Jump to content
Przypominam wszystkim Państwu, iż celem ochrony naszych unikatowych zasobów, dostęp do działu z recepturami branżowymi, możliwy jest dopiero po osiągnięciu liczby co najmniej 35 postów na forum. ×

EAnna

Moderatorzy
  • Posts

    12,481
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    43

EAnna last won the day on November 19

EAnna had the most liked content!

About EAnna

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Miejscowość
    Tychy
  • Zainteresowania
    Domowe jedzenie, ziołolecznictwo, ogród, stare techniki rękodzielnicze, pola wysokiej częstotliwości - zgrzewanie przemysłowe, ekonomika przemysłu, naukowe trendy, geopolityka

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

EAnna's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • Super gwiazda Rare
  • Mistrz wsparcia Rare
  • Najwartościowsze posty Rare

Recent Badges

282

Reputation

  1. O..to..to..trzymam za słowo Jesteście niezmiennie kochane
  2. Wzorcowe w wykonaniu i apetyczne Szkoda, że nie jestem Renią i nie mogę spróbować Pozdrawiam obie Panie przedświątecznie
  3. Co za niespodzianka !!! Też mnie to ciekawi. Zapach wędzarni "w sile wieku" jest zapewne na tyle silny, że IMO wywrze wpływ na końcowe aromaty wyrobów. Jednak na pewno nie wpływ dominujacy. Wg mnie - muśnie jedynie i wzbogaci aromat "w tle". Trzeba przyznać, że trwałość stefanowych wędlin jest rekordowa . Najbardziej zaskakuje mnie odporność tłuszczu na jełczenie. Porównując jednak różnorodny asortyment po tych kilku latach (ponad czterech) zauważam, że smaki i aromaty się zageszczają zaś niektóre dodatki mogą wpłynąć niekorzystnie wzmacniając ten efekt. To takie prawdziwe "trufle" w świecie wędlin, które powinny być konsumowane w formie wiórkowanej przyprawy.
  4. "Siwy środek" to nic innego, jak obszar niedopeklowany. Na początku peklowania powinno się zrobić staranny nastrzyk peklosolanki do środka geometrycznego mięśni tak, aby miała szansę wszędzie dotrzeć. Proces peklowania trwa nadal podczas ociekania, osuszania i wędzenia. Przyśpiesza wraz ze wzrostem temperatury i stąd efekt dopeklowania podczas dłuższego wędzenia. Nic nie piszesz o czasie i warunkach peklowania oraz temperaturach wędzenia. "Siwy środek" nie ma prawa wystąpić nawet w szynce zupełne niepoddanej procesowi wędzenia. Jest to bowiem wyłącznie efekt błędnego peklowania.
  5. Dwie kisty !!!
  6. Jaki jest najpopularniejszy napój na Ślasku na literę "k" ? Odp. - kista piwa A jaki na literę "d" ?
  7. Dla mnie jest O.K.
  8. Szlachetnie wygląda
  9. TUTAJ masz linki do kalkulatorów peklowania.
  10. Przepraszam, zapomniałam o tej zasadzie Jestem za podtrzymaniem blokady. Dla miłych i zaangażowanych nowicjuszy zawsze można udostepnić przepis tak, jak zrobił to @arkadiusz
  11. To jak na maszynkę masz ładnie zgranulowany tłuszcz
  12. Jak rozdrabniałeś tłuszcze?
  13. Podstawowe, bazowe przepisy pochodzą ze słynnej "szasnastki" TUTAJ
  14. Przyłączam się do tych życzeń Darzę głębokim szacunkiem Waszą ciężką i niebezpieczną pracę, jakże potrzebną dla nas - Polaków. Aby wszystkie kopalnie przetrwały dla przyszłych pokoleń
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.