regionalne przysmaki

  • 31 tematów
  • 177 odpowiedzi
Potrawy bieszczadzkie Polsk... - ostatni post przez adwww

Mamo, zrób mi parówki


  1. Dzieci na diecie,
  2. Dzieci zdrowe

  • 10 tematów
  • 197 odpowiedzi
Jak zrobić zdrową parówkę/k... - ostatni post przez wróbel75

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 144 tematów
  • 3542 odpowiedzi
Formowanie oscypka - ostatni post przez Adamvfr

Przepisy z różnych stron świata

  • 103 tematów
  • 2807 odpowiedzi
[Hiszpania] Paella Española - ostatni post przez buddd

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 145 tematów
  • 6459 odpowiedzi
Kącik komputerowy-Pogotowie... - ostatni post przez miro

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 87 tematów
  • 2018 odpowiedzi
Wielka księga wołowiny,wyda... - ostatni post przez janusz_p

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 167 tematów
  • 5992 odpowiedzi
Lato -czas na przetwory - ostatni post przez Muski

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  2. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  3. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  4. Klub Miłośników Fotografii,
  5. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  6. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  7. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  8. Klub Miłośników Ogrodów,
  9. Grzyby hodowlane,
  10. Klub Miłośników Wędkarstwa,
  11. Motocykliści WB

  • 946 tematów
  • 47923 odpowiedzi
Moje grzybobranie 2009 - ostatni post przez beatag

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 285 tematów
  • 40994 odpowiedzi
Życzenia urodzinowe, imieni... - ostatni post przez Bagno

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 620 tematów
  • 69129 odpowiedzi
Muski - Qlinaria - ostatni post przez Pacan Wojciech

Zloty i spotkania


  1. III Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem ,
  2. II Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  3. I Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  4. IV Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  5. III Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  6. II Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci,
  7. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  8. IX OZWB,
  9. VIII OZWB,
  10. VII OZWB,
  11. VI OZWB,
  12. V OZWB,
  13. IV OZWB,
  14. III OZWB,
  15. II OZWB,
  16. I OZWB,
  17. Zloty Regionalne,
  18. Spotkania towarzyskie,
  19. Wycieczki,
  20. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 851 tematów
  • 45441 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Wujaszek Tom

Ogólnopolska Giełda Wyrobów Domowych


  1. Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 672 tematów
  • 12680 odpowiedzi
Szynkowar prostokątny ok 1 kg - ostatni post przez miko36

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 1053 tematów
  • 46126 odpowiedzi
Na grzyby - ostatni post przez electra

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 11 tematów
  • 206 odpowiedzi
Wybory uzupełniające do Zar... - ostatni post przez Maxell

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 24 tematów
  • 2633 odpowiedzi
Podziękowanie - 10 rocznica... - ostatni post przez Małgoś

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 178 tematów
  • 4850 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez arkadiusz

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 296 tematów
  • 17365 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez karolszymczak





Zwiastun filmu: "Wędzenie ryb w grillo-wędzarni":

>>Tutaj możesz zakupić film szkoleniowy<<


Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy


POMOC DLA STRONY:


Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english







Najnowsze informacje:


certyfikat

Sklepy rekomendowane przez WB:


lorem ipsum


lorem ipsum


lorem ipsum


lorem ipsum


lorem ipsum

 
  • 558375 Napisanych postów
  • 43404 Wszystkich użytkowników
  • cvietek Najnowszy użytkownik
  • 27609 Najwięcej aktywnych

257 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

18 użytkowników, 239 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

iwonaanna, olcmar, averoy, Google, janex57, Bing, okeramo, @halusia@, pablito17041986, Gościu(blondie), superkiero, Yahoo, kosh., naz84, cezar, dario0023, karolszymczak, gradagala, KarKan, kprzeb, terroirPL