Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 188 tematów
  • 6491 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy,
  2. Pierwsze pytania,
  3. Powinieneś wiedzieć,
  4. Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 718 tematów
  • 16087 odpowiedzi
Śmierdząca wydzielina - ostatni post przez yogi

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni,
  3. Przedwojenne receptury masarskie,
  4. Tradycyjny chów zwierząt domowych

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 158 tematów
  • 2805 odpowiedzi
[Rok 1889] Gruźlica bydlęca... - ostatni post przez Maxell

Mięso


  1. Wieprzowina,
  2. Wołowina,
  3. Cielęcina,
  4. Baranina,
  5. Konina,
  6. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  7. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 155 tematów
  • 1961 odpowiedzi
[Rok 1966] Nauka o mięsie i... - ostatni post przez Maxell

Jelita i Dodatki

  • 176 tematów
  • 3558 odpowiedzi
Gdzie polecacie zakupić jel... - ostatni post przez EAnna

Sprzęt


  1. Dymogeneratory,
  2. Kociołki,
  3. Krajalnice,
  4. Maszynki do mięsa,
  5. Mieszarki do farszu,
  6. Nadziewarki,
  7. Napędy do nadziewarek/mieszarek,
  8. Noże,
  9. Pakowarki próżniowe,
  10. Rożna,
  11. Szynkowary,
  12. Termometry,
  13. Wagi

  • 730 tematów
  • 31268 odpowiedzi
Pakowarka próżniowa .... - ostatni post przez ZLeP

Podstawy technologii


  1. Peklowanie,
  2. Obróbka cieplna,
  3. Przechowywanie wędzonek,
  4. Branżowe receptury masarskie,
  5. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 643 tematów
  • 14133 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Technologia dla zaawansowanych

  • 47 tematów
  • 934 odpowiedzi
Artykuły warte przeczytania - ostatni post przez Maxell

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Moja wędzarnia. Prezentacje i relacje z budowy,
  2. Wszystko o drewnie do wędzenia,
  3. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 1483 tematów
  • 45772 odpowiedzi
T1000 - grillo-wędzarnia - ostatni post przez Prz3mk0

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 714 tematów
  • 18362 odpowiedzi
Kiełbasa krucha Halusi - ostatni post przez Muski

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 337 tematów
  • 7702 odpowiedzi
Dopiekanie w wędzarni - ostatni post przez roger

Wędliny dojrzewające

  • 77 tematów
  • 5478 odpowiedzi
Wędliny dojrzewające - susz... - ostatni post przez binio1111

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 189 tematów
  • 5402 odpowiedzi
Kiszka pasztetowa produkcji... - ostatni post przez mikami

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 234 tematów
  • 6279 odpowiedzi
Moje pierwsze szynkowarzenia - ostatni post przez Maxell

Konserwy

  • 146 tematów
  • 4548 odpowiedzi
[Rok 1955] Kontrola mikrobi... - ostatni post przez Maxell

Wyroby garmażeryjne


  1. Stołówki, bary, kasyna, kolonie i obozy

  • 392 tematów
  • 8244 odpowiedzi
Co jeszcze można zrobić z b... - ostatni post przez Maxell

Drób

  • 134 tematów
  • 2818 odpowiedzi
[Rok 1954] Klasyfikator prz... - ostatni post przez Maxell

Ryby


  1. Technologia przetwórstwa ryb

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 250 tematów
  • 5624 odpowiedzi
Wędzony łosoś po szwedzku - ostatni post przez Singer

Dziczyzna


  1. Dzik,
  2. Łoś,
  3. Sarna,
  4. Jeleń i daniel,
  5. Zając,
  6. Ptactwo łowne

  • 171 tematów
  • 1918 odpowiedzi
Peklowanie dziczyzny - ostatni post przez Woytas

Grill

  • 59 tematów
  • 1197 odpowiedzi
Ciekawe rozwiązanie rusztu... - ostatni post przez electra

Z chlebowego pieca...


  1. Budowa,
  2. Przepisy

  • 43 tematów
  • 717 odpowiedzi
OPC czyli Ogrodowy Piec Chl... - ostatni post przez Marek MRB

Wałówka

  • 9 tematów
  • 100 odpowiedzi
Jedzenie do pracy - ostatni post przez Muski

Regionalne przysmaki

  • 31 tematów
  • 177 odpowiedzi
Potrawy bieszczadzkie Polsk... - ostatni post przez adwww

Mamo, zrób mi parówki


  1. Dzieci na diecie,
  2. Dzieci zdrowe

  • 10 tematów
  • 197 odpowiedzi
Jak zrobić zdrową parówkę/k... - ostatni post przez wróbel75

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 143 tematów
  • 3541 odpowiedzi
Pieczone prosię - ostatni post przez Muski

Przepisy z różnych stron świata

  • 103 tematów
  • 2807 odpowiedzi
[Hiszpania] Paella Española - ostatni post przez buddd

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 140 tematów
  • 6286 odpowiedzi
Pęknięty tynk przy kominie CO. - ostatni post przez miro

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 85 tematów
  • 1991 odpowiedzi
Wreszcie coś z naszego wyda... - ostatni post przez Eugeniusz_2015

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 160 tematów
  • 5790 odpowiedzi
Majonez domowy - ostatni post przez electra

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  2. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  3. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  4. Klub Miłośników Fotografii,
  5. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  6. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  7. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  8. Klub Miłośników Ogrodów,
  9. Grzyby hodowlane,
  10. Klub Miłośników Wędkarstwa,
  11. Motocykliści WB

  • 934 tematów
  • 47211 odpowiedzi
Pszczoły - murarki i inne rasy - ostatni post przez paweljack

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 280 tematów
  • 40045 odpowiedzi
Przywitanie - ostatni post przez witek1965

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 603 tematów
  • 66871 odpowiedzi
Wędzenie a la cztery pory roku - ostatni post przez Muski

Zloty i spotkania


  1. III Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem ,
  2. II Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  3. I Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  4. IV Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  5. III Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  6. II Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci,
  7. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  8. IX OZWB,
  9. VIII OZWB,
  10. VII OZWB,
  11. VI OZWB,
  12. V OZWB,
  13. IV OZWB,
  14. III OZWB,
  15. II OZWB,
  16. I OZWB,
  17. Zloty Regionalne,
  18. Spotkania towarzyskie,
  19. Wycieczki,
  20. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 815 tematów
  • 46735 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Aguszka

Ogólnopolska Giełda Wyrobów Domowych


  1. Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 667 tematów
  • 12611 odpowiedzi
Szynkowar prostokątny ok 1 kg - ostatni post przez karolszymczak

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 1047 tematów
  • 45436 odpowiedzi
Ślonske beraniye wele wyndz... - ostatni post przez yogi

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 11 tematów
  • 206 odpowiedzi
Wybory uzupełniające do Zar... - ostatni post przez Maxell

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 24 tematów
  • 2633 odpowiedzi
Podziękowanie - 10 rocznica... - ostatni post przez Małgoś

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 178 tematów
  • 4837 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Tom&Ala

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 290 tematów
  • 15424 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez mikami





Zwiastun filmu: "Wędzenie ryb w grillo-wędzarni":

>>Tutaj możesz zakupić film szkoleniowy<<


Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

POMOC DLA STRONY:


Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english







 
  • 543017 Napisanych postów
  • 42299 Wszystkich użytkowników
  • peterkal Najnowszy użytkownik
  • 27609 Najwięcej aktywnych

574 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

22 użytkowników, 552 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

Google, operator, wawaldek11, Waldi 1978, Yahoo, Matek87, ANNAM, Bing, tomektomek, paloq, peterkal, PawelM, Mojzes, Fryta, chłopak z kawalerki, Gregtom, zygp, mikami, mmbp, gab5, kofikan, Janbrodabrodowicz, paweljack, uria89, Funkiusz Budi